Türk Devletleri, Türkiye'yi Kıbrıs'ta "işgalci güç" olarak resmen tanıdı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Turancılar şokta. Hani la Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktu, Dış işlerimiz 8 boyutlu satranç oynuyordu? Deli gömleği olarak giydiğiniz milliyetçiliğin aslında para karşısında ne kadar “kırılgan” olduğunu görüyoruz. Çünkü AB bu ülkelere 12 milyar avro yatırım sözü verdi. İlgili haber;

Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kırgızistan'ın AB ile imzaladığı anlaşmaya göre Kıbrıs'ın tek meşru hükümetinin GKRY olduğunu belirten ve KKTC'yi reddeden BMGK kararına bağlılık taahhütünde bulunduğu ortaya çıktı.

geçen haftalarda savunma sanayiyle ilgilenen askeri hesapların bir, iki tweeti düşmüştü önüme. kıbrıs'ı gözden çıkardığımıza dair. ne olup bittiğini takip etmediğimden o zaman anlam verememiştim. hem bu haber hem de kktc üzerinde yapılan gündeme dair kötü haberlerle algı çalışmaları dikkate alınınca insan bir acaba diyor. içeriden dışarıdan kıbrıs sıkıntı.

Güney Kıbrıs, Avrupa Birliği üyesi olduğu için bahsi geçen Türk devletleri de kendi çıkarları doğrultusunda Avrupa Birliği'ne yakınlaşmaya çalışıyorlar. Avrupa Birliği tarafından verilen yatırım sözleri de bu adımlarında etkili olmuştur.

"Türkün Türkten başka dostu yoktur" safsatasının gerçek dışı olduğunu daha nasıl yaşayacaklar bilemiyorum. Ülkeler arasında asla dostluk olmaz bunlar aynı milletten, dinden, ırktan olsalarda. Ülke çıkarları devamlı ön planda olmuştur ve öyle de olmaya devam edecek.

Türk’ün dostu yoktur. :)

Milliyetçiliği “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” olarak tanımlayan tayfa ile bu maks solcu zekasına sahip tayfa ölümüne yarışır. Atatürk’ün tanımını yaptığı milliyetçilik; din ve ırk ayrımı gözetmeksizin, ulus tanımını vatandaşlık ve üst kimlik değerlerine dayandıran sivil milliyetçi bir vatanperverlik anlayışıdır. Atatürk’ün ilkelerinden olan milliyetçiliğe deli gömleği demek kimsenin haddine de değildir. Elinize geçen her fırsatta üstü kapalı milliyetçilere hakaret etme, türklüğü aşağılama huyunuzdan vazgeçin. Bu hareketlerinizle asıl faşist siz oluyorsunuz.

Kıbrıs meselesinde Türkiye uluslararası arenada zaten işgalci bir devlet konumunda “idi”. Hiçbir devlet zaten kuzey Kıbrıs’ı tanımıyordu, ama yakın ülkelerde işgalci devlet olarak tanımlamıyordu. Davasında ne kadar haklı olursa olsun politik gücü olmadığı için hep işgalci devlet rolünde görüldü. Bahse konu bu güçsüzlük yüzünden neden işgalci devlet konumunda olduğu hiç konuşulmadı. Türkiye dış ilişkilerde dostane politikalar izlediği dönemde annan planı ile Kıbrıs’ın birleştirilmesi önerisi ile (ki bence çok büyük tavizlerinde verildiği bir plan) ab ile birlikte Rumların kapısını çaldı. Rumlar çok daha fazlasını, adanın tamamının Türklerden arındırılıp sadece Rumlara kalması umuduyla öneriyi reddetti. Hal böyleyken suçlu Türkiye, Türkler mi oldu? Kıbrıs meselesinde Türkiye hiç vermemesi gereken tavizler ile AB’ye girme umuduyla Rumların kapısını çalmıştı.

Yine bazı gerizekalı milliyetçi tayfa ile bir kesim gerizekalı solcu tayfa, yıllardır Rus hegemonyasında asimile olan hatta neredeyse Ruslara bağlı özerk devletler haline gelen ülkeleri “eheheheheh hani türkün türkten başka dostu yoktu noldu lan” diye kına yakarcasına ağzından salyalar akıtarak yorum yapıyor. Üç beş devlet harici herkes bizi Kıbrıs’ta yıllardır işgalci bir devlet olarak tanımlıyordu zaten. Bunların da o şekilde tanımlaması bişey değiştirmez. Sakin olun. Hala Kıbrıs’ın kuzeyine gitmek için Türk vize kurallarına tabisiniz.

Milliyetçiliği “Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur” olarak tanımlayan tayfa ile bu maks solcu zekasına sahip tayfa ölümüne yarışır. Atatürk’ün tanımını yaptığı milliyetçilik; din ve ırk ayrımı gözetmeksizin, ulus tanımını vatandaşlık ve üst kimlik değerlerine dayandıran sivil milliyetçi bir vatanperverlik anlayışıdır. Atatürk’ün ilkelerinden olan milliyetçiliğe deli gömleği demek kimsenin haddine de değildir. Elinize geçen her fırsatta üstü kapalı milliyetçilere hakaret etme, türklüğü aşağılama huyunuzdan vazgeçin. Bu hareketlerinizle asıl faşist siz oluyorsunuz.

Kıbrıs meselesinde Türkiye uluslararası arenada zaten işgalci bir devlet konumunda “idi”. Hiçbir devlet zaten kuzey Kıbrıs’ı tanımıyordu, ama yakın ülkelerde işgalci devlet olarak tanımlamıyordu. Davasında ne kadar haklı olursa olsun politik gücü olmadığı için hep işgalci devlet rolünde görüldü. Bahse konu bu güçsüzlük yüzünden neden işgalci devlet konumunda olduğu hiç konuşulmadı. Türkiye dış ilişkilerde dostane politikalar izlediği dönemde annan planı ile Kıbrıs’ın birleştirilmesi önerisi ile (ki bence çok büyük tavizlerinde verildiği bir plan) ab ile birlikte Rumların kapısını çaldı. Rumlar çok daha fazlasını, adanın tamamının Türklerden arındırılıp sadece Rumlara kalması umuduyla öneriyi reddetti. Hal böyleyken suçlu Türkiye, Türkler mi oldu? Kıbrıs meselesinde Türkiye hiç vermemesi gereken tavizler ile AB’ye girme umuduyla Rumların kapısını çalmıştı.

Yine bazı gerizekalı milliyetçi tayfa ile bir kesim gerizekalı solcu tayfa, yıllardır Rus hegemonyasında asimile olan hatta neredeyse Ruslara bağlı özerk devletler haline gelen ülkeleri “eheheheheh hani türkün türkten başka dostu yoktu noldu lan” diye kına yakarcasına ağzından salyalar akıtarak yorum yapıyor. Üç beş devlet harici herkes bizi Kıbrıs’ta yıllardır işgalci bir devlet olarak tanımlıyordu zaten. Bunların da o şekilde tanımlaması bişey değiştirmez. Sakin olun. Hala Kıbrıs’ın kuzeyine gitmek için Türk vize kurallarına tabisiniz.

Yorumda neyi beğenmedin ?

Bu özerk dediğin ülkelerde bir sorun olsa ilk koşan bizim hükümet.
Ama şuan görünen o ki Türkiye işgalci bir devlet...

Yorumda neyi beğenmedin ?

Bu özerk dediğin ülkelerde bir sorun olsa ilk koşan bizim hükümet.
Ama şuan görünen o ki Türkiye işgalci bir devlet...
Bizim hükümet elinde tuz her hıyarım diyene koşuyor. Afrika ülkeleri en büyük örnek. Kendince çıkarı olduğu topraklarda var olmak istiyor, bu özerkler özelinde olan bişey değil.

Türk’ün Kürt’ten başka dostu yok. yorumunu beğenmedim, katılmadım. Böyle dostluk düşman başına

KKTC'yi tanımak zorunda değiller
"Biz Kıbrıs'a gidelimde ikiye bölelimde yarısı bizim olsun orda ülke kuralım ve bütün Dünyada zorla tanısın" demiyoruz ki
Biz mecburen Kıbrıs adasında harekat yaptık ve ordaki bir iç savaşı durdurduk
Türk Cumhuriyetleri zaten tanımış olsalardı 1974'den beri büyükelçi atarlardı
Türkiye onlara hiçbir zaman böyle bir zorlama yapmadı
Hiçbir ülkeye yapmadı
" Türk devletleri ihanet etti Türkiye'ye , sırtımızdan bıçakladı" naaraları atmaya gerek yok
Bu ülkelerle Türkiye arasındaki ilişkinin derinliği çok fazla
Türkiye'ye ait firmalar bu ülkelerin bütün inşaat ihtiyacını karşılıyor nerdeyse
Haa Kürtlerin bu konuyla ne alakası var, bu olaya nasıl ve niye bağladık o da enteresan

Türk’ün Kürt’ten başka dostu yok. yorumunu beğenmedim, katılmadım. Böyle dostluk düşman başına

Biz bu konuda, her gün lanet yağdırdığınız İsrail i örnek almalıyız...
Çünkü halkını üstün halk olarak görüyor.
Hatta 8 müslüman 1 İsrail askeri ediyor..

Kürtlere karşı bu kin niye ?
Sonuçta onlarla birlikte aynı vatanda yaşıyorsun ve yüz yıllardır hemde.
Ben senin düşmanın miyim peki ?

Kendisi en son şey diye yakınmıştı "Kürtler Türkiye yi tukleri benimsemiyor" .....
Adam bizim bir birinizden başka dostumuz yok diyor (Kürt) sen Kürt benim dostum değildir diyorsun ......bu ne yaman çelişki (türk) :)

konuyu nereden nereye getiriyorlar. öyle saçma yorumlar var ki konuda. her zaman yaptıkları şey. kürt, kürt, kürt.. yeter, bir salın bizi.

yo, İsrail değil yahudiler kendini üstün görüyor. İsrail’de Türkiye gibi radikal dincilerden kurtulma derdinde. İsrail’in devlet olarak böyle bir politikası yok. Ben lanette yağdırmıyordum İsrail’e. Hatta hem Filistin sorununun çözümü hem de Ortadoğu’da ortak çıkarlar için Türkiye’nin İsrail ile müttefik olması taraftarıydım. Ki İsrail’in de Arap sevici bir hükümet olmasaydı aynı gayede olduğunu düşünüyorum. Ortadoğuda askeri olarak sağlam bir müttefiğe sahip İsrail göt kadar Gazze için kan dökmezdi. Karabağ zaferinin baş mimarlarından biri de İsraildir. Sözüm ona kardeş Kürtlerden daha çok faydası olmuştur Azerbaycan Türklerine. Keza Kürtler he zaman olduğu gibi Azerbaycan Ermenistan savaşında da Türklerin karşısında durup Ermenistan’dan taraf olmuştur. Sorsak türkün Kürt’ten başka dostu yok ama. Bugün Türk aleyhine her şeyin yanında ilk Kürtler bitiyor. Kabul etseniz de etmeseniz de. Ben sana neden düşman olayım? Sen kendini Kürt faşistleriyle niye bir tutuyorsun?

Bence de no merci bizlik bisey yok bırak kendi aralarinda cozsunler..:D

Olm Türkiye'ye biri yamuk yapınca veya yamuk yaptı olarak görüp, hemen kahkahayı basan sevinen insanları anlayamıyorum.
Dünya denilen enteresan bir yerde yaşıyoruz, herkes aynı fikirde olmak zorunda değil.
Düşünün aynı anadan babadan doğma iki kardeş tamamen farklı düşüncelere yapılara sahip olabiliyor.
Irak, Suriye ve İran'da yaşayan Kürtlerle, Türkiye'deki Kürtlerin bağına ve birbine olan sevgisinden muhabbetinden asla rahatsız değilim mesela.
Hatta ne güzel bişi bu diyorum akrabalık, vefa, kültürel bağ.
Türklerin Orta Asya'daki soydaşlarıyla olan en ufak bir farklı düşünce ve duruşundan keyif almak hoşlanmak niye ?
Yahu soğuk savaş yıllarında Almanya iki farklı topluluğa bölünmüştü.
Farklı düşünceler olabilir, bu insan toplumlarının doğasında vardır.

Geri