Türban

Konu sahibi son olarak 2410 gün önce görüldü
Türban

turbanli-darbe-veya-bati-kaynakli-irtica_256189.jpg

Türban bir emperyalist güdüleme + Fetö fitnesidir Ve bakmayın AKP’nin Fetö ve ABD karşıtı gibi görünmek istemesine, Fetönün tüm projelerini sahiplenen ve devam ettiren AKP Fetö fitnesinin yürütücüsüdür. Orduda ve diğer devlet kurumlarındaki etkisi olmayan zavallıları ve komutanın emrini yerine getirmekten başka suçu olmayan askerleri harcadılar o kadar; geriye kalan tüm kadrosu AKP’de...

Türban, anamızın-bacımızın beşeri nedenlerle taktığı, “yerli-milli” değerimiz başörtüsü değildir.

Yaşanan örnekler, kanıtlar, reel-politik gerçekler, din ve akıl böyle söylüyor…

Yıllardır; “nerden çıktı bu baş bağlama-poşetleme fitnesi? Bu coğrafyada, kültür dünyamızda, geleneğimizde, inancımızda, özellikle de tarihimizde böyle bir saçmalık, böyle bir garabet yoktur, o halde bu projenin sahibi kimdir-nedir”

Evet, türban nereden çıktı?

Türban bir Fetö fitnesiydi ama gerçekliği kesinleşen bir başka kanıt da; bütün ihanetlerin dindar geçinen, memleket ve millet sevdası olmayan dincilerden geldiğine dair kanıtıdır. Mesela Kurtuluş Savaşı sürecinde dincilerin (gerçek dindarları tekrar tenzih ederim), emperyalistlerin uşağı olmak için seferber olduklarını. Mustafa Kemal ve milli orduya karşı savaştıklarını, “keşke Kurtuluş savaşını Yunan kazansaydı” diyecek kadar çukurlaştıklarını, Şeyh Sait, Pontus ve diğer küçük çaplı ihanetlerin dışında kalan tüm ihanetler ve 2 Temmuz Sivas Katliamına değin bütün fitne ve bölme projeleri içinden bu adamların çıktığını görürsünüz.

Esasen Hıristiyan rahibelerde gördüğümüz türbanın bir proje ve kadınlarımızın da bilerek ya da bilmeden birer figüran olduğuna dair hiçbir kuşku yoktur. Türban, toplumu ayrıştırmak, bir bölümünü “benimkiler” diyerek işaretleyerek gütmek, eylem ve etkinlik amacıyla mobilize etmek ve siyasal amaçlı olarak kullanmak üzere bulunan bir yöntem ve ahlaksızca icat edilen bir ‘uyuşturucudur!’

Başörtüsü başa, türban ise pranga misali beyine bağlanıp anahtarı bataklığa atılıyor.

“Beyin prangası” nitelemesi de, türbanlı kadınımızın neredeyse %60’nın siyasal güdülemeye açık olması da, tamamının aynı sosyal ve siyasal davranışı göstermesi de iddiaları doğrular nitelikte. Emin olmalıyız ki, her simge bir amacı işaret ederken, türban, şeriata giden yolu işaret ediyor.

Burada karşımıza iki soru çıkıyor: 1 - Türban, Kur-an emriyse, 1970-80 öncesi yaşayan başörtülü analarımız-ecdadımız Cehenneme mi gitti? 2- Değilse, bir ucube nasıl ayet hükmü kazandı ve kadınımız, rahibeden kopyalanmış bu simgenin kölesi oldu?

Türbanlı kadın bu nesneyi dinin gereği için takıyorsa yanlış! Ebeveyn, eş, çevre, hükümet, patron baskısıyla veya iş bulmak, ihale almak vs için takıyorsa hem yanlış, hem de günah” dersek herhalde yanılmış olmayız…

Türban adı verilen ve değişik tarzda bağlanan örtünün Müslümanlıkla ilgisi bulunmamaktadır. Bu St Paul’un İncil’e soktuğu rahibe kıyafetidir. İslam’ın, antiemperyalist ruhunu yok etmek istiyorlar. Her 50 metreye kurulan camilerde bu ruhu katlediyorlar. Bize, "İslam’ın diğer taraflarını bırakın, size bol cami yapmak, hanımların başını örtmek yeter’ diyorlar."

Hülasa olarak, türban dediğiniz şey, geleneğimizde, tarihimizde olmadığı gibi İslam’da da yoktur.

AKP hareketinin başı Erdoğan; “eğer benim emir komuta merkezim; papaz elbisesi giyeceksin derse, papaz elbisesi giyer görevimi yaparım” der ve her gün birkaç Filistinlinin canına kast eden İsrail’den cesaret nişanı alırsa, Ona ilah sıfatı yakıştıranlar da bu nesnenin ne olduğuna, kimlerin giydiğine bakmaksızın rahibe örtüsü takar.
Türbanlı kadınlarımız şunu söylüyor: “Ben şeriatçıyım arkadaş! IŞİD, Fetö, Menzil, Nakşibendî, Diyanet ve benzeri akımların eylemlerini doğru buluyor, destekliyorum. İslami hükümlerle yönetilen bir ülkede yaşamak istiyorum. Laikliğe, demokrasiye, Atatürk ilke ve devrimlerine karşıyım… Türbanı sembol olarak kullanıyor, Şer-i Devlet adına çalışan partileri destekliyor, ilahi yasaların uygulanacağı bir ülke için çalışıyorum!”

Laikliğin olmadığı hangi ülke refah ve barış içinde? Böyle bir örnek olmadığına göre, laiklik karşıtlarının bayrağı haline gelen türbanın en azından kamuda takılmasına karşı olmak, mücadele etmek demokrat, yurtsever ve aydın olmanın ilk koşuludur.

Türbanın din-imanla ilgisi yoktur, “sevap” beklentisi içinde olan kadınlarımız büyük bir aldatmacayla karşı karşıyadır.

Dincinin ağına düşen kişi cahildir, kandırılmıştır, biatçidir. Bu nedenle sorgulamaz! Küçük çıkarlarının esiri olur, Cennet hayaliyle yaşar. Amaç iffet olsaydı türbanlıların yarısından çoğu, üstü kavak altı şişhane hesabı bu nesneyi vücudunun bütün hatlarını ortaya koyan dar kıyafetler üzerine takmaz, süslenip-boyanıp dikkat çekmek için elinden geleni geri koymazdı.

Fetö bir ABD ajanıdır; evet. Bütün dinciler gibi çıkarı söz konusu olduğunda memleketi satar; evet. Alçaktır, iğrençtir, hokkabazdır, cahil fakat lafazan bir imamdır; evet. Bu sümüklü salak sizi kandırdı.

Bunu Erdoğan da biliyor ki milletin karşısına çıkıp"Kandırıldık" dedi.

Evet de, 17-25 görüntülerini “yasa dışı” olarak niteleyen, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne lanetler okuyan siz, bu iki rezalete karşıyken, Fetö’nün diğer pisliklerini, CIA ve FBI İle tezgâhlayıp, Fetö aracılığıyla sahneye koyduğu türban fitnesini neden sahipleniyorsunuz? Fetö’ye selam veren, okuluna giden, bankasında mevduat hesabı açanları “Fetöcü” diyerek yaftalıyor, anasından emdiği sütü burnundan getiriyorsunuz da, esas Fetcüleri, parsel parsel satanları, vali, müsteşar, milletvekili ve bakanların korunması karşısında neden suspus oluyorsunuz?

''Türbanlı kadın bu nesneyi dinin gereği için takıyorsa yanlış! ''
Gerisini okumadim.

Ne icin takmasi bekleniyordu acaba :nopsrn:

o pozu kime neden verdi acaba
bunu bir dusunun

Türbanda benim favorim,emine erdoğan.
Örtü üstüne örtü.

Şu tarz fotoları görmekten ifrit oluyorum artık.

Edit, göze çekilen çizgi sayesinde de sima hiç belli olmuyor gerçekten.

Bsg ya. En basta yasak soz konusu olmasaydi yasagin kaldirilmasi da, turbanin akpye mal edilmesi de soz konusu olmazdi. Kaldi ki turban takip kapali olmayan cok insan da var, her acigin chpli olmadigi gibi. Simdi turbanli siyasi simge, kayirma araci olarak goruluyor ya hani. Zamaninda da aksi olarak negatif yonde kayiriliyorlardi. "hukumet, patron baskisiyla veya is bulmak, ihale almak vs icin" aciliyordu kadinlar. O zaman sorun olmuyor mu? Gerizekali gerizekali yazilar. Sanane lan ne icin kapaniyosa kapansin. Kicini acana niye actin diye sorsak ozgurlugune saldiri diye ortaligi ayaga kaldirirsiniz. Ruh hastalari.

Hangi beyinsiz yazdi bu yaziyi acaba.

Forum denen bu sistemle tanisali 15 sene olmustur. Nereden baksan bi 10 sene bu meseleleri milyon kez konustuk, tartistik. Bitmiyor bitmiyor. Sirf usengeclikten yazmamis halim bu bak.

Simdi bu Alavareze ne anlatacaksin ki? On numara zeki kiz ama dinin imanin cahili. Ne diyeceksin simdi buna? Kurandaki kapanma emrini okumus bile olsa, belli ki o ayetlerin icinde resmen turban kelimesini aramis durmus. Bu saftirik bu zihniyetle Kuranda kendi keyfinin ojesini, koton fiyat etiketlerini, osym tercih sonuclarini falan da aramistir. Kizim dinle imanla alakan yok zaten, bilmedigin konularda niye yorum yapiyorsun? 1400 seneyi gecmis bu kultur dogali, kimse anlamadi da sen mi anladin Kurani? Hayir bi de bizi suclarsiniz Kurani duvardan indirmemekle falan. Arkadasim birak biz yobaz kalalim ama siz inandiginizin askina susun ya.

Git biraz muhlama ye aklin basina gelsin. Uzaya tayyare gonderdiniz de turbana mi carpti kizim? Kalk git misir unu kavur.

(betul teyze rahat ol, evde kaldi diye tribe giriyor o)

asadajkl Kur'an'da niye turban gecmiyor denmek istenmis.
Dunyadaki butun diller,butun kelimeler de insanlikla ayni anda var oldu zaten.
Kur'an'da tekila icmek yasaktir denmiyor ki kafasi:D
Velev ki yanlis olsun,size ne?
Basi ortup kic bas acanlara 'aa bak bu sembol' algisini da anlamadim.
Bunu zaten tasvip eden yok, en az ibadet edip insanliktan nasibini almamis olanlar kadar.
Gordugu her goze illuminati diyen ergenler gibi normal seylerin icinde bile acayiplikler aramaya calisiyorsunuz cunku aydinlatmak gibi bir misyonunuz yok.
Kendinize bile faydaniz var mi acaba topluma olsun? Nefret dolusunuz, elitliginize laf gelmesin diye sacma sapan kanallardan bunu deklare ediyorsunuz.
Cesur olun ya, dinlerden de dindarlardan da nefret ediyorum deyin ne bileyim hepsi olsun deyin.
Daha samimi durur.

Bazılarının aklı fikri bayanların külotu dantelli mi ? kırmızı m ? olduğu için, kafadaki örtüye hep takarlar. Çünkü dikkatlerini dağıtıyor.

Forum denen bu sistemle tanisali 15 sene olmustur. Nereden baksan bi 10 sene bu meseleleri milyon kez konustuk, tartistik. Bitmiyor bitmiyor. Sirf usengeclikten yazmamis halim bu bak.

Simdi bu Alavareze ne anlatacaksin ki? On numara zeki kiz ama dinin imanin cahili. Ne diyeceksin simdi buna? Kurandaki kapanma emrini okumus bile olsa, belli ki o ayetlerin icinde resmen turban kelimesini aramis durmus. Bu saftirik bu zihniyetle Kuranda kendi keyfinin ojesini, koton fiyat etiketlerini, osym tercih sonuclarini falan da aramistir. Kizim dinle imanla alakan yok zaten, bilmedigin konularda niye yorum yapiyorsun? 1400 seneyi gecmis bu kultur dogali, kimse anlamadi da sen mi anladin Kurani? Hayir bi de bizi suclarsiniz Kurani duvardan indirmemekle falan. Arkadasim birak biz yobaz kalalim ama siz inandiginizin askina susun ya.

Git biraz muhlama ye aklin basina gelsin. Uzaya tayyare gonderdiniz de turbana mi carpti kizim? Kalk git misir unu kavur.

Uff ayip ediyosun evladim oyle denir mi? :mrslkm:

Basi ortulu kadinlar ''ben turbanliyim'' demez, hic duymadim. Bu basi ortulu olmayanlarin uydurdugu bisey.
Basortusunu siyasete alet etmek budur evet, ama bunu ortunenler yapmiyor mesele o :aeg:

Bu da ayrı bi deli.
Tarzını Red kişisine benzettim o da böyle giriş gelişme ve sonuç olarak 3 ayrı bölümde saçmalardı.
Kardeşim konuyu ben mi açmışım yazıyı ben mi yazmışım da saçma sapan şeyler sıralamışsın.
Sana oturup da kapanma kavramının geçirdiği evrimi, ne hale geldiğini anlatamayacağım hiç.

Git biraz İsmail Türüt dinle ve gevşe.

baş örtülü olanla olmayan
inananla inanmayan bizler gayet güzel yaşıyoruz birlikte
saygının olduğu her yerde zamanla sevgide olur
birbirimize saygılı olmayı bilince hiç bir sıkıntı yok
relax olun valla biz gayet normal standartlarda yaşayıp gidiyoruz

ha birde sürekli dinde kusur arayanlara ithafen
dinde kusur olmaz kusur insanlardadır insanların kusurlarını dine mal etmeyin

Bu da ayrı bi deli.
Tarzını Red kişisine benzettim o da böyle giriş gelişme ve sonuç olarak 3 ayrı bölümde saçmalardı.
Kardeşim konuyu ben mi açmışım yazıyı ben mi yazmışım da saçma sapan şeyler sıralamışsın.
Sana oturup da kapanma kavramının geçirdiği evrimi, ne hale geldiğini anlatamayacağım hiç.

Git biraz İsmail Türüt dinle ve gevşe.

Sen senin gibi giyinenlerin gecirdigi evrimle ilgilen. Kapananlardan sana ne? Hatta bi anlatsana su evrimi, agiz tadiyla bi okuyalim. Niyeyse ne yaziyorsam hepsine saçma diyorsun ama kayda deger en ufak bir fikrin yok. Olamaz da zaten. Çünkü sizdeki tamamen din düşmanlığı ama türbanı, sakalı, sarığı falan bahane ediyorsunuz. Bizi birine benzetmek yerine, siz kendinizi şeytana benzemekten bi kurtarin önce.

Tivorlu ismail de senin olsun, iyi canlandirir.

Sen senin gibi giyinenlerin gecirdigi evrimle ilgilen. Kapananlardan sana ne? Hatta bi anlatsana su evrimi, agiz tadiyla bi okuyalim. Niyeyse ne yaziyorsam hepsine saçma diyorsun ama kayda deger en ufak bir fikrin yok. Olamaz da zaten. Çünkü sizdeki tamamen din düşmanlığı ama türbanı, sakalı, sarığı falan bahane ediyorsunuz. Bizi birine benzetmek yerine, siz kendinizi şeytana benzemekten bi kurtarin önce.

Tivorlu ismail de senin olsun, iyi canlandirir.

Sakal ve sarığınla mutluluklar sana.

Geri