Tunç Soyer'in 14 yaşındaki kızla evlenmesi...

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Aboww adam bildiğin beyaz çoraplı Yozgatlı çıktı ya la. Adamın başbuğu saray kahyası olmuş hala ülkü diyo.
Ulkun ne senin arkadaş oto galericilik mi senet tahsilatı mı
Bitti gitti iki gözünün çiçeği artık hamasi siyaset. millet aç aç. O gezide dava elbette iki ağaç değil. Dava vatan. Ama pensilvanyadan anlaşılmaz tabi o dava

Son düzenleme:
Polise molotof atan Diyarbakırlı olacağıma beyaz çoraplı yozgatli olurum. Atatürk posteri ile Apo posteri yan yana "vatan" savunurken hiç mi yüzün kızarmadı peki? Atatürk'ün bahşettiği demokrasi sonucu seçilen devlet adamını Vandalizm ile indirmeye çalışarak mi savundun vatanı?

Tunç Soyer: Gözlerini gördüm ve ilk anda aşık oldum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Eşim en büyük yardımcım. Bizimkisi yıldırım aşkı” dedi.

cumhuriyet.com.tr16.05.2020

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Neptün Soyer nasıl tanıştıklarını anlattı.

Neptün Soyer, "Tiyatro sanatçısı olmak istemiştim. Ege Üniversitesi tiyatro topluluğu kurucuları arasında yer aldım. Bir gün görüp heyecanlandığım kişi Rutkay Aziz'in asistanlığını yapmıştı. O delikanlı Tunç'tu" diyor.

Tunç Soyer ise, "Ben de ilk anda gözlerini gördüm ve aşık oldum. Yıldırım aşkı" sözleriyle eşine olan aşkını anlatıyor.

Sözcü'ye konuşan Soyer çifti nasıl aşık olduklarını anlattı:

ÖNCE BENİ REDDETTİ
Neptün Soyer: İkimizin babası da asker. Aynı camianın çocuklarıyız. Biz doğmadan önce babalarımız Kütahya'da görev yapmış. Uzaktan birbirimizi biliyorduk. Tunç evlenmek istediğinde ben üniversite öğrencisiydim.

Tunç Soyer: Tam bir yıl bekletti beni. Önce reddetti.

Neptün Soyer: Reddetmedim. “Hazır değilim” dedim. Çünkü okulumu bitirmek istedim. Yine de son sınıfta evlendik. Bir ara endişelendik. Yıllar önce babam firar etmiş. Haliyle cezalandırılmış. Ceza yazan Tunç'un babası Nurettin Soyer.

Tunç Soyer: İlk başta “eyvah” dedik. Neyse ki ucuz atlattık.

Bu habere göre evlendiklerinde Neptün hanım üniversite son sınıfta olduğunu söylüyor. Yani asla 14 yaşında bir kız çocuğu olamaz evlendiğinde. 14 yaşında evlendi bilgisi büyük ihtimal yanlış bir anlaşılma.
Bu başlıktan çocuk yaşta evlilikleri meşrulaştırmak isteyen sapıklara ekmek çıkmaz!!!

Bu başlıktan çocuk yaşta evlilikleri meşrulaştırmak isteyen sapıklara ekmek çıkmaz!!!

2 beğeni fazla almak için iftiraya başvurma. Kim sapik kim sapiklara yol gosteriyor. Sansini cok zorluyorsun. Biraz karakter ya lütfen.

14 yasinda evlenmeyi tesvik eden chp zaten

okuma kulturun yok ama yine de atayim

Kimseye iftira atmadan sadece çocuk yaşta evlilikleri meşrulaştırmaya çalışanların sıfatını söyledim. Kim üzerine alıyorsa alabilir sıkıntı yok.
Tekrarlıyorum, ayrım yapmadan. Kim ki hala bu asırda çocuk yaşta evliliği savunuyor resmen sapık benim nezdimde. Geçmişi tartışmıyorum günümüzden bahsediyorum kimse carpitmasın.

2 beğeni fazla almak için iftiraya başvurma. Kim sapik kim sapiklara yol gosteriyor. Sansini cok zorluyorsun. Biraz karakter ya lütfen.

14 yasinda evlenmeyi tesvik eden chp zaten

okuma kulturun yok ama yine de atayim

Serasker bak simdi bu bilgiyi din nikahi olgusu ile degerlendireceksin.
Yanlis bir sey degil bu bana göre bu yasa.Cünki yuzyillik bir gelenek var.Bazi kolektif aliskanlik ve yasam tarzlari on yilda degisemiyor maalesef.Kizlar oglanlar 15 yaslarinda everilmeye basslaniyordu.Devlet bunlar kanunu takmiyor dedi madem biz kanunu onlara göre evriyelim.Cumhuriyetin taze olusu bu uzlasmayi gerektiriyordu.
Kiz sahipsiz kalmiyor bu durumda.Devletin korumasi altinda.Ve cok esliligin getirdigi zorlukla kadinin kendisinin bogusmasi kaldirildi.Cünki nerde cokluk orda bokluk.

Baska devletleri de örnek vermis.
Iste onlar da kendi seriat kanunlarina göre ergenlige giren her bireyin evlenebilecegine inandigi icin bu durumu devlet kanunlarina göre adapte etmislerdir.
Zaten sosyolojik acidan bakildiginda 18.yuzyilin ortalarina kadar cocukluktan sonra cok kisa bir genclik/ergenlik dönemi görülüp ardindan cocuklar hemen yetiskin konumuna girerdi.Evlilige 14 yaslarinda hazir bir birey.
Rousseau bu bagnazligi degistirmistir aydinlanma caginda.Evet Osmanli katilmadi bu döneme.
Amma ve lakin Avrupa aydinlanma cagi yasamissa da erken yasta evlilige karsi gelememistir.Ondandir ki kanunlar bazi gerekceler karsisinda evlilik yasina asaga cekmistir.

Son düzenleme:
Kimseye iftira atmadan sadece çocuk yaşta evlilikleri meşrulaştırmaya çalışanların sıfatını söyledim. Kim üzerine alıyorsa alabilir sıkıntı yok.
Tekrarlıyorum, ayrım yapmadan. Kim ki hala bu asırda çocuk yaşta evliliği savunuyor resmen sapık benim nezdimde. Geçmişi tartışmıyorum günümüzden bahsediyorum kimse carpitmasın.

Bu sitede, hatta bu konuda kimi bu konuda gördün onu söyleyeceksin o zaman. Kaçarak olmaz bu işler.

Hem çocuk evlilikleri meşrulaştırıyorsunuz de hem de kim üstüne alınırsa o de ne güzel.

Çocuk yaşta evliliği kimse meşrulaştırmıyor. En azından ben görmedim böyle sapık bir düşünce.

@Hatem

Son zamanlarda sana bir haller oldu.

Sabır arş sınırında değil. Sürekli sagcilara hakaret edeceksin, sağ görüşlülere arapci ummetci vs diyeceksin, milliyetçilige Türkçülüge laf edeceksin bi de utanmadan Atatürkçüyüm diyeceksin. Bu zamana kadar terörizm haricinde kendi adıma hiçbir görüşe hakaret etmedim. Ama yeter. Bi haller olmadı, olması gereken hakarete hakaretle cevap verilmesiymis onu anladım.

Bir daha sagciliga Türkçülüge milliyetçiliğe hakaret eden olursa anasını avradını saygıyla anarım buradan. Ya adam olup eleştiri ile hakaret arasındaki farkı öğrenecekler ya da kullandıkları dilden karşılık gorecekler

Sabır arş sınırında değil. Sürekli sagcilara hakaret edeceksin, sağ görüşlülere arapci ummetci vs diyeceksin, milliyetçilige Türkçülüge laf edeceksin bi de utanmadan Atatürkçüyüm diyeceksin. Bu zamana kadar terörizm haricinde kendi adıma hiçbir görüşe hakaret etmedim. Ama yeter. Bi haller olmadı, olması gereken hakarete hakaretle cevap verilmesiymis onu anladım.

Bir daha sagciliga Türkçülüge milliyetçiliğe hakaret eden olursa anasını avradını saygıyla anarım buradan. Ya adam olup eleştiri ile hakaret arasındaki farkı öğrenecekler ya da kullandıkları dilden karşılık gorecekler

İt ürür kervan yürür.

Şu Venüs hanımı foruma çağıralım, olay aydınlansın.

bilemiyorum altan bilemiyorum pekde umrumda değil açıkcası gerçi görünen o ki evlenmemiş gözüküyor @juju xs

Geri