Tüm ev işlerini kocasının yapmasını bekleyen kadın

M
  • Kullanıcı Mira
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Birlikte yapmak iyidir, tek bi kisiye yuklenip bezdirmemek lazim.

Yani bence müşterek yapılabilmeli bazı şeyler. Birbirini düşünerek, kendisine hizmetçi almadığının bilincinde olan her erkek az da olsa yardım eder. Eniştem teyzem hastalanınca evi süpürür, yemek yapar, toz alır. Her şeyi yapar…

Ev işlerini ağırlıklı olarak kadın yapmalı, erkek gereken yerde destek olmalı diye düşünüyorum.
Erkek de maddi gücü daha çok sirtlanmali o da eşine bu konuda daha çok destek olmalı.
Dengesi bu şekilde olmayan evliliklerin uzun sürdüğüne denk gelmedim.
Kadın da erkek de eşit olmalı eşit yapmalı vs. i ih olmuyor, yürümüyor; evi çekip çevirmeyi kadın bedeni, gerekirse zor şartlarda bile çalışıp eve para götürmeyi erkek bedeni daha iyi taşıyor. Çocuk yetiştirmede de böyle; çocuk yetiştirmede bir baba bir anne kadar olmaz,olamaz. Annelik içgüdülerden başlayan bir şeyken, babalık homo sapiensin geliştirdiği sosyolojik bir roldür. Zaruri biyomlar dışında hayvanlarda baba diye bir şey yoktur mesela (ebeveynlik anlaminda)

görev paylaşımı iyidir. en sağlıklısını uygulamak lazım. bulaşıkları makineye dizer, makineden çıkartır yerine yerleştiririm. çamaşırlar için de geçerli bu. ev temizliği ve ütü hanımda olur. ütü hariç temizliğe gerektiği yerde yardım edilebilir. temizlik ve ütü yorucu olduğundan yemek ortak yapılabilir. tabii yemek dediysem ''alican da salatayı yaptı'' diyen ablamızın eşi gibi. fazla işin içerisine girmeden. oldu, bitti, gitti.

görev paylaşımı iyidir. en sağlıklısını uygulamak lazım. bulaşıkları makineye dizer, makineden çıkartır yerine yerleştiririm. çamaşırlar için de geçerli bu. ev temizliği ve ütü hanımda olur. ütü hariç temizliğe gerektiği yerde yardım edilebilir. temizlik ve ütü yorucu olduğundan yemek ortak yapılabilir. tabii yemek dediysem ''alican da salatayı yaptı'' diyen ablamızın eşi gibi. fazla işin içerisine girmeden. oldu, bitti, gitti.
ahahahaha sen ''alican da salatayı yaptı'' geyiğine nerden hakim oldun... alican yemek de yapıyor ama ona göre...

konuyla ilgili çok bir şey demeye gerek yok, yıl 2025 olmaya doğru koşarken artık bu şeylerin bir ''beklenti'' olmaması gerekiyor. ortak yaşanan alanda, herkes neyi ne kadar yapabiliyorsa ya da kim neyi daha iyi yapıyorsa paylaşım yapılır ve yola devam edilir. evlilikten sonra kimse anasının evinde olmadığına göre, her an arkamızı toplayan bir katya da olmayacaksa, bi zahmet gerektiren sorumluluğu da alsın herkes alamayacak olan zaten evlenmesin.

ahahahaha sen ''alican da salatayı yaptı'' geyiğine nerden hakim oldun... alican yemek de yapıyor ama ona göre...

konuyla ilgili çok bir şey demeye gerek yok, yıl 2025 olmaya doğru koşarken artık bu şeylerin bir ''beklenti'' olmaması gerekiyor. ortak yaşanan alanda, herkes neyi ne kadar yapabiliyorsa ya da kim neyi daha iyi yapıyorsa paylaşım yapılır ve yola devam edilir. evlilikten sonra kimse anasının evinde olmadığına göre, bi zahmet gerektiren sorumluluğu da alsın herkes alamayacak olan zaten evlenmesin.
onlar favori çiftim. önceden yemek işlerine fazla girmiyordu, son dönemde biraz kılıbıklık seziyorum hahahah.
ev işleri konusu aşılmalı artık, önemli olan evin bütçe ve harcamaları konusu. bu çok büyük problem. bunlar konuşulmalı. bakınca ne eğitimli, statü sahibi insanlar görüyorsun ama kazandığını eşine veriyor, ya da tam tersi ev arkadaşı misali yaşayanlar oluyor. bunlar konuşulmalı. climax hocam gel bu konuları konuş, w gel konuş. korkmayın, konuşun.

Geri