Trump: Grönland'ı alacağız çünkü bu dünyanın özgürlüğüyle ilgili

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Özerkligin aşşşiri tehlikeli oldugunu gösteren gelişme.
Sözüm meclisten disari tabii.

Antik çağlardaki zalim firavunlar bile devlet adabını bilirdi, siyasi töre, diğer ülkelerle ilişkilerde gelenek falan bilirlerdi. Kadeş Anlaşmasında bunu görebiliyoruz. Bu ABD nasıl bi ülke yav. Haydut, hırsız, soytarı, barbar. Bunlar, Ademoğullarının en rezil kavmi. Amerikan halkını ayrı tutuyorum, onlar senin gibi vicdan sahibi merhametli ahlaklı insanlar. Ama bu beyaz saray ahalisi, bildiğin soytarı topluluğu.

SON DAKİKA — BEYAZ SARAY:

GRÖNLAND’I İLHAK ETMEK ULUSAL GÜVENLİK ÖNCELİĞİMİZ.

GRÖNLAND İÇİN ASKERİ SEÇENEK MASADA.

SON DAKİKA — BEYAZ SARAY:

GRÖNLAND’I İLHAK ETMEK ULUSAL GÜVENLİK ÖNCELİĞİMİZ.

GRÖNLAND İÇİN ASKERİ SEÇENEK MASADA.

Zamaninda Alaska icin para ödemislerdi Ruslara.
Bu beleşe getiriyor.

Şaka bi yana...dünya acaip bir yere gidiyor.
Gündemi takip edebilmek oldukça mesakkatli.

Zamaninda Alaska icin para ödemislerdi Ruslara.
Bu beleşe getiriyor.

Şaka bi yana...dünya acaip bir yere gidiyor.
Gündemi takip edebilmek oldukça mesakkatli.
Sanırım film yeni başlıyor. Şu ana kadar izlediğimiz fragman dahi olabilir. ABD’nin sürdürülmesi güç bir borç altında olduğunu çoğu ekonomist yazıyordu. Hatta yeni yükselen güç Çin muhabbettinin odağı da orasıydı. Sarı reyiz her şeye ticari bakıyor ve alışıldık ne kadar tepki türü varsa dışına çıkıyor. Sonuçta askeri bir gücüm var, maliyetli işler peşinde koşacağıma ve çok zaman harcayacağıma en kestirme yollarla çözeyim diyor herhalde.

Sanırım film yeni başlıyor. Şu ana kadar izlediğimiz fragman dahi olabilir. ABD’nin sürdürülmesi güç bir borç altında olduğunu çoğu ekonomist yazıyordu. Hatta yeni yükselen güç Çin muhabbettinin odağı da orasıydı. Sarı reyiz her şeye ticari bakıyor ve alışıldık ne kadar tepki türü varsa dışına çıkıyor. Sonuçta askeri bir gücüm var, maliyetli işler peşinde koşacağıma ve çok zaman harcayacağıma en kestirme yollarla çözeyim diyor herhalde.
Farkikdaysan "operasyonlar" bati tarafinda.
Dogu olan tarafla bir antlasma var gibi.
Sen doguda kal, bati tarafi benim.
Dünyayi dikeylemesine ikiye bölelim,kimse kimsenin teritoryel bölgesine girmeyecek.
Alisveris da yapariz.Bundan iyisi Şam da kayisi.
Arada aramizda kargasa var gibi yansitiriz.
Adamlar büyük oynuyo,büyük düsünüyor.
Soguk Savas zamaninda derslerini iyi calismislar.
Sol sag zimbirtisi tarihe karisti artik.
Sadece ABD tarafindan degerlendirmemek lazim.
Bunlar birbirlerini cyber savasi ile yok edecek gücte ama ellerine bir sey gecmez öyle.
Avrupa darda ama..
Iki taraftan skstiriliyor.
Ortanci cocuk gibi.Diplomasisini merak ediyorum ilerki zamanlarda.

özgürleştiririmediklerimizden misiniz
şanslısınız

Lan olm satın gitsin bi bok yok orda buzdan ve kutup ayılarından başka. 5 lira ediyosa 100 lira isteyin. Kakalayın Amerika'ya. Yarın bigün Beyaz Saray'da kafadan kontik olmayan bir siyasetçi gelip de kazıklandıklarını anlayana kadar adamların toprağı olsun. Kanada'nın azcık yukarısındaki kıytırık Grönland'ı alarak ABD güvenliği mi sağlanırmış hahaha.

Yer alti kaynaklari?
Yok yok orada. :cici:

Tramp emmi tuttuğunu koparıyor ajdjgjjk.
İyiki bizim petrol ve gazlardan bihaber yoksa gel Erdoğan Türkiye'yi bana vereceksin seni de güzel yaşaman için Afganistan'a yolluyorum derdi.

Ben olsam Portekiz'i isterdim. On numara coğrafya. Hem Avrupa'dasın hemde okyanusa kıyı, yemyeşil coğrafya, büyük nehirler, tarıma elverişli araziler, iklim desen süper. Turizm yatırımı için alınacak on numara ülke. Miss gibi eyalet olurdu.

Moğol ordusu istilası gibi hep birlikte ABD'nin diğer hedefi ne olacak diye bekler durumda olduğumuz garip bir gündem. Siyasetten, diplomasiden uluslarası hukuk kurallarından bihaber ticaret adamı kafasıyla ülke yöneten bir ABD başkanı. Aynı zamanda ABD tarihinin gördüğü en basiretsiz, ne yapacağı kestirilemeyen başkanı.
İlk dönem başkanlığında da gündeminde Grönland vardı adına büyük bir emlak anlaşması demişti. Şimdi Çin ve Rusya ticari ilişkisini kırma amaçlı ekonomik müdahale ve hatta ulusal güvenlik olarak tanımlıyor mevcut durumu.
Adamı bağlayan hiçbir kural yok. Venezuala hadisesinden sonra potansiyeli de ortada. Grönland siyasi olarak Danimarka'ya bağlı ve Danimarka NATO üyesi. Hadi ilhak ettin diyelim koskoca NATO'yu da işlevsiz bir hale getireceksin, sonunu getireceksin. Sonra nelere emsal olur bu durum kestiremiyorum.

Yer alti kaynaklari?
Yok yok orada. :cici:
Şu öneriye ne dersin;

ABD'de Grönland ile ilgili ilginç bir çözüm önerdiler:

"Trump'ın oğlu Baron Trump'ın Danimarka Prensesi Isabella ile evlenmesi ve Grönland'ın Amerika'ya çeyiz olarak verilmesidir."

Danimarka Kraliyet Ailesi, Prensesin 12 Nisan 2025'teki 18. doğum gününü kutlamak amacıyla ilk resmi gala fotoğraflarını yayınladı.

Portrelerde Isabella, turkuaz bir kuşakla tamamlanmış, göz alıcı turuncu saten bir elbise giyiyor. Başında ise papatya benzeri bir rozet tasarımında turkuaz ve elmaslarla süslenmiş altın bir taç var.

Bu taç bir zamanlar İsveç Veliaht Prensesi Margareta'ya aitti; kızı Prenses Ingrid, tacı miras alarak Kral Frederik IX ile evliliğinde Danimarka'ya getirdi. Kraliçe Margrethe, tacı Prenses Isabella'ya 18. doğum gününde hediye etti. Kraliyet ailesinin koleksiyonundaki diğer birçok mücevher gibi, bu taç da çok işlevlidir ve sökülerek bileklik olarak da takılabilir!

Geri