Trump: Grönland'ı alacağız çünkü bu dünyanın özgürlüğüyle ilgili

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İşin özü aslında şu;
Trump diyor ki; kardeşim bu ülkede askeri üsleri olan benim, korumasını sağlayan benim, para ödüyorum ama Çin gemileri elini kolunu sallayarak geçiyor. Adanın jeopolitik konumu ilk faktör.
İkinci bir durum da adanın yeraltı kaynakları. Özellikle petrol, doğal gaz, uranyum gibi fosil yakıtlar dışında nadir toprak elementlerinin de bulunduğu söylentisi. Bu konuda açık ara lider olan Çin’in hegemonyasını kırmak ABD müesses nizamı için oldukça önemli. Başta elektronik cihazlar, elektrikli araçlar gibi çok konuşulan teknolojilere dair kritik öneme sahip.

Trump’ın zaten “siz orayı koruyamazsınız, ben çekilirsem hiçbir şeyiniz yok” anlamında söylediği “iki hafta önce oraya koruma amaçlı iki köpek kulübesi kurdular” alaycı cümlesini de bu şekilde okumak mümkün.

İlgili haber;

ABD Başkanı Donald Trump:

▪️Grönland'ı alacağız çünkü bu dünyanın özgürlüğüyle ilgili. Bu ABD ile ilgili değil, ancak özgürlüğünü yalnızca biz sağlayabiliriz. Danimarka yapamaz.

▪️İki hafta önce oraya koruma amaçlı iki köpek kulübesi kurdular.

Eee hangi hisseyi alalım şimdi
Köpek kulübesi markalarına bakim ben bi o zaman

ABD, Rusya ve Çin'e karşı kendi güvenliğinin riskte oluşunu bahane ediyor ancak Orta Doğu'yu cehenneme çevirirken, başka ülkelerin güvenliğini riske atan da bizzat kendisiydi.

özgürlük barış demokrasi
yav he he

TRUMP:

Grönland’a ulusal güvenliğimiz için ihtiyacımız var.

Danimarka’nın orada 300 yıl önce falan tekneyle bulunduğunu söylüyorlar. E biz de eminim oradaymışızdır.

Her yerde Rus ve Çin gemileri var. Ulusal güvenlik için buna ihtiyacımız var.

Fethetsin ki işgal, sömürgeci sayılmasın.

Grönland sanki, bunun anasinin külleri döktügü yer.
Bu da halki,büyüklük naralari ile gazliyo.
Begendim ama demode.
"Uncle Sam is watching you."

Donald Trump: "Grönland'a kesinlikle ihtiyacımız var.

Etrafı Rus ve Çin gemileriyle çevrili. Savunma için buna ihtiyacımız var."

Tramp dünyayı fethediyor alfjfjgjh

Danimarka gelişmiş bir Ülke. Kolay lokma değil.

Çin adamın totosundan kan alır. Kaç bin yıllık bir millet, medeniyet. Askerlik adamların genlerine işlemiş, ruhlarına işlemiş. Bilmukabele Rusya da öyle. Senin hamburger yiyen, pc oyunuyla büyüyen, teknoloji ile donattığın sözde askerlerin sahada bu ülkelerin karşısında çil yavrusu gibi dağılır. Nükleerse adamlarında var. Grönland'ı alsan nee almasan nee. Dünya'daki diğer milletleri, yerinden yurdundan ettiğiniz, hatta katlettiğiniz gariban kızılderili yerlileriyle karıştırıyorsunuz herhalde.

Grönland halkin yüzde 70 i bu olasiliga sicak bakiyor.
Grönland Danimarka'ya ait özerk bir bölge ve Damimarka ya bagimli hale getirildi.
1960-70 li yillarda etnik temizlik adina,grönland li kadinlara zorla spiral taktiran da yine sömürgeci olarak görülen Danimarka'dir.
Acikcasi kusaklar boyu süren bir kin mevcut ve otark ve tamamen bagimsiz olma adina Trump 'in cikisi destekleniyor.

ABD cikari zaten asina.
Yeralti kaynaklari 1
Kutupluk siyasetinde denge saglamak 2

Grönland halkin yüzde 70 i bu olasiliga sicak bakiyor.
Grönland Danimarka'ya ait özerk bir bölge ve Damimarka ya bagimli hale getirildi.
1960-70 li yillarda etnik temizlik adina,grönland li kadinlara zorla spiral taktiran da yine sömürgeci olarak görülen Danimarka'dir.
Acikcasi kusaklar boyu süren bir kin mevcut ve otark ve tamamen bagimsiz olma adina Trump 'in cikisi destekleniyor.

ABD cikari zaten asina.
Yeralti kaynaklari 1
Kutupluk siyasetinde denge saglamak 2
Donald Trump, Danimarka ile dalga geçti:

"Danimarka’nın, Grönland’daki güvenliği artırmak için yakın zamanda ne yaptığını biliyor musun?"

"Bir tane daha köpekli kızak eklediler.
Bunun gerçekten harika bir hamle olduğunu düşündüler."

Donald Trump, Danimarka ile dalga geçti:

"Danimarka’nın, Grönland’daki güvenliği artırmak için yakın zamanda ne yaptığını biliyor musun?"

"Bir tane daha köpekli kızak eklediler.
Bunun gerçekten harika bir hamle olduğunu düşündüler."

NATO'ya siğiniyor DK.
Nukte yok.

Dalga geçer tabii.

Olum bi rahat dur ya zaten diken üzerinde yaşıyoruz.

haber gündem takip etmekten manyak olduk iyice

Bu adam bazılarına çok kötü örnek oluyor dkfofgu

Geri