Trafikte Kadın sorunu!

• Kullanıcı Kurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Bizler de kullanıyoruz evet kullanmayada devam edecğiz ama erkekler cok daha iyi bu konuda .
Ürkek kulnıyor bir çok kadın durum bundan kaynaklı onlar gözleri daha kara kullanıo ve rahatlar, kontrolleri hakimiyetleri daha iyi .

bu şey gibi olmuş
dünyanın en iyi aşçıları kadınlardır filan
erkekler neden her alanda üstünki zaten kadınlardan
tarihtete hep böyleydi bu
acı bir durum xs

benim de bazen kesin kadındır dediğim oluyor jsjzjjs evet... ama bu ürkeklikle alakalı bir durum ya, analize dökersek evet çoğunluk olarak erkekler tabii ki daha iyi kullanıyor bu da cesaretlerinden kaynaklı.
ama kimse de kadın kurallara uymuyor demesin, kabul edelim erkekler de kuraldan neredeyse hiç anlamıyor...

Biz mal gibi kullandığımız için kadınlar panikliyor. Benim tespitim budur.

Valla ben nerde sinyal vermeyen, hart hurt yolda dalan, pat diye önüne kıran veya tam sola geçecekken gaza daha çok yüklenip geçirtmeyen bi şoför görsem hep erkek. Ki çok sık görüyorum...
Kimse kadınlara bok atmasın ne oluyosa kendine çok güvenen şoförden oluyo.

Bu arada gerçekten sinyal verin arkadaşlar yoksa o sinyal kolunu kırıp ağzınıza sokmak istiyoruz...

Yanlis anlamayin isterseniz de anlayin ama kaldirimda bile yurumeyi beceremeyen insanlar ehliyet aliyor, oncelikle kaldirim nedir ne ise yarar bunu ogrenmeleri gerekiyor. Sonra trafikte nezaket kurali diye bir sey var ki hic bilinmiyor bu Turkiyede ula yol verdigi icin kafami egip el kaldiriyorum adam ''bana asildi' kafasiyla arabayla takip ediyor :D Kadini erkegi yok bu isin, kural ne ise ona uyulmali. Kirmizidan yesile dondugu an korna calmak mesela magandalik isidir.....

Valla ben nerde sinyal vermeyen, hart hurt yolda dalan, pat diye önüne kıran veya tam sola geçecekken gaza daha çok yüklenip geçirtmeyen bi şoför görsem hep erkek. Ki çok sık görüyorum...
Kimse kadınlara bok atmasın ne oluyosa kendine çok güvenen şoförden oluyo.

Bu arada gerçekten sinyal verin arkadaşlar yoksa o sinyal kolunu kırıp ağzınıza sokmak istiyoruz...
Büyük şehir de yaşıyorsan (istanbul ankara) o yukarı da saydıkların mümkün değil.
13 senedir araç kullanıyorum Ankara ya gelince süremedim kaza yapmamak için arkadaşıma verdim. :)
Dediğin gibi biri soldan biri sağdan önüne kırıyor sinyal veren yok. Büyük şehirde araç kullanılmaz

Büyük şehir de yaşıyorsan (istanbul ankara) o yukarı da saydıkların mümkün değil.
13 senedir araç kullanıyorum Ankara ya gelince süremedim kaza yapmamak için arkadaşıma verdim. :)
Dediğin gibi biri soldan biri sağdan önüne kırıyor sinyal veren yok. Büyük şehirde araç kullanılmaz
Yukarıda saydıklarımın aksi mümkün değil sanırım :) İstanbul'da yaşıyorum ve her gün trafikteyim. Her gün görüyorum bu hanzoları :d
He aralarında kadın da var tabiki. Ama çoğunluğu erkek bunu yapanların.
Aşırı güveniyolar kendilerine ve sonra her gün İstanbul'da onlarca kaza oluyor. Neyin yarışı içinde olduklarını asla anlamıyorum...

Erkekler çok daha tecrübeli oluyor araba kullanma konusunda. Kadınlar da başta acemi davrandıkları için kötü kullanıyorlar. Ancak güzel kullananlar da yok değil.

Trafikte kadın erkek değil, trafikte insan sorunu var. Bilhassa İstanbul'da. Bu şehirde araç kullananların kayda değer kısmı evrimini tam olarak tamamlayamamış varlıklardan oluşuyor. Bunları bir cinsiyet altında sınıflandırmak mümkün değil.

Aslında bu nokta ülkemizin geldiği hali görmek açısından çok önemli. Ülkemizde aileden alınan eğitimin kalitesi inanılmaz düştü. Eğitim sistemi akademik dertlerle mi uğraşacak yoksa çocuğun kişisel gelişimiyle mi? Bu sebeple ülkemizde hem formal hem de informal eğitim çökmüş halde. Aile kalitesine paralel olarak insan kalitesi de inanılmaz şekilde düşmüş vaziyette. Bu kalitesizlik haliyle trafiğe de sirayet ediyor. Trafikteki veya hayatın herhangi bir alanındaki sorunları çözmek için evvela sağlıklı bireyler yetiştirmek gerek ancak yaşadığımız toplumda sağ olsun Siyasal İslamcılar kindar bir nesil yetiştirmekle kalmadı, etki edemeği insanların da psikolojilerini bozarak koca ülkeyi bir tımarhaneye çevirdi. Özetle bu denli nefretin, kalitesizliğin, pespayeliğin kol gezdiği bu ülkede ne yazık ki trafik de bundan payını alıyor.

Bu satırları İstanbul trafiğinde sakin kalabildiğime şükrettiğim bir günde yazıyorum ancak bu sakinliğin ömrünün çok da uzun olduğunu sanmıyorum.

Kadınlar arasında çok iyi araba sürenler olduğu kadar panik halinde sürenler de var fakat ülkedeki trafik sorununu kadınlar yaratıyor demek çok adaletsiz bir yaklaşım olmuş çünkü trafik terörünün baş aktörü her zaman erkeklerden çıkıyor.
Yaya geçidinde yavaşlama kuralını bile hiçe sayıp yayaların üstünden geçenler ne yazık ki hep erkek sürücülerdi. Dönerken sinyal vermeyen, kırmızı ışıkta geçen kaç tane kadın sürücü gördünüz? Şahsen ben hiç rastlamadım.

resmen bu kadınlar yolda giderken beni taciz ediyorlar, yol vermiyorlar, önüme önüme kiriyorlar ve hep gereksiz gereksiz korna çalışıyorlar.
urkuyorum, rahat olamıyorum araba kullanırken.
lütfen kadınlar , beni rahat bırakın yolda , bir kaza çıkar belki siz böyle yaparsanız

Benim gocakarı adam dövdü trafikte.
Bi tane yeni yetme oğlanla kapismislar trafikte yok alma verme davası. İlerde oğlan benim hanımın önüne kırmış. İnmiş arabadan. "sen önümü kesip arabadan inecek adam mısın lan!" diyerek bunu yakadan tutup iceri sokmuş. Oğlanın bacaklar dışarda kalmış. Dışarda kalan bacakları arabanın kapisisi ile sıkıştırmış. Canını zor kurtarmış oğlan. Bunları bizim esnaf görmüş. Bana çok sonra anlattılar. Hanıma "adam dövmüşsün yolda, kuruyemişci anlattı" diyorum. "Oldu biseyler" diyor :D

Son düzenleme:
Trafikte olsun olmasın sinyal lambalarını kullanmayı akıl eden kadınlara minnettarım.

Geri