Toplanın derdim var

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
🕒 Konu sahibi 19 saat önce aktifti

Sorun şu ki ateist insan zaten Din'le ilgili gerçek bilgilere sahip olsaydı şuan Müslüman olurdu. :şirine: Bir İmam Hatip mezunu olarak senin bunu benden iyi bilmen gerekirdi ki neyse ...
Demek ki gerçek Müslümanlardan, Din'in ehli olan gerçek insanlara başvurmamışsınn ki yardım etmekten kaçınmışlar, yardım ederken yanlış birşey yapmaktan kaçınmışlar. :cici:
Ateistlerden gelen yardım ne kadar işine yarar bilemem ama kolay gelsin :şirine:

Allah'ını seven şunun üzerine Georges Politzer'in Felsefenin Başlangıç İlkeleri adlı kitabını atsın.

Bu kadar ateist dinden ne anlar diyene kadar kıza yardım etmeyi falan deneseydiniz.

Bizden yardım istedi de biz mi etmedik.?

Yardım edebilecekler belirtsin özelden ulaşacağım diye belirtti sayın Pia. Konu "Derdim Var"da herkesin yardımına açığım diyor. Ben yardım edebilirim dediğiniz an Mavi'ye size pm'le dönüş yapacaktır.

Yardım edebileceğim bir şey ise bende ederim elbette

Sorun şu ki ateist insan zaten Din'le ilgili gerçek bilgilere sahip olsaydı şuan Müslüman olurdu. :şirine: Bir İmam Hatip mezunu olarak senin bunu benden iyi bilmen gerekirdi ki neyse ...
Demek ki gerçek Müslümanlardan, Din'in ehli olan gerçek insanlara başvurmamışsınn ki yardım etmekten kaçınmışlar, yardım ederken yanlış birşey yapmaktan kaçınmışlar. :cici:
Ateistlerden gelen yardım ne kadar işine yarar bilemem ama kolay gelsin :şirine:

Daha bugün yeterlilik sınavına girdim bu bir :)
Ayrıca birçok ilahiyatçıdan yardım istedim bu iki :)
Bunlarla yetinmedim ve fikir alışverişi yaptım buda üç.

Peygamber efendimiz Gayri Müslimleri asla hor görmemiştir al buda sana dört.
Alıntı yapıp uzatıp beni germe beş olsun :)
Hadi Allah yolunu açık etsin.

Canim konuyla iligli pek bir bilgim olmadigi icin internetten biraz arastirma yaptim. Umarim isine yarar.

Maille gonderiyorum :)

Müeddeb sana özelden dönüş yapacağım :)

Sevgili Pia daha önce yine İslami bir konuda yardım istemiştim ama o zaman etiket yapmamıştım. Sağ olsun Hacı ve Pitre ellerinden gelenleri yapmıştılar.
Ayrıca etiketlediğim insanların hepsi ateist değil.
Yardım istediğim herkes bana bir şekilde kaynak gösterdi.
Özellikle teknik açıdan fikir verdiler :) Sadece içerik değil tezi nasıl uzatabilirim.
Nelere yer verirsem daha güzel olur diye bir çok konuya değindiler.
Ve ben hepsine tek tek teşekkür ediyorum.

Mavi ben bi sürü kaynak gönderdim umarım işini görürler.

Bana ayrıca teşekkür et Mavi atayız deyil bu diye de belirt lütfen. :hö:

huzur islamda yaz
sonra islami ülkere bakarak huzurun olmadıgını anla
ve bişiyler yaz işte mavişko :D

pan , nicki soğuk kalbi sıcak kahvenin dediğine göre çok bilgiliymişsin ;d
Engin bilgilerinden müsade varsa faydalanmak istiyoruz. :T:

Postları okumadım ve konu nedir bilmiyorum Mavi. Est. pek bilgili sayılmam. Buyur yine de yardım edeceğim bir konu olursa seve seve yaparım kardeşim. Sorun nedir? Burdan Soğuk Kahve kardeşime de selamlar :cici:

Postları okumadım ve konu nedir bilmiyorum @Mavi. Est. pek bilgili sayılmam. Buyur yine de yardım edeceğim bir konu olursa seve seve yaparım kardeşim. Sorun nedir? Burdan @Soğuk Kahve kardeşime de selamlar :cici:

konu postlarda yazmıyor zaten o yüzden okumana gerek yok :şirine:
ben özelden hemen geliyorum

Okudum ve anladım ki konu dinmiş. Bir çok arkadaş din denince sadece islamiyeti anlamış. Neyse, Sümerlerin şehir devletleri dönemindeki her şehrin bir tanrısı ve dolayısıyla o tanrı odaklı benzer dinlerinden başlayabilirsin araştırmaya. Daha sonra diğer şehirlere egemen olan şehrin tanrısının da diğer şehirlerin tanrısına egemen geldiğini ve sümer, asur, akad, babil mitolojileriyle yunan mitolojilerindeki tanrılar ile mistik inançların benzerliklerini araştırabilirsin. Mesela, Kybele'nin yunan mitolojisindeki karşılığı Rhea'dır. Araya Mısır'ı serpiştirmeyi unutma. Bu kısımdan giriş yaptıktan sonra, gılgamış destanındaki tufan ile ilk olarak kutsal dinlerde bahsi geçen nuh tufanı arasında bağlantı kurabilirsin. Çok tanrılı dinler ile tek tanrılı dinler arasındaki bağlantı sadece bu tufan ile sınırlı değildir. Bu da benden sana tüyo. Örneğin;yaradılış, yoktan var etmek, kurban kesmek, iyilik, kötülü, tanrı iyidir, şeytan( her dinde adı farklı olabilir, tanrıların da adı değişir zaten) kötüdür, v.s.
Ayrıca insanların dine inanma ihtiyacı nereden gelir? Bak mesela bence, güçlerinin yetemeyeceği ve anlam veremedikleri ve bilmedikleri olguların insan üstü ve ruhani ve tanrısal olgulardan süregeldiğini düşünmeleri, Tanrılara olan borçları ödemek maksatlı dini olgusunu yaratmış olabilirler. Ya da insan fıtratında inanma ihtiyacı olabilir. Tıpkı, yeme, içme, sex, v.s. ihtiyacı gibi. Genelde bütün dinlerde tanrı ve ruhani bir varlık olduğu için tanrı odaklı araştırma yapmak zorunda değildin. Mesela, din toplumsal kurallar koyar ve iletişimi düzenler. Yaşam biçimini derinden etkiler. Din iyi olabileceği gibi karşıt dinden olanların, benim din daha iyi senin daha kötü tartışmaları ile çıkan çatışmalara sebebiyet verip oldukça kötü sonuçlara sebep olabilir. Kültürleri tarihe not düşen, genelde dinler olur. Biraz da sosyo ekonomik açıdan dini araştırıp tezini tamamlayabilirsin. Dediğin gibi, tezi yazacak olan sensin ve ben de bakış açımdan sana ipuçları verdim. İstersen de devam ederim :p Kal salıcakla...Mavi

Geri