Genelde böyle konularda ateistler daha yardımsever oluyor 
Yazarken bana uygun yazacaklarına eminim.
Bana uygun ifadesini tam olarak anlayamadım. Konuyu öğrenebilirim fakat 'bana uygun' yazma kısmı biraz sakat. Ortada bir tez varsa ve bilimsel mecralarca kullanılacaksa önem arz eden nokta yazının bilimsel olması, alıntıların kaynakça ile ifade edilmesi. Gerek lisans eğitimimde gerek yüksek lisansta yaptığım hiçbir çalışmada veya bugüne dek yapılan hiçbir çalışmada "bana uygun" gibi bir durum görmedim. Yapılan çalışmaların analizleri neticesinde elde edilen bulguları dahi öznel bakış açısıyla sunmak, sadece analiz sonuçlarını özgün yorumlamak anlamına gelir.
Araştırmanın hangi yönde ilerleyeceği konuyla büyük oranda belirlenmiştir. Yazılacak metinler size ait olacağına göre, kaynaklarıyla birlikte sunacağım bilgilerin kime göre uygun olup olmayacağı bence düşünülmemelidir, amaç bilimsel bir çalışma ile konu hakkında doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşmaksa şayet.
Hemen size bir ikiyüzlülük örneği sunmak istiyorum ki, anlatmak istediğim net anlaşılsın.
Düzenli su tüketimi olmadığında ortaya çıkan problemler:
Baş ağrısı, unutkanlık ve konsantrasyon bozukluğu: Susuzluğun ilk belirtileri beyin fonksiyonlarında ortaya çıkmaktadır. Oluşan baş ağrısı ilaç kullanmaya gerek kalmadan sadece su içmekle bile tedavi edilebilir.
Ciltte kuruluk: En büyük organ deridir. Susuzluk nedeniyle ciltte meydana gelen kuruluk, kırışıklıklara neden olur. Ne kadar çok su tüketilirse,yaşlanma belirtilerini o kadar geç ortaya çıkar.
Kalpte yorgunluk: Alınan sıvı miktarı yeterli ise kalbin çalışma hızı normal olacak ve ritm sorunları daha az yaşanacaktır.
Saç dökülmesi ve kepeklenme : Az su tüketimi saç derisi kuruması ile birlikte kepeklenmeye neden olabilir. Bu da saç derisinin tutulmasını azaltıp, saç dökülmelerine zemin hazırlayabilir.
Kabızlık : Sindirim sitemi daha yavaş çalışır ve kabızlık meydana gelebilir.
Kas Krampları: Su, eklem sağlığımız için çok önemlidir. Eklemlerimizdeki özellikle hareketi sağlayan kıkırdak dokusunun su oranının yüksek olması gerekir. Bu oran azaldığında eklem hastalıklarına yakalanma riski artar. Su tüketimi ile kasların elastikiyeti artacak, bu da eklem ve kemik sağlığını olumlu etkileyecektir. Su tüketimi eklem sağlığı açısından faydalı olduğundan daha iyi bir egzersiz imkanı verecektir.
Düzensiz tansiyon: Uzun vadeli susuzluk ciddi problemlere neden olur. Tansiyon, kan dolaşımı, sindirim, böbrek görevleri ciddi olarak etkilenmektedir.
Böbrek problemleri görülebilir: Böbrekler aynı zamanda boşaltım sistemidir. Yani vücudu toksit maddelerden uzaklaştıran sistemdir. Bu sistemin çalışması için bol sıvı gerekir. Çünkü toksit maddeler de su ile atılır.
Vücut direnci : Gribe karşı da, vücut direnci için de susuzluğun bertaraf edilmesi çok önemlidir.
Dehidrasyon - DNA hasarı
Başlangıç : Kimyasal tepkimeler sonucunda asitli yan ürünler çıkıyor
Su bu asitli ürünleri hücrelerden alıp karaciğer ve böbreklere götürüyor
Hücrelerde dolaşımı sağlamaya yetecek kadar su olmazsa üretilen asit zamanla hücre çekirdeğinde depolanan duyarlı ve ayrıntılı kopyaları aşındırmaya başlıyor.
Bu aşınma zamanla kalıcı ve yıkıcı bir etki göstererek çoğalma yeteneği olan atipik hücreler üretiyor.
Bu hücrelerdeki ProteinKinaz-C tek başına çalışan ve hiç bir sınır tanımadan hücre çoğalmasını artıran durdurulması olanaksız bir enzim olan ProteinKinaz-M'ye dönüşüyor.
Bu dönüşümün sonucunda komşu hücrelere atlayan ve onların işlevlerini bozan iri kütleler oluşturan kanser meydana geliyor.
Şimdi orucun faydalarına yönelik bir araştırma yapıp iki bilgi arasındaki çelişkiyi bulun. Oruç faydalı mı? Uzun saatler susuz kalmak kansere dahi yol açabilir mi?
Hangisi size uygun?