Toplanın derdim var

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Güzin Abla
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Arkadaşlar 30 sayfadan bir kaç sayfa daha tez yazacağım :benmi:
Tabi bende yaz yaz nereye kadar toplasam 10 sayfa ancak yazarım.
Hacı dan rica ettim o yardım edecek.

konu din ile ilgili arkadaşlar bu yüzden ilgi alanına girmeyen ve alaya alacak olanlar hiç bulaşmasın.

özellikle Pitre senden cok yardım istiyorum
Gelecek tüm yardımlara acıgım

burada konuyu paylaşmayacağım tezin geleceği acısından özel yoldan halledilmesi önemli.
Şimdiden teşekkürler

yardım ederim diyen herkese pm ile dönüş yapacağım arkadaşlar.

Sen istersin de yardim etmez miyim ? (: Elimden geldigince yardimci olurum

Tez konusu akademik düzeyde sanırım. Ve ben her konu hakkında bilgi sahibi değilim ve bildiklerim ne kadar tatmin eder emin değilim. Fakat bilmiyor olmuş olmam araştırmaya engel değil elbette. Ben de beraberinde birşeyler öğrenmiş olurum. Bugüne kadar okuduğum sahabeleri, fıkıhları, bildiğim hadisleri ve diğer söylemleri konuyla ilgiliyse eğer paylaşırım.

Konu ismi, içeriği ve varsa sınırlar nelerdir, ne değildir bunlar önemli. Ve beraberinde konuyu biraz açman ve örneklendirmen gerekebilir. Bu konularda Phoibos da birikimlidir ayrıca. O da bildiklerini paylaşmak isterse eğer faydalı olacaktır bence.

Bir ateistten yardım alman, başarılı .

Yardim ederim elimden geldiği kadariyla:)

Elbette elimizden geldigince yardimci oluruz;)

Genelde böyle konularda ateistler daha yardımsever oluyor :)
Yazarken bana uygun yazacaklarına eminim.

Benim de tezim var bana da yardım edin:(

Phoibos un bu konu da ki düşüncelerin den faydalanirsan bence çok güzel olur Mavi.
Tabii ben de seve seve :)

Arkadaşlar şunu belirteyim amacım tezi size yazdırmak değil .
Şuan zaten ben yazmaktayım ,tıkandım ve gerçekten desteğe ihtiyacım var.
İki üç sayfalık bir makale yazmıyorum o yüzden çok iyi bir şey olsun istiyorum.
Harmanlayıp ortaya çok güzel bir birikim çıkarmak istiyorum.

Not: Kendim için yazdığım bir tez değil arkadaşıma yardım etmek için yazıyorum.

Bende yardimci olurum canim, konunun icerigini pm ile gonderirsen arastiririm.

Kendi tezimi yazmıyor olsam seve seve yardımcı olurdum. 2 kere tez vermiş biri olarak yardıma ihtiyacın olursa seslenmen yeterli. Ne kadar sıkıntılı bir süreç olduğunu biliyorum; umarım en kısa zamanda üstesinden gelirsin.

Genelde böyle konularda ateistler daha yardımsever oluyor :)
Yazarken bana uygun yazacaklarına eminim.

Bana uygun ifadesini tam olarak anlayamadım. Konuyu öğrenebilirim fakat 'bana uygun' yazma kısmı biraz sakat. Ortada bir tez varsa ve bilimsel mecralarca kullanılacaksa önem arz eden nokta yazının bilimsel olması, alıntıların kaynakça ile ifade edilmesi. Gerek lisans eğitimimde gerek yüksek lisansta yaptığım hiçbir çalışmada veya bugüne dek yapılan hiçbir çalışmada "bana uygun" gibi bir durum görmedim. Yapılan çalışmaların analizleri neticesinde elde edilen bulguları dahi öznel bakış açısıyla sunmak, sadece analiz sonuçlarını özgün yorumlamak anlamına gelir.

Araştırmanın hangi yönde ilerleyeceği konuyla büyük oranda belirlenmiştir. Yazılacak metinler size ait olacağına göre, kaynaklarıyla birlikte sunacağım bilgilerin kime göre uygun olup olmayacağı bence düşünülmemelidir, amaç bilimsel bir çalışma ile konu hakkında doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşmaksa şayet.

Hemen size bir ikiyüzlülük örneği sunmak istiyorum ki, anlatmak istediğim net anlaşılsın.

Düzenli su tüketimi olmadığında ortaya çıkan problemler:

Baş ağrısı, unutkanlık ve konsantrasyon bozukluğu: Susuzluğun ilk belirtileri beyin fonksiyonlarında ortaya çıkmaktadır. Oluşan baş ağrısı ilaç kullanmaya gerek kalmadan sadece su içmekle bile tedavi edilebilir.

Ciltte kuruluk: En büyük organ deridir. Susuzluk nedeniyle ciltte meydana gelen kuruluk, kırışıklıklara neden olur. Ne kadar çok su tüketilirse,yaşlanma belirtilerini o kadar geç ortaya çıkar.

Kalpte yorgunluk: Alınan sıvı miktarı yeterli ise kalbin çalışma hızı normal olacak ve ritm sorunları daha az yaşanacaktır.

Saç dökülmesi ve kepeklenme : Az su tüketimi saç derisi kuruması ile birlikte kepeklenmeye neden olabilir. Bu da saç derisinin tutulmasını azaltıp, saç dökülmelerine zemin hazırlayabilir.

Kabızlık : Sindirim sitemi daha yavaş çalışır ve kabızlık meydana gelebilir.

Kas Krampları: Su, eklem sağlığımız için çok önemlidir. Eklemlerimizdeki özellikle hareketi sağlayan kıkırdak dokusunun su oranının yüksek olması gerekir. Bu oran azaldığında eklem hastalıklarına yakalanma riski artar. Su tüketimi ile kasların elastikiyeti artacak, bu da eklem ve kemik sağlığını olumlu etkileyecektir. Su tüketimi eklem sağlığı açısından faydalı olduğundan daha iyi bir egzersiz imkanı verecektir.

Düzensiz tansiyon: Uzun vadeli susuzluk ciddi problemlere neden olur. Tansiyon, kan dolaşımı, sindirim, böbrek görevleri ciddi olarak etkilenmektedir.

Böbrek problemleri görülebilir: Böbrekler aynı zamanda boşaltım sistemidir. Yani vücudu toksit maddelerden uzaklaştıran sistemdir. Bu sistemin çalışması için bol sıvı gerekir. Çünkü toksit maddeler de su ile atılır.

Vücut direnci : Gribe karşı da, vücut direnci için de susuzluğun bertaraf edilmesi çok önemlidir.

Dehidrasyon - DNA hasarı

Başlangıç : Kimyasal tepkimeler sonucunda asitli yan ürünler çıkıyor

Su bu asitli ürünleri hücrelerden alıp karaciğer ve böbreklere götürüyor

Hücrelerde dolaşımı sağlamaya yetecek kadar su olmazsa üretilen asit zamanla hücre çekirdeğinde depolanan duyarlı ve ayrıntılı kopyaları aşındırmaya başlıyor.

Bu aşınma zamanla kalıcı ve yıkıcı bir etki göstererek çoğalma yeteneği olan atipik hücreler üretiyor.

Bu hücrelerdeki ProteinKinaz-C tek başına çalışan ve hiç bir sınır tanımadan hücre çoğalmasını artıran durdurulması olanaksız bir enzim olan ProteinKinaz-M'ye dönüşüyor.

Bu dönüşümün sonucunda komşu hücrelere atlayan ve onların işlevlerini bozan iri kütleler oluşturan kanser meydana geliyor.

Şimdi orucun faydalarına yönelik bir araştırma yapıp iki bilgi arasındaki çelişkiyi bulun. Oruç faydalı mı? Uzun saatler susuz kalmak kansere dahi yol açabilir mi?

Hangisi size uygun?

Geri