Ticaret savaşları resmen başladı

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Başlığı böyle düzenlemek daha tutarlı olur sanırım. Çok fazla su kaldıracak ve yankıları büyüyecek. İzlemedeyiz;

ABD Başkanı Trump:

▪️Kanada, Meksika, Çin ve çok sayıda ülke, bizi dolandırıyor.

▪️Artık aptal olmayacağız. O günler bitti.

▪️Amerika'yı tekrar muhteşem yapacak olan altın çağ başlıyor.

Son düzenleme:
Kanada ABD savaşı mı ufukta görünüyor? Rusya ve Ukrayna'da olduğu gibi.
Meksika güneyden saldırabilir. Küba Meksikayı destekler.

Kanada “yerli malı” sloganına başlamış. eski başbakan tivit paylaştı demin;

Evet amerikan borsasına geçmiştim ne zaman bir şey çıkacak diyordum
Şansım yine beni yalnız bırakmadı sağ olsun…-_-

Financial Times'ın Tech Tonic adında enfes bir podcasti var. O podcastin China's race to tech supremacy ve Us-China tech race serilerini şiddetle tavsiye ederim. Mesele artık sadece çip cephesinde değil, neredeyse bütün cephelerde hem çok şiddetli hem de çok yıkıcı bir şekilde ilerliyor. Çin'in uzun süredir devam eden stokçuluğu ve akabinde pandemi dönemindeki kapanma vesilesiyle projelere yoğunlaşıp tek tek bunları hayata geçirmesi her şeyi inanılmaz hızlandırdı. Evet, çoğu insan Abd ve Çin eksenli bir dünyanın geleceğini bekliyordu ama kimsenin bu kadar hızlı geleceğini tahmin ettiğini sanmıyorum. Ab'nin bir anda bir tür freak showa dönüşmesi de süreci bayağı hızlandırdı. Yalnız mesele ne olursa olsun dönüp dolaşıp çip meselesine geliyor. Çinli şam şeytanları Deepseek ile Abd ve Ab'nin hem aklını karıştırdı hem de midesini bulandırdı. Biz ise bütün bu olanlara milyarlarca ışık yılı geriden şahit oluyoruz. Yani klişeler klişesi bir söylem olacak ama elalem uzaya giderken biz kendi ordumuzdan vatansever subayları atıp troller eliyle Bim kasiyeri kıyafetli fotoğraflarını yayarak algı çalışması yapıyoruz. Sonra savunma sanayisindeki parlak zihinlerimiz neden Asml'e falan kaçtı diye dövünüyoruz.

Bu arada Byd kanadında şöyle bir gelişme var

Cin, biotech alaninda da cok hizli ilerlemeye basladi. Ben bu adamlarin, asisina da zerre guvenmemistim, bilim etiklerine de guvenmiyorum ama onumuzdeki 5-10 sene siddetli cekismeler bu alanda da olacak gibi duruyor.

Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir.

#SONDAKİKA

- Çin; tungsten, tellür, molibden, bizmut ve indiyum nadir metallerine ihracat kontrolü getirdi

- Çin, 2 ABD'li şirkete daha yaptırım uyguladı:

▪️PVH Group ve Illumina

- Çin, amonyum paratungstat da dahil olmak üzere 25 nadir metal ürünü ve teknolojiye ihracat kontrolü açıkladı.

▪️Tungsten'e de ihracat kontrolü getirildi

- Çin, ABD'li teknoloji devi Google'a karşı soruşturma başlattı.

Ecelîne susayan it cami duvarına şeedermiş …. kjkhkhkhkb

Çin'in Dünya egemenliğini ertelersiniz ama engelleyemezsiniz. Savaşın bir tarafında Amerika varsa diğer tarafta kim olduğuna bakmam ben.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz :

(ABD'nin vergi kararları hakkında)

▪️ABD bize başka seçenek bırakmazsa, AB hep birlikte karşılık verecek.

▪️Dünyanın en büyük pazarı olarak 450 milyon nüfusuyla bunu yapabilecek güce sahibiz.

Şu konuyu ne zaman görsem midasa bakıyorum kırmızılar Işıl Işıl
Ogffffff

Geri