Bu sene ve belki de ilerleyen senelerin en iyi albümü olabilir. Pandeminin hediyesi mi olur? olur efenim olur.. o da böyle olur. Dj Sivo'nun Griot albümü tam bir şampiyonlar ligi kadrosu olmuş.. Şimdi bu listeyi kendimce bölecek ve favori sıralama yapacağım;
1. Aslında ilk 2 sıra da benim için aynı sırada, defkhan baba napıyorsun.. beat üzerinde akıp gitmiş.. yener biraz daha okusa olurdu..
2. Saian benim için çok özel bir isim ve daima öyle kalacak, düşüncesi - felsefesi bir rapçi olsam bu olurdu diyebileceğim bir adam, çağrı sinci ile çok güzel uyum sağlamışlar. tam eski tarz ile günümüzün tonlarının karışımı sert ve nokta atışlı bir şarkı olmuş, var olun..
3. İkisi de kendi tarzında nevi şahsına münhasır diyebileceğim karakterlerde sanatçılar, birleşince tam bir voltran olmuşlar. Albümde aşırı beğendiğim parçalardan biri oldu. Gizli Favorim favi benim tişörtü giymişin olm..
4.Ceza Türkçe rapin en kaliteli yıllanmış şarabı misali ne eskiyor ne de yaşlanıyor.. Gazapizm'i de bu parçada beğendim birbirlerine güzel kontrast olmuşlar.
5.Yağ gibi akan bir parça daha, hazel'i ilk defa dinledim tarzını rapangelsta olan pi'ye benzettim biraz.. güzeldi.