hm, güzel yerden girmişsin ibrahim.
bu durum ekonomimizin ne denli içler acısı durumda olduğunun göstergelerinden biri diye düşünüyorum.
malumunuz, geçtiğimiz yıllarda abd de patlak veren mortgage krizinin ardından piyasaya sürülen karşılıksız dolarlar ülkemiz de üretim amaçlı kullanılmak yerine betona gömüldü, abd piyasaya sürülen dolarları geri çekmeye başladığında ise kendimizi bugün içerisinde bulunduğumuz, yöneticilerimizin kriz yok dediği ortamda bulduk. kurda ki hareketliliğin temel sebebi de bu. yani ne dedi amerika? madem vermiyorsun, verirken ederin 4dü, faizi koyuyorum 7 öde ;)
Sonra ne yaptılar? borçları dolar üzerinden olan büyük şirketlerin kur yükselişinden dolayı girecekleri sıkıntıları (işçi çıkarma vs) engellemek için bize borcunuzu vermeyin, silelim, diğer borçlarınızı ödeyin dediler.
Üretim az, tarım iç açıcı değil, e devlete para da lazım? O sebeple konuda yer alan sanatçılara ve toplumun diğer kesimlerine yönelerek nakit akışı sağlamaya çalışıyorlar.
Evet sanatçılar da vergilerini ödemeli, ama her şey orantılı olmalı. Komedyenler değil üreten, istihdam sağlayan tüzel kişilikler vergi rekortmeni olmalı.
Güvencemizin ise yıl sonu devreye girecek olan Türk akımı doğalgaz hattı, TANAP hattı ve Savunma sanay olacağını düşünüyorum. Bu projelerden gelen likitide akışı ilerleyen süreç de rahat nefes almamızı sağlayabilir.