Tartışma Eksen'i ( Cemaatler )

Konu sahibi son olarak 46 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cemaatler olmalı mı bilmiyorum ben cemaatlere bağlı olmamanın bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Allaha ulaşmak için cemaatlere gerek olduğunu düşünmüyorum zira cemaatleri Allah ile aramızda bir aracı ,bir arabulucu olarak görmek doğru değil bence. Çünkü Mekke'li müşrikler de putları Allah ile aralarına aracı olarak koymuşlardır.Eğer Allaha ulaşmak istiyorsak doğrudan da ulaşabiliriz herhangi bir tarikat yahut cemaat liderine , şeyhlere gerek yok.

“Hepiniz toptan, Allah’ın ipine (dinine) sımsıkı sarılın, bölünüp ayrılmayın. Allah’ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman idiniz de Allah kalplerinizi birbirine ısındırmış ve onun lütfu ile kardeş oluvermiştiniz.Siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oraya düşmekten de sizi O kurtarmıştı.Allah size âyetlerini böylece açıklıyor, ta ki doğru yola eresiniz. Ey müminler! İçinizden hayra çağıran,iyiliği yayıp kötülükleri önleyen bir topluluk bulunsun. İşte selâmet ve felâhı bulanlar bunlar olacaklardır.“(Âli İmran -103-104)

“Ey iman edenler Allah’tan korkun ve sâdıklarla beraber olun.” (Tevbe Suresi 119)

‘‘Hem namazı tam kılın, zekâtı verin, rükû edenlerle beraber siz de namaz kılın.” (Bakara-43)

Konu fikrini bulan ve benimle paylaşan Efrasiyab arkadaşıma öncelikle teşekkür ediyorum ..

İslam'da cemaat ne demektir ? İlle de bir cemaate mensup olmak gerekli midir?

Daha önce araştırdığım bir konu. İslam'da da cemaatle ilgili geçen herhangi bir ayet olmasa da topluluk olmakla alakalı bir çok ayet var. Ama bunu cemaatçiliğe çekmek gerekmiyor bence. Ayetlerin hitap ettiği topluluk Müslümanlar'ın ta kendisidir. Bahsedilen cemaat değildir yani.

Günümüzde he cemaat topluluğunun ayrı birer mezhepmiş gibi hareket etmeleri de sakıncalı bir durumdur. "X'çi cemaattenim.", "y'ci cemaattenim." derken bile bir ayrımcılık oluyor. Birbirleriyle de etkileşime girdiklerini, toplandıklarını da görmüş değilim.

90 yaşında, mıyır mıyır konuşup ne dediği anlaşılmayan, sakallı bir dedenin dizinin dibinde oturan ve her dediğini yapan koca koca adamlar, zıpla denildiğinde "neden" diye düşünmeyip "ne kadar yükseğe" diye soran insanlar, biat kültürü falan hep komiğime gitmiştir

büyük cemaate giremezseniz "ikince sene daha çok çalışıp girerim" demeyin. önce küçük bir cemaate girin sonra ortalamanızı yüksek tutup ikince sene yatay geçiş yaparsınız.

islamla sınırlı kalmayın derim. masonlar gibi, illuminati gibi dünyaca kabul gören, çeşitli kariyer imkanları sağlayan alternatifleri de araştırın, bilin.

tercih konusunda ailenizin, arkadaşlarınızın, mahallenizin, imamınızın sizin yönlendirmesine izin vermeyin. hayat sizin hayatınız sonuçta.

neyse ana sayfaya döniyim ben çok şey etmiyim

Cemaat ve tarikatler maalesef ümmeti bölüyor. Bazı faydalı bilgileri insanlara öğretseler de birlik fikrini maalesef engelliyorlar.

Benim tek bildiğim üyeleri tüm müslümanlar olan İslam Dinidir. Ve üyeleri de müslümanlardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri