Tartışalım

Konu sahibi son olarak 4454 gün önce görüldü
Bu soruya laiklik cevabı veren yüzde lik kısmı üniversiteli olacaksa sistemi baştan sona değiştirsin ÖSYM bence

Soru bence çok güzel. Ezber sorusu değil, bilgi sorusu değil. Bloom'un taksonomisine göre analiz basamağı. Bu tür soruları çoktan seçmeli şekilde hazırlamak zordur.

dur lam eşitliğe vurgu var mıydı
yaw ösym beynimi yaktın yazıık lan bu çocuklara : ((

Sorunun tam metni de önemli. Bir kelime, bir harf; hatta bir virgül bile bazen çok şey değiştiriyor.

Karaton kpss 2009'du sanırım laiklikle ilgili soru vardı. İkiye bolunmustu millet. bu da onun gibi bi şeydir.

Evet çünkü ilk okuyunca insanın aklına laiklik ilkesi geliyor. Fakat soruyu ikinci kez okuduğum da halkçılık oldugunu düşündün ki halen de öyle olduğunu düşünüyorum.

Laiklik devletin kendi içinde olan bir sistemidir. soru toplumsal olunca halkçılık olur, doğru düşünmüşsün :D

iyi de soruda yönetime girerler veya askerlik yaparlar demiyor. soruda fethedilen ülkenin halkı istedikleri gibi dinini yaşayabilir diyor yanlış mı? doğruysa bu da din konusunda da eşitliği getirmiş oluyor.

Eşitlik getirmiyor ki. Bu hoşgörü politikasının temeli. Laikliğe uyarladığımızda din ve vicdan özgürlüğüdür. İsteyen istediği dine inanabilir, istediği ibadeti yapabilir, isterse hiçbir dine inanmaz.

Soru bence çok güzel. Ezber sorusu değil, bilgi sorusu değil. Bloom'un taksonomisine göre analiz basamağı. Bu tür soruları çoktan seçmeli şekilde hazırlamak zordur.

Soruyu okurken fark ettim ki ezerledigimiz şeylerden yola çıkınca laiklik cevabı veriyorum.

Sorunun tam metni de önemli. Bir kelime, bir harf; hatta bir virgül bile bazen çok şey değiştiriyor.

Karaton kpss 2009'du sanırım laiklikle ilgili soru vardı. İkiye bolunmustu millet. bu da onun gibi bi şeydir.

Tam hatırlayamadım o soruyu. O sene öylesine girmiştim :)

Soruyu okurken fark ettim ki ezerledigimiz şeylerden yola çıkınca laiklik cevabı veriyorum.

Cevap zaten laiklik. Bu arada suç işliyor olabiliriz.

yok yaw suç falan değil millet diğer platformlarda da tartışıyo bu soruyu keep calm

Hocam cevap halkçılık bence
Farkındayım ama Ösym nin geçmiş yıllarda yaptığı soru hatalarına da bakarsak kesinlikle gerekli tartisma.

bencede yaw ösymnin bu kadar ezberci ve kolay bi soru soracağını sanmıyorum ben
hemen laiklik diye sormasının mümkünatı yok yani :D EmRe sen ne diyon bu işe paşa

Hocam cevap halkçılık bence
Farkındayım ama Ösym nin geçmiş yıllarda yaptığı soru hatalarına da bakarsak kesinlikle gerekli tartisma.

Soru hatası her yerde oluyor. O konuda çare yok. Hatasız işleyen bir düzen yok dünya üzerinde.

Şu anki haliyle cevap laiklik. Ama soruyu görmeden kesin cevap vermek de yanlış. O da artık olamayacağına göre :)

Eşitlik getirmiyor ki. Bu hoşgörü politikasının temeli. Laikliğe uyarladığımızda din ve vicdan özgürlüğüdür. İsteyen istediği dine inanabilir, istediği ibadeti yapabilir, isterse hiçbir dine inanmaz.

Tamam da eşitliğe vurgu yok ki. Keza Osmanlı'da eşitlik de yok. ümmet ayrımı var. Mezhep ayrımı var. Kurallar buna göre. Gayrimüslimler asker olamıyor, devlet yönetimine giremiyor.
sen ne diyon bu duruma?

Girmistim bu konuya ama yorum yapmadan cikmistim (:
Din konusu, manevi bir kavramdir. Karsimizda ki kisinin manevi ve soyut inanclarini, dusuncelerini kontrol edemeyiz. Yani demek istedigim, fetheden kisiler, kurumlar da bu konunun farkinda olacagi icin bir dayatma yaratamaz fethettigi topraklarda yasayan insanlara. Dolayisiyla misyonerlik yoluna giderler. Dinlerini veya inanislarini, hosnut bir dille, goz boyayarak yaparlar.
Buda dusunce ve inanc ozgurlugune giriyor kanimca (: Ki bana gore olmasi gerekende bu (:
Bunlar benim sahsi dusuncem.

Girmistim bu konuya ama yorum yapmadan cikmistim (:
Din konusu, manevi bir kavramdir. Karsimizda ki kisinin manevi ve soyut inanclarini, dusuncelerini kontrol edemeyiz. Yani demek istedigim, fetheden kisiler, kurumlar da bu konunun farkinda olacagi icin bir dayatma yaratamaz fethettigi topraklarda yasayan insanlara. Dolayisiyla misyonerlik yoluna giderler. Dinlerini veya inanislarini, hosnut bir dille, goz boyayarak yaparlar.
Buda dusunce ve inanc ozgurlugune giriyor kanimca (: Ki bana gore olmasi gerekende bu (:
Bunlar benim sahsi dusuncem.

laiklik diyosun yani

nicke aldanma adam erkek birader, kır kalbini ver eline.

Geri