Tanrının Varlığını kanıtlamak için bir İnsana İhtiyacı varmıdır?

Konu sahibi son olarak 4380 gün önce görüldü
Ateistlerin düştükleri en net hata ALLAH ile ilgili sorgulamalar yaparlarken ALLAH'ın ne düşündüğünü kendi akılları ile anlamaya çalışmalarıdır ..

İnsan ihtiyaçlara açık bir varlıktır .. Hemen soruyorlar ; " ALLAH neden varlığını ispat için aracıya ihtiyaç duymuştur ? "
Soruyorlar zira kendileri nasıl düşünüyorlarsa ALLAH'ında bu düşünce yetisine ihtiyacı varmış gibi sanıyorlar ..
Zamana mahkum yaşayan insanın zamanı yaratan ALLAH'ın ezeliyetini ve ebediyetini sorgulamasının acizliği bir yana hadsizliğini anlamakta güçlük çekiyorum ..

ALLAH neden kendini göstermiyor ?
Gösterse bizim dünyada ne işimiz vardı ? İmtihanın amacı kalır mıydı ?

Bu türden imani konularda inançsız arkadaşlar ile tartışmak yersizdir .. Verecek cevabımız olmadığından değil, kalplerin sahibi olamadığımızdandır .. Kalp inanmak istemediği sürece nabız anca damarda atar ..

Asırlar boyunca türlü mucizeleri gördüğü halde iman etmemiş bir kısım insanları ALLAH'ın varlığına inandırmak ne kadar zorsa, ALLAH'ın varlığını aldığı nefeste bile hisseden insanları O'nun olmadığına inandırmakta o kadar imkansızdır ..

Başka bir şekilde de olabilirdi düşüncesi aklıma gelmiyor değil. Çünkü bu durum aracı olmayan insanların laf oyunları ile diğer insanları kullanmasına yol açmıştır. Onlar üzerinden para kazanan , ölen çok insan oldu.

Egoist adam, can sıkıntısının azabından kurtulamaz.
Johann Wolfgang von Goethe

lafı da var ya kank insanlar konuşa konuşa hayvanlar koklaşa koklaşa diye, öküz başlı antilop mu yollasın yüce allah temsilci diye alemsin. ehehe

>>> michael sikkofield <<<
eheh şaka maka tanrının varlığı ile ilgili şüpheye düşen insanı döndürse döndürse bu adam döndürür ha. :p hastasıyık.

Düşünmek, geçmişe ve geleceğe dair olan, insana ait bir eylemdir. Tanrı geçmişi ve geleceği bildiği için düşünmemelidir. Düşündüğü vakit kendini yalanlar. Bu sebeple yukarıdaki arkadaşın "ALLAH'ın ne düşündüğünü kendi akılları ile anlamaya çalışmaları" şeklinde yaptığı yorum mantık hatası içerir.

Bununla ilgili parasoksal birçok soru da sorulabilir ama yapılan yorumlar radikal dinciler tarafından sürekli aynı şekilde karşılanıyor ve bu biraz sıkıcı oluyor.
Bkz:senin aklın ermez buna
Bkz:senin kalbin mühürlü o yüzden anlayamazsın.
Bunun dışında yaptıkları başka bir durumda hakaret etmeleri. Bunu da yukarıdaki yorumda görebiliriz.

ALLAH hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadığımız ve beynimizi de tam kapasite ile kullanamadığımız halde ALLAH'ı bu aklımızla tasvirlemeye çalışmaktır asıl mantık hatası .. Kavrayabildiğimiz hemen her şey hakkında bir fikir sahibi olabiliriz ama ALLAH hakkında O'nun buyurduğundan fazlasını bilemeyiz ..

Ucu bucağı gözükmeyen bir merdiven gökyüzünde ki bulutları delmiş alabildiğince gidiyor .. Bizse çıkabildiğimiz basamağa kadar çıkıyor ve oradan sanki tüm basamakları çıkmışız gibi ahkam kesiyoruz .. Evrenler arasında gezinti yapmak için ışık hızına ihtiyacımız varken kainatı yaratan Yaratıcının varlığını ya da yokluğunu aciz aklımızla kanıtlamaya çalışıyoruz .. Üstelik Rabbimiz " Ben size şahdamarınızdan daha yakınım " diye buyurduğu halde ..
Bu tür konularda kim ne anlatırsa anlatsın ispatı yine idrakından öte olmayacaktır ..

Cenabı Allah bir hadisi kutsi de şöyle buyuruyor. ''Ben bilinmeyen gizli bir hazineydim. Bilinmek istedim ve kainatı yarattım.''
“Ben cinleri ve insanları yalnız beni tanıyıp kulluk etsinler diye yarattım.“(Zariyat, 51/56)

Her cemal(güzellik) sahibi güzelliğini görmek ve göstermek ister. Allah varlığını kanıtlamak için bir insana ihtiyacı yoktur. Lakin akıllı bir insan yaratılmış her şeyde onun varlığına şahit olabilir. Mülk sahibi Allah'tır ve mülkünde istediği gibi tasarruf eder. O da mülkünde kendinin bilinmesini peygamberler aracılığıyla uygun görmüştür.

tanrının varlığını sorgulatmaya
bir insan yeter
ibretlik

Allah'ın varlığını kanıtlamaya ihtitacı yok, kanıtlayana ihtiyacı niye olsun? İnsanın anlayabilmeye ihtiyacı var. Bu nedenle insan sürekli araştırır. Araştırdığının yararı da sadece kendine. Dünya insansız da var olabiliyor.

Allah,yarattığı her şeyiyle ayetini yaşatmaktadır.Nebiler ise bu ayetleri insanlara hatırlatmakla görevlidir.Bunu görmeyene kul ne yapsın,nebi ne yapsın.Onların gözleri kör,kulakları sağırdır,der Allah.
Yani inanmak isteyene bir taş bile vesiledir.

Allah’ın varlığını bilmek için önce Arapların İslamiyet öncesi inançlarına bakacaksınız el-ilah’ın kim olduğunu bulursunuz Muhammed’in dedesinden tutun bütün akrabaları putperestidi taaki Muhammed’e vahiy gelene kadar Cebrail ona Allah’ın emrini getirirken hiç şaşırmıyor allahı zaten biliyor babasının adı Abdullah yani Allah’ın kulu abdulmenat Menat’ın kulu bunların birer put ismi olduğunu görürsünüz hatta bi ayette böyle geçer “ lat ve uzza’yı ve diğer üçüncüsü menat’ı gördünüz mü?” (necm; 53/19-20) Eğer bi yaratıcı varsa bu üç putun ismini kutsal denilen kitabın içine sokmazdı

Mesele kanıtlamak değil, mesele haberdar etmek, duyurmak, fark ettirmek. Ancak insanların kanıta ihtiyacı vardır. Çünkü onlar âciz.

Geri