Tanrının Bana Attığı Kazığı Gidip de Ben Ona Atmadım

• Kullanıcı Mihri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Alengirli cümlelerim var. Biliyorum. Açıkçası bu pek de bir marifet değil. Daha doğrusu, marifet alengirli sözler söyleyebilmekte değil, alengirli sözler söyleyebilecek denli sevip aşka düşebilmekte.

Benim sitayiş trafiğimin yoğunluklu kavşağı, malum olunduğu üzere kediler. İnsan, benim alengirli cümlelerimde en fazla misafir olabilir. Mülkün sahibi olansa, şüphesiz kedilerdir

İnsan, umutsuz bir vaka. Hâlâ bir medeniyet inşa edebildiği tezleri üzerinden, medeniyetler arası farklılıklarını hedef alarak tencere dibin kara, seninki benden kara kafası yaşıyor. Gören de zanneder ki, zamanda ve mekânda insandan insana çok da bir fark var. Oysa insan gerçekten bir ehemmiyet arz ediyor olsa, merkez ve kamu bankalarının değil sperm bankalarının bir önemi olurdu. Emin ol kıymetli okuyan, hiçbir insan bir başka insan tarafından bir insan olarak katledilmedi. Katli vacip kılınmadan önce insan olmaktan aforoz edilmişti. Katledilmeden önce, o zaten bir hiçti. Çünkü insan, kendi medeniyet anlayışını bir seviye daha yukarı taşımakta acziyet gösterir. Bunu her beceremeyişinde gidip en kolay olanı seçer. Kendini yukarı çıkaramıyorsan, başkasını aşağı indir. Aşağılamanın ucu keskindir. Hiçleştirmeye kadar hemencecik gidiverir. Böylelikle bir insan bir başka insanca bir sperm israfı hâline gelir.

İnsan olmaktan hiç razı değilim, kıymetli okuyan. Bir türlü içime sinmeyecek ve ontolojik çalkantılarım asla dinmeyecek. Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı? Bunu bilmiyorum. En temelde beni yoran şey bir kedi olamamaktan ibaret. Bu yüzdendir ki sanırım hayatım boyunca uğradığım - en azından uğradığımı düşündüğüm - hiçbir haksızlık, bir kedi olamamak kadar bana koymayacak.

Dönüp tekrar aynı soruyu soruyorum: Tanrı mı insanı yarattı, yoksa insan mı tanrıyı? Ben şahsen kedilere tapıyorum. Tanrının bana attığı kazığı, gidip de ben ona atmıyorum. Tanrı bana bir kedi olma imkânı vermemiş olsa bile, ben onu bir kedi olmaktan mahrum bırakmıyorum.

Kardesim ben de senin kedi olmani isterdim. Ama iste tanrinin isi bu belli olmuyor bozma moralini...
Gel ilaclarini ic hadi nolur...
Bu kadar takma kafana , belki paralel evrende bir kedisindir he?

Kedi gibi düşünmek ve davranmak diye kitap okumuştum. İnsanlar şu kitabı okusa nankörlük yapmazlar birbirine inanın ki..​
Yazı çok güzel yine eline sağlık Mihri. Anlatmak istediğini ben çok iyi anladım ama kedi sevmenin nedense kadınlar da ruh hastalığı olduğunu düşünenler olduğu için ironiyle laf sokmaktan kusur kalmıyorlar. :D

Yahu kedi olsan tanrın olmazdı zaten. Artık bir sonraki hayatında insallah

Kedi gibi düşünmek ve davranmak diye kitap okumuştum. İnsanlar şu kitabı okusa nankörlük yapmazlar birbirine inanın ki..​
Yazı çok güzel yine eline sağlık Mihri. Anlatmak istediğini ben çok iyi anladım ama kedi sevmenin nedense kadınlar da ruh hastalığı olduğunu düşünenler olduğu için ironiyle laf sokmaktan kusur kalmıyorlar. :D

Teşekkür ediyorum. Çok incesin.

Forumsal bünyesinde bana yakın üyeler arasında kendisi. İronik olması doğal.

Ben erkek üyeyim bu arada. Kapatılması gereken erkekler listesindekilerden hem de.

Teşekkür ediyorum. Çok incesin.

Forumsal bünyesinde bana yakın üyeler arasında kendisi. İronik olması doğal.

Ben erkek üyeyim bu arada. Kapatılması gereken erkekler listesindekilerden hem de.
Ne güzel kız nicki gibi nickin varmış. adafsf​
Tüh ben de desteğe gelmiştim kedi sevengil kadın olarak. :D

Geri