Tanrı mi acımasiz Insanlar mi..

• Kullanıcı Yabani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Şu sozle noktalamak istiyorum
Acımasız olan hayat değil insanlardır

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şu sozle noktalamak istiyorum
Acımasız olan hayat değil insanlardır

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şayet allah bizi yaratıysa kötülüğüde o yarattı o zaman kötülük yapanlar onun verdiği kötülük içgüdüsüyle yapılır ..

Ben Tanrı değil Mevla diyorum. Ve Mevla insanlara irade bahşetmiştir. İyiyi kötüyü ayırt edebilsinler diye. Zaten imtihan da burada başlar. Özetle; inanan biri için konuşuyorum, insanlar acımasızdır ama her zaman suçlarını hayata ya da yaratıcıya bağlarlar:)

Ayol bu ikircikli soru?

dvP3QL.gif

Basit bir insan olarak Tanrı`yı acımasız buluyorum. Ne gerek vardı bunca hengameye?

Varsa eğer iyi bir savunması da olmalı.

Merhametsizlik insanın eseri. Ziyan insandan kaynaklı. İnsanın ah şu kahrolasıca egosu ve yaradılışındaki değeri içselleştirememiş aç gözlü arayışı. Seçen insan ise sorumlu da insandır.
Einstein'ın bir sözü:
''Hiçbir tür insanoğlu kadar kendi türüne zarar vermemiştir.''

Neden tüm kötülükten Tanrı'yı sorumlu tutalım ki, onca nimet de ihsan etmişken.
Kant'ın deyimiyle:
Bu dünyadaki adaletsizliğe karşı adaletin ve iyiliğin teminatı olacak Tanrı'nın varlığına inanıyorum.

Merhametsizlik insanın eseri. Ziyan insandan kaynaklı. İnsanın ah şu kahrolasıca egosu ve yaradılışındaki değeri içselleştirememiş aç gözlü arayışı. Seçen insan ise sorumlu da insandır.
Einstein'ın bir sözü:
''Hiçbir tür insanoğlu kadar kendi türüne zarar vermemiştir.''

Neden tüm kötülükten Tanrı'yı sorumlu tutalım ki, onca nimet de ihsan etmişken.
Kant'ın deyimiyle:
Bu dünyadaki adaletsizliğe karşı adaletin ve iyiliğin teminatı olacak Tanrı'nın varlığına inanıyorum.

Çavlan her güzel olan şeyi yaratıcıya bağlayınca iyi kötü işler oldu mu insan kusuru diyorlar şayet allah varsa küçücük bir bebeğin çığlığını duymayacak kadar merhametsiz ise ondan şüphe duyarım 3 cü kattan çocuk düşüyor ölmüyor allah ve melekler kurtardı diyor ama bir sapık tarafından tecavüz edilip öldürülen çocuğu görmezlikten geliyor insaf.

Eger acimasiz olan tanri ise insanlarin bu dunyada imtihan halinde olmasinin ne manasi kaliyor? Hep ovundugumuz aklimiz ve hep guvendigimiz hislerimizle dogruyu bulabilir ve yapabiliriz pek tabii. Herseyi tanridan beklememek lazim.

İlla imtihan olacağız D: Muhammed’te kazandığı savaşları allah ile melekler yardım etti söylerdi kaybettiklerinede imtihan ediliyorUz yersen

Inananlar beni anlayacaktir sen anlamasan da olur yabani :)

Inananlar beni anlayacaktir sen anlamasan da olur yabani :)

İyide bende o dine inanıyordum inanç böyle birşey doğru olduğu için değil inandığın için savunursun bir hindistanlıya sen manyakmısın ineğe tapıyorsunona görede senin inancın saçma uzar gider vin vin vintage

İyide bende o dine inanıyordum inanç böyle birşey doğru olduğu için değil inandığın için savunursun bir hindistanlıya sen manyakmısın ineğe tapıyorsunona görede senin inancın saçma uzar gider vin vin vintage

Hic bir din sacma degildir saygi duyarim ben. Ama sen surekli alay halindesin ya ya yabani.

ilahi dinlerde ödül ve ceza olarak cennet ve cehennem vardır, dünya değil. dünyadaki emellerinin karşılığı ahirette olacaktır.
Dini inançlara göre insanlara ölümden sonra sonsuz bir yaşam bahşedilecek. o yaşamı nasıl yaşayacağımız da insanların dünyadaki kısacık ömürlerini nasıl değerlendirdiğiyle ilgili. yani ahiretin seçimini bize bıraktı. evet iyiliği de kötülüğü de Allah yarattı, her insana farklı hayatlar verdi buna da kader deniyor. bu kaderi nasıl kullanacaksın? işte sınav bu.

Tabi inanmak ya da inanmak da insanın elinde.

@Yabani sen Allah'ı gözünde bir insan olarak canlandırıyorsun, yada insanlar ile kıyaslıyorsun. Allah insanlara hürriyeti vermiş, isteyen istediğine inanır, isteyen hiç inanmaz. Ve ona inannaları yanına alacak, inanmayanlar ve sapıtanlar zaten yanında olmak istemiyorlar. Ve Allah insanların hürriyetine mudahale etmiyor. Etseydi, adı hürriyet olmazdı.

Bizim Melek'lerden ve diğer dünyevi canlılardan farkımız, irademiz.

Çünkü insan gibi davranıyor kızıyor yemin ediyor seviyor öldürmeyi teşvik ediyor köle cariye alın diyor koskoca evreni yaratan allah aynı sen ben gibi yapıya sahip galakside tozdan küçük aciz kul için dünyayı yarattım diyor kendisi yaratıp kendisi yıkıyor ne diyelim

Kişinin tanri kavramindan ne anladigina bagli olarak degisken bi soru. Toplumsal degerlerin sekillendirdigi iyi kötü kavramlari tanri kelimesine uyarliyoruz. Onu odul ceza ile pekistiriyoruz. Guzelleme yaparak uyarlayan da var. Nietzsche, insan erdemli yanini kendisinden cikarip tanri diye isimlendirdi diye ozetliyor.

Geri