Tam Bir Günah Yuvası

Konu sahibi son olarak 2659 gün önce görüldü
Çoğunuz işe girdiğimi biliyorsunuz anlatmak istediğim şeye belki inanmayacaksanız fakat gördüğüm için anlatmak istedim.

Evet arkadaşlar nasıl anlatacağımı bilemiyorum işe başladığım yer bir hastane ama inanın bir hastaneden çok tam bir günah yuvası olmuş hastalara lafım yok fakat hademeleri,doktorları, kantinde ki görevli arkadaşlarım, hemşireler ve güvenlik görevlileri o neredeyse hastanenin tüm personeli hiçbiri oruç tutmuyor inanın bende dahil oruç tutan sayısı sadece 3 kişi.

Ben kantinde tezgaha bakan arkadaşım ve hastane hademelerinden 1 kişi bu kadar kişi oruç tutuyor.

Hastane de o kadar kişi arasından 3 kişinin oruç tutuyor olması şaşırtıcı enteresan olan şu hastanenin bazı görevlileri afedersiniz yarı çıplak mini etek giyeninden askılı kıyafet giyenine kadar her tür insan gördüm Allah bana bunlar gibi olmayı nasip etmesin ben masayı temizlemeye yaklaşıyorum adam sigara yakmış içiyor.

Eğer bir koklayacak olsam orucum bozuldu ondan sonra 61 gün tutmam gerekiyor inşAllah koklama ihtiyacı duymam saygılarımla

Konuya öyle bir başlamışsınkidedim garip cinsel ilişkiler entrika ihtiras var sandım ama sonunda anladımki oruç tutan bir insanın tutmayan insan hakkındaki yorumları bence bunu dert edeceksen sende tutma manası yok bana göre :D

Günah yuvası diyince fuhuş mu yapılıyor ne oluyor dedim..: ) Çok takılma bence.. Tuttuğun oruç kabul olsun inşallah, ne diyeyim..:T:

Konuya öyle bir başlamışsınkidedim garip cinsel ilişkiler entrika ihtiras var sandım ama sonunda anladımki oruç tutan bir insanın tutmayan insan hakkındaki yorumları bence bunu dert edeceksen sende tutma manası yok bana göre :D

Oruç farz ibadet değil mi bunu bilen insan tutar kanaatimce.

Oruç tutmayan insanda hastalık olmadığı sürece tutmuyorsa içinde Allah korkusu yok demektir.

Günah yuvası olduğu kanısına nerden vardınız?
İnsanların oruç tutmaması onların günahkar olduğu anlamına mı geliyor.
Hastanede ben de görev yapıyorum. Doktorların hemşirelerin birebir olmasa da yakınındayım. Oruç tutmamaları veya kıyafetleri neden onları günahkar yapsın?
Ben oruç tutmuyorum diye size göre günah yuvasında mı oluyorum?
İlaç içeni var hasta olanı var belli nedenlerden oruç tutmayanı var neden günah yuvası olsun.
Sizin günah yuvası dediğiniz yerlerde hayat kurtarılıyor.
Bırakın da orucu Allah kabul etsin veya etmesin.

neresi orasııı ????

açık adres ver bende gelip yuhalayım laf atayım

Günah yuvası olduğu kanısına nerden vardınız?
İnsanların oruç tutmaması onların günahkar olduğu anlamına mı geliyor.
Hastanede ben de görev yapıyorum. Doktorların hemşirelerin birebir olmasa da yakınındayım. Oruç tutmamaları veya kıyafetleri neden onları günahkar yapsın?
Ben oruç tutmuyorum diye size göre günah yuvasında mı oluyorum?
İlaç içeni var hasta olanı var belli nedenlerden oruç tutmayanı var neden günah yuvası olsun.
Sizin günah yuvası dediğiniz yerlerde hayat kurtarılıyor.
Bırakın da orucu Allah kabul etsin veya etmesin.

Hasta olana sözüm yok diye belirttim konuda çalıştığım yere günah yuvası demişsem dediğimin de arkasındayım oruç farz ibadet olduğuna göre tutmamak günah değil mi?

Farz ne demektir?
Allah'ın kesinlikle yapın dediği şeydir eğer biz farzı terk edecek isek diyecek sözüm yok.

"Herkesin günahı boynuna" diye bir söz var, insanların inancını nasıl yaşadığı kimi ilgilendirir? Günah yuvası olarak nitelendirmek keza yargılamak hangi insanın lüksü oldu?
Tanrıcılık oynamak son zamanlarda fazlasıyla arttı. İnsanların inancını sömürerek, inançları kullanarak buna zemin hazırlayan şahıslara selamlarımı iletirim.

Hasta olana sözüm yok diye belirttim konuda çalıştığım yere günah yuvası demişsem dediğimin de arkasındayım oruç farz ibadet olduğuna göre tutmamak günah değil mi?

Farz ne demektir?
Allah'ın kesinlikle yapın dediği şeydir eğer biz farzı terk edecek isek diyecek sözüm yok.

Ona sevabı da günahı da yazan Allah.
Oruç tutmayan bir doktor sizi muayene etmesin. Mazallah günahı size geçer falan aman.
Ayrıca günah yuvasında çalıştığınızın arkasında olun. İnsanlara laf ede ede günahın ta içindesiniz.

Kadın Hastalıkları Eğitim Ve Araştırma Hastanesi İsim Vermiyorum.

Diğer doktorları kastetmiştim.
Gitmeyin günahtır.

Günahini sevabini Allah bilsin. Calisma saatleri icerisinde tutamayan vardir, belirli sebeplerden oturu tutamayan vardir, ya da keyfi olarak tutmayan vardir. Hic birini elestirmek ve yargilamak bize dusmez bence. Allah sizin ibadetinizi kabul etsin.

Dindar nesilden kisa bir kesit izlediniz, tesekkurler Yanki

Bende başlıktan ne oluyoruz dedim aklıma hastanede odalarda sevişen doktorlar var zannettim..

Orucunuzu Allah kabul etsin ama diğerlerinin tutmaması sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım bende sağlıklı biriyim tutmuyorum kime ne buna ben karar veririm Allah ile kulu arasına girilmez bence sizde girip günah almayın..

10534751_10203380847875906_2316361092502855374_n.jpg

Anlatamadım sanırım oruç tutan bir insanın karşısında sigara içeceksin insan işi gereği oraya yaklaşacak ister istemez koku gelecek oruç bozulacak bunun sorumlusu kim?

Anlatamadım sanırım oruç tutan bir insanın karşısında sigara içeceksin insan işi gereği oraya yaklaşacak ister istemez koku gelecek oruç bozulacak bunun sorumlusu kim?

Sayın YaNKı o sigara iciyorsa, sizde yasamak icin nefes almak zorundasiniz. İcinize icinize kasitli cekmediginiz halde problem olacagini dusunmuyorum sahsen?

abi. Sen ibadetine bak. Görme kimseyi boşver.

Tamam arkadaşlar neyse konunun bu kadar uzayacağını tahmin etmemiştim ne derseniz deyin ben rahatsızlığımı dile getirdim.

Birde ben emekli bir din görevlisinin oğluyum hiçbir insanın cehennemde yanmasını seyretmek istemem bilmem anlatabildim mi saygılar sunarım.

Tamam arkadaşlar neyse konunun bu kadar uzayacağını tahmin etmemiştim ne derseniz deyin ben rahatsızlığımı dile getirdim.

Birde ben emekli bir din görevlisinin oğluyum hiçbir insanın cehennemde yanmasını seyretmek istemem bilmem anlatabildim mi saygılar sunarım.

ayrıca da abi orucun bozulmaz öyle. için rahat olsun.

Lokantada çalışıp oruç tutan var farzı misal. türlü kokuları solumak zorunda kalıyo.

demek istediğimi anlamışsındır daha uzun cümlelerle detaylı anlatmaya gerek yok.

Herkesin kendi hayatı bişey deyip yargılayamazsın ki haddimiz de değil.

Kimi içi kimin içinden daha temiz bilemezsin.

ben her daim şunu söylerim hani ister hayatında uygularsın ister yanlış gelebilir.

Her mevzuda eleştiri yapabilirsin ama din konusunda yapmak sakıncalı. İnanıyosa olay bitmiştir. İçer içmez, tutar tutmaz, yapar yapmaz ölümlü dünya olduğu için kimsenin içini bilemeyiz eleştirmekten de uzak duruyorum.

Geri