Taksim'in Sessizligi..

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bana da öyle geliyor :asd:

et almak istersen kasaba gidersin, portakal almak istersen manava gidersin, gece yarısı hatun tavlamak için taksim'e gidersin bu kadar basit :D

Ankarada bentderesine gidip sosyal deney yapmaya benzemiyor mu ama kardeşim he haksızmıyım:D

ben kendim cogu kez gordum sarkintilik yapanlari gene bu videodakilar iyi taksimle geceyle alakasi yok yilbasindan bir ornek vereyim istanbulda yabanci uyruklu kizlar erkek arkadaslariyla yilbasini kutlamak icin gelmis suruyle gezen abazanlar kizlari bir tarafa erkekleri bir tarafa cekti cigliklar icinde kizin birini otobus duragina cikarttilar yapmadiklari rezilik kalmadi bir defa toplumun geneli cok abazan buyuk sehirlerden tut koylere kadar...

Beyefendi bir video üstünden toplum belirlenemez demissiniz ya ben de bir bayan olarak taksim olmasa dahi normal bir yolda arabası olan er kişilerin korna ya basmaalarina yol kenarına yanasip sanki bir tek onun arabasi var gibi sokakta ki her kadın onun arabasına binip gidecekmis gibi yaklaşmasıni bildiğim için siz de bunu yapın ve öğrenin diyorum bunda bir art niyet yok. O zaman daha geniş bilgi sahibi olursunuz fikrimce.
Şahsım böyle bir deney yapmaya gerek duysa gideceği yerler daha değişik olur.

Evet gece taksim de gezinen her kadın "hayat kadini" yaftasi" yiyebiliyormus: ))))

Hipermarketler vardır içinde ne ararsanız bulursunuz. Cesit çeşittır. Taksimde öyle bi yerdir.
Bilmeyenler için bilgi.

Gece 2 de çok kez konserden cikmisligim vardır.

Kartaldan konser çıkışında taksi beklerken yanıma bir arabanın yanasip askintilik etmesi hala hafizamda.
Bebeğe tecavüz edilen memlekette yaşadıklarını unutuyor bazıları.

Bir akşam yemeği, konser, sinema..
Ya da kalıcak bir yer olmayışı,
Gündüze oranla, gece saatlerinde sokakta olan her kadına mutlaka sözlü taciz oluyor.Elbette 2 adam toplum genelini oluşturmaz, lakin kültürlüsü de kültürsüzü de bu konuda aynı amaca hizmet etmekte. Bu tarz videolar farkındalık yaratmakdan çok yine kadınlara b*k sürmekte. Ben de bu düşünce tarzını anlamıyorum.

Bir akşam yemeği, konser, sinema..
Ya da kalıcak bir yer olmayışı,
Gündüze oranla, gece saatlerinde sokakta olan her kadına mutlaka sözlü taciz oluyor.Elbette 2 adam toplum genelini oluşturmaz, lakin kültürlüsü de kültürsüzü de bu konuda aynı amaca hizmet etmekte. Bu tarz videolar farkındalık yaratmakdan çok yine kadınlara b*k sürmekte. Ben de bu düşünce tarzını anlamıyorum.

Sizce niçin farkındalık yarat(a)miyor? Videonun çekildigi yer yüzünden mi yoksa kadının giyim tarzı mi ya da insanlar ile konuşma şekli mi?

Bunlar mi samimiyete gölge düşürüyor ?
Ya da bizim toplumumuzun "o da o eteği giymeseymis" "o saatte orada ne işi varmis" kafasında olduğu için mi?

Sizce niçin farkındalık yarat(a)miyor? Videonun çekildigi yer yüzünden mi yoksa kadının giyim tarzı mi ya da insanlar ile konuşma şekli mi?

Ya da bizim toplumumuzun "o da o eteği giymeseymis" "o saatte orada ne işi varmis" kafasında olduğu için mi?

Ne bulunduğumuz ortam, ne giyim tarzı, ne de konuşma şekli..Bacak, saç görünce ya da kahkaha duyunca bir insan sapıtıyorsa, bu karşı tarafın değil kendilerinin başkalarına yıkmaya çalıştığı sapkınlıktır.
Ne zaman ki kategorize edilmeyi bırakırlar o zaman ''farkındalık'' olucak. Asıl samimiyete gölge düşüren şeyler bunlardır.
Kadınlar erkeklerin küçük egolarını yıktığı için, Yaradanı sevip, yarattığına zulmetmeye çalışıyorlar. Bu yüzdendir ki erkek doğurmak lazım, kadın olmak çok zor..

Pardon ama ne umuyorsun, bizim kulturumuzde mini etek yok deyip her giyenin hayat kadini muamelesi gordugu ulkemizde bekledigin seyin olmasi imkansizdir.

Dunden beri forumda biri 4 digeri 11 yasindn beri tacize tecavuze maruz kalan iki insandan bahsedildi. Herkes kinadi sence sonra ne olacak dersin?

Ben soyleyeyim "buna zaten olacagi olmus" diyerek yine tacize maruz kalacak.

Koca bir toplumu elbette 5-10 kisi temsil edemez ama tekrar belirteyim toplumumuzda esya statusunde olan kadin mini etek giyen kadinlar bu sekilde muamele gorur.

Bu videoda kadini taciz edenlerin bir baskasina tecavuz etmeyecegini kimse garanti edemez. O yuzden zamaninda her taciz cezalandirilmali demistim.

Etiler bebek falan mı?
Türk toplumu kadfına her zaman değer verir onu baş köşeye koyar. Marco Polo seyehatnamesinde hükümdarın eşinin yabancı misafirleri tek başına çadırında ağırladığından bahseder. İbn-i Fadlan seyehatnamesinde kadınların erkeklerden kaçmadıklarını bildirir.
Katil Yavuzun Türkleri anadoluda katletmeden önce tüm ibadetlerimiz erkek kadın birlikte icra edilirdi. Kadınlarımız ne zaman ikinci sınıf bir yaratık sayıldı işte o gün bu gündür içerisine düşürüldüğümüz içler acısı durum maalesef budur. Bunu ikide bir kafamıza çakacaklarına bu sosyal yaranın gerçek faillerinin oturduğu semtlerde o şaşalı mekanlarında bu çekim yapılsaydı diyesim geliyor.
Türk toplumu böylesi aşağılık görüntüleri hak etmiyor.
''eşim gelene kadar sizinle birlikte olurum'' diyen o hıyara da yazık. o da bu toplumun bir ferdi ve bir ailesi var. Bu görüntüleri ailesi izlese adamın ocağı dağılır.
Ayrıca gizli kamera bir insana izni alınmadan yapılacak en alçakça komplolardan biridir.
Bizler farkında olmasak da bir arada yaşama dayanaklarımızı böylesi görüntüler ile kendi ellerimizle yıkıyoruz.

Ne bulunduğumuz ortam, ne giyim tarzı, ne de konuşma şekli..Bacak, saç görünce ya da kahkaha duyunca bir insan sapıtıyorsa, bu karşı tarafın değil kendilerinin başkalarına yıkmaya çalıştığı sapkınlıktır.
Ne zaman ki kategorize edilmeyi bırakırlar o zaman ''farkındalık'' olucak. Asıl samimiyete gölge düşüren şeyler bunlardır.
Kadınlar erkeklerin küçük egolarını yıktığı için, Yaradanı sevip, yarattığına zulmetmeye çalışıyorlar. Bu yüzdendir ki erkek doğurmak lazım, kadın olmak çok zor..

Videoda ki kadını suçlar nitelikte ki cevaplarin idrak edemediği şeyler için güzel bi yanıt ama ne yazık ki idrak edemiyorlar.
Dediginiz gibi toplumun sözde en kulturlusunden tutunda varos diye nitelendirilen zihniyet bu konu da birleşiyor ne hikmetse.

Keza videonun Nerede çekildiğinin de önemi pek yok aslında hatırlarsınız Bağdat caddesinde tecavüze uğrayan bir kizcagiz vardı ve orasi Bağdat Caddesi idi. Az çok biliyorsunuzdur zenginlerin çok olduğu elit bir semt olarak düşünür çoğu kişi. Sonrasında ki yorumların bazıları ise kadınin ayrı bir varlıkmış gibi sürekli korunması gereken bir canlı gibi " o saatte orada ne işi var di?" Zihniyeti ile kizcagiz suclamaya yönelikti ben bu videonun kurgu dahi olsa bu durum kadar rahatsız edici olduğunu düşünüyorum. Eyleme geçilmemesi bu durumu masumlastirmiyor ne yazık ki.

Umarım fark edilir "bir gun"

Türk toplumu kadfına her zaman değer verir onu baş köşeye koyar. Marco Polo seyehatnamesinde hükümdarın eşinin yabancı misafirleri tek başına çadırında ağırladığından bahseder. İbn-i Fadlan seyehatnamesinde kadınların erkeklerden kaçmadıklarını bildirir.
Katil Yavuzun Türkleri anadoluda katletmeden önce tüm ibadetlerimiz erkek kadın birlikte icra edilirdi. Kadınlarımız ne zaman ikinci sınıf bir yaratık sayıldı işte o gün bu gündür içerisine düşürüldüğümüz içler acısı durum maalesef budur. Bunu ikide bir kafamıza çakacaklarına bu sosyal yaranın gerçek faillerinin oturduğu semtlerde o şaşalı mekanlarında bu çekim yapılsaydı diyesim geliyor.
Türk toplumu böylesi aşağılık görüntüleri hak etmiyor.
''eşim gelene kadar sizinle birlikte olurum'' diyen o hıyara da yazık. o da bu toplumun bir ferdi ve bir ailesi var. Bu görüntüleri ailesi izlese adamın ocağı dağılır.
Ayrıca gizli kamera bir insana izni alınmadan yapılacak en alçakça komplolardan biridir.
Bizler farkında olmasak da bir arada yaşama dayanaklarımızı böylesi görüntüler ile kendi ellerimizle yıkıyoruz.

Bey efendi sizin bahsettiğiniz dönem ile şimdi ki dönem ve dinamikleri kıyas yapmayalım yoksa bu arap zihniyetine kadar iner gider.

Toplumsal roller her yeni jenerasyon ile daha da farklilasiyor bilmem farkında mısınız ama 21.yy da yaşıyoruz lakin Türk toplumunun anaerkillik dönemini geçeli biz çok oldu. (Evde kadının sözü geçer, yuvaya dışı kuş yapar klasiklerini saymıyorum bu komik olur)
Bazı şeyleri bu kadar basite indirgeyerek topluma mal edilemez diye yaşamadiginiz bir durum üzerinden yok sayamazsiniz ben de bunu anlatmaya çalışıyorum : )

İyi günler.

Pardon ama ne umuyorsun, bizim kulturumuzde mini etek yok deyip her giyenin hayat kadini muamelesi gordugu ulkemizde bekledigin seyin olmasi imkansizdir.

Dunden beri forumda biri 4 digeri 11 yasindn beri tacize tecavuze maruz kalan iki insandan bahsedildi. Herkes kinadi sence sonra ne olacak dersin?

Ben soyleyeyim "buna zaten olacagi olmus" diyerek yine tacize maruz kalacak.

Koca bir toplumu elbette 5-10 kisi temsil edemez ama tekrar belirteyim toplumumuzda esya statusunde olan kadin mini etek giyen kadinlar bu sekilde muamele gorur.

Bu videoda kadini taciz edenlerin bir baskasina tecavuz etmeyecegini kimse garanti edemez. O yuzden zamaninda her taciz cezalandirilmali demistim.

Bilinçaltınin disavurumunun ortaya çıktığı bir fırsat verilmiş sevgili ile nin bahsettiği gibi farkındalık yok.
Oysa içinde ki potansiyeli bir görse kendiside korkacak kendinden. Ben bu ikiyüzlülüge ne yazık ki görmezden gelemiyorum.

O halde üstümüze elbise ,mini etek varken kimse ye adres sormayalim.

Bey efendi sizin bahsettiğiniz dönem ile şimdi ki dönem ve dinamikleri kıyas yapmayalım yoksa bu arap zihniyetine kadar iner gider.

Toplumsal roller her yeni jenerasyon ile daha da farklilasiyor bilmem farkında mısınız ama 21.yy da yaşıyoruz lakin Türk toplumunun anaerkillik dönemini geçeli biz çok oldu. (Evde kadının sözü geçer, yuvaya dışı kuş yapar klasiklerini saymıyorum bu komik olur)
Bazı şeyleri bu kadar basite indirgeyerek topluma mal edilemez diye yaşamadiginiz bir durum üzerinden yok sayamazsiniz ben de bunu anlatmaya çalışıyorum : )

İyi günler.
Ortaçağ'da kadın ile erkeğin eşit sayıldığı bir toplumun 21.yy da içerisine düşürüldüğü durumdan ve müsebbiblerinden söz ediyorum.
Ağacı değil, ormanı görmemiz gerekir.
Sağlıcakla kalın!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri