Tahrik Eden mi Yoksa Tahrik Olan mı Suçlu ?

S
  • Kullanıcı SiyahBeyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Tahrik Eden mi Yoksa Tahrik Olan mı Suçlu ?

• Tahrik Eden.

Kullanılan: 16 76.2%
  • Tahrik Olan.

Kullanılan: 4 19.0%
  • Hiçbir fikrim yok.

Kullanılan: 1 4.8%

• Kullanılan toplam oy
    21

Peki öyle olsun .
Forumda yansıttığınız genel tavır ve üslup açıklamanızın samimi olmadıgınızı hissettirse de söz benim için esastır. Arkadasımız bu acıklamayı yazmasaydı ne diyecektiniz merak etmekteyim =)

Ne sandın beni yabaz mı?
Benim hayatım senin gibi ön yargılı dayatmacı laiklerle ve
İslamiyeti yanlış anlayan yobazlarla uğraşmakla
geçti.
Kaldı ki ironi yaptığım gün gibi meydandayken,
Ben toplumdaki ön yargıyı bir anda dillendirdim,
Ben bir fikri savunursan
Gerekçelerinide yazarım
Bundan emin ol

Ne sandın beni yabaz mı?
Benim hayatım senin gibi ön yargılı dayatmacı laiklerle ve
İslamiyeti yanlış anlayan yobazlarla uğraşmakla
geçti.
Kaldı ki ironi yaptığım gün gibi meydandayken,
Ben toplumdaki ön yargıyı bir anda dillendirdim,
Ben bir fikri savunursan
Gerekçelerinide yazarım
Bundan emin ol

Peki.

Hastalikli zihinlerin neyle nasil tahrik olacagini bilemeyiz. Tahrik edici unsuru one surmek, tahrik olanin sucunu hafifletme cabasidir bence.

Ortada olay - durum yokken boyle bir baslikta tartisilmaz cunku konu yok.

Şu da bir gerçektir
Hukukumuzda tahrik indirimi var,
Eğer adam tahrik edildiyse
Suçu biraz hafifletilir
Demek oluyor ki tahrik etmekte doğru değil

Tartışma amaçlı ele alırsak eden suçludur, zorlamamak lazım çok fazla.
Hiç olgunluk falan gösteremem.

Olayın şekline göre değişir. Tahrik eden eğer tahrik olana karşılık vermez ise (Hakaret, basit yaralama, mala zarar verme vs.) tahrik olan suçlu konuma gelir. Ancak her iki tarafta birbirine karşı suç işlerse her ikisi de suç konumuna gelir. :)

Şöyle düşünün; yerde yüklü miktarda para buldunuz. Bu para haram mı ? Haram, çünkü sizin değil. Veya zina yapmak çok çekici gelebilir ama sonuçta büyük bir günah. Yapıp yapmamak sana kalmış. Bi kadının açık giyinmesi onu taciz etme veya tecavüz etme hakkı vermez.

iyi halden indirirler nasılsa..ne fark eder
bu durumda indiren suçlu

İkisi de Allah vergisi..

her türlü suçlarda her iki tarafin da kusur peyi eşite yakın durumlardadir. genelde fiiliyatta bulunan kişi daha suçlu görülür, çünkü aktif olmuştur zarar verici bir bicimde. ama tahrik edenin suçu tahrik olup suç işleyen kişinin suçunda indirim sağlar, hakli yere de.
fakat bahsettigimiz "tahrik etme" durumu objektif degerlendirilmesi gereken bir unsurdur. ortalama normal bir insanin da tahrik olma ihtimali olağan bir durumsa eger, o zaman bir tahrikten söz edilebilir. yoksa yok diz kapağının kaymasindan, yok dudak kivrimindan tahrik oldum veya bakışından anneme küfür ettigi belliydi gibi sübjektif ve dayanağı olmayan şeyler bir ölçüt olusturamaz.

tahrik olmayınca
sevişemiyorum

Tahrik etme maksadı ile hareketler yapan veya giyinen insanlar her türlü suçlu orası kesin fakat Tahrik olmaya meyilli insan karşısındaki çarşaf da giyse tahrik olur zaten. Nefsine hakim olamayan daha suçludur.

İkisi de suc değildir.
Kimin neyden tahrik olacağını bilemezsiniz ve ona göre giyinemezsiniz.
Lakin tahrik olmayı taciz etme hakkı gören sucludur.

Geri