Tahrik Eden mi Yoksa Tahrik Olan mı Suçlu ?

S
  • Kullanıcı SiyahBeyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Akıl Küpü

Tahrik Eden mi Yoksa Tahrik Olan mı Suçlu ?

• Tahrik Eden.

Kullanılan: 16 76.2%
  • Tahrik Olan.

Kullanılan: 4 19.0%
  • Hiçbir fikrim yok.

Kullanılan: 1 4.8%

• Kullanılan toplam oy
    21
15-20 dk önce otobüste bir bayan önüme geçti arkaya yaslanıyor birde, ben rahatsız oldum sola doğru geçtim.
sonra erkekler beni elledi bilerek arkama geçti

Tahrik kabahat değil kusuru hafifletici nedendir. Elbette tahrik olan suçlu.

Her ikisinde de kabahat bir nebze bile olsa vardır. Tahrik olarak sadece erkeğin kadına olan sarkıntılığı olarak algılamamak lazım. Tahrik ediyorsan taciz edilme oranın yüksektir. Tacizden kasıt fiziki temas değildir. Göz tacizi de vardır.

Örnek veriyorum; Sporcu bir erkeğe bayanın alttan altan bakarak ve yahut yanı başında gezinmesi de tacize girer.

O yüzden önemli olan nefsine sahip çıkılması ki bayanın 9 nefsi vardır sahip çıkabilse de erkeğin tek nefsi vardır ona sahip çıkması zordur. ancak yine belirtmek gerekirse önemli olan gözü dışarda olmamak ve nefsine sahip çıkmak.

Her ikisinde de kabahat bir nebze bile olsa vardır. Tahrik olarak sadece erkeğin kadına olan sarkıntılığı olarak algılamamak lazım. Tahrik ediyorsan taciz edilme oranın yüksektir. Tacizden kasıt fiziki temas değildir. Göz tacizi de vardır.

Örnek veriyorum; Sporcu bir erkeğe bayanın alttan altan bakarak ve yahut yanı başında gezinmesi de tacize girer.

O yüzden önemli olan nefsine sahip çıkılması ki bayanın 49 nefsi vardır sahip çıkabilse de erkeğin tek nefsi vardır ona sahip çıkması zordur. ancak yine belirtmek gerekirse önemli olan gözü dışarda olmamak ve nefsine sahip çıkmak.

49 nefis derken, aciklayabilir misiniz neler oldugunu? Biz de ogrenelim..
Ben bu nefis denilen seyin de ne oldugunu anlayabilmis degilim gerci hala.

bazı durumlarda güzel olabilir suçta denmez.

taciz tecavüz rahatsız etme olaylarında tabiki soysuz itler

Tabikide kadın suçlu

Bu kadar basit yani ? neye göre kadın suçlu ?
Şimdi sakın düşüncenizi savunurken, orasını burasını açıyor erkekleri tahrik ediyor demeyin. Zira bu memleket saçının telinden parmak uçlarına kadar kapanıp tacize uğrayan kadınları da gördü.
Bir kadın olarak mesnetsiz şekilde direkt "kadın suçlu" diyerek, bununla da kalmayıp "tabiki" ile pekiştirerek kurduğunuz cümleden dolayı açıklama bekliyorum.

Shinigami; Yukarda 49 diye yazmışım ama 9 nefis olarak düzeltmek yükümlülüğüne girdim ki onuda neden öyle yazmışım anlamadım :)
Okuduğum bir kaç yerden ''Şehvet on kısımdan oluşur; 9'u kadındadır, 1'i erkektedir. Aynı şekilde Haya da 10 kısımdan oluşur; yine 9'u kadındadır 1'i erkektedir.'' denmekteydi. Açıklaması da yaklaşık 10 sayfalık ve hadislerle çoğaltılarak anlatılmıştı. Bu yüzden tek tek ne olduklarını söylemek ben ve okuyacak kişiler için yanlış yönlendirme olabilir :)

Shinigami; Yukarda 49 diye yazmışım ama 9 nefis olarak düzeltmek yükümlülüğüne girdim ki onuda neden öyle yazmışım anlamadım :)
Okuduğum bir kaç yerden ''Şehvet on kısımdan oluşur; 9'u kadındadır, 1'i erkektedir. Aynı şekilde Haya da 10 kısımdan oluşur; yine 9'u kadındadır 1'i erkektedir.'' denmekteydi. Açıklaması da yaklaşık 10 sayfalık ve hadislerle çoğaltılarak anlatılmıştı. Bu yüzden tek tek ne olduklarını söylemek ben ve okuyacak kişiler için yanlış yönlendirme olabilir :)

Lawyer tesekkur ederim aciklama icin. Ancak, acikcasi bu tarz soylemlerin, kadin ve erkek arasindaki esitsizligin temelinde oldugunu dusunuyorum. Cunku,cok basite indirgeyerek soyluyorum bunu, erkegin nefsine hakim olmasi daha zordur diyip, hafifletilmeye calisiliyor taciz suclari.

Bu tarz meselelerde, cinsiyet ayrimindan kacinmak gerekir.

Nefsine hakim ol, tahrik olma arkadaş. Kaldı ki; Tahrik olma, kişilik bozukluğu değil de nedir.

Geçen yıl bir konuda nıckını hatırlamadığım biri Atatürk hakkında ileri geri konuşmuştu sen de öfkeni kontrol edemeyip hakaret etmiştin karşıdakine.
Ne o sende de mi kişilik bozukluğu var Atatürkçü kardeş ?

Shinigami; Kuranda çok net şekilde geçer. Erkeğin nefsine sahip çıkması birazda bakılırsa toplumda rahat büyüdüğü ve herşeyi yapabileceğini düşündüğündendir. Ancak tüm insanlara yol gösterecek ve kıyamete kadar yürürlükte kalacak olan son vahiy Kitab'ı Kur'an'ı Kerim'de insanın yaratılışı, ayetlerle açıklanmıştır.

''Allah size kendi nefislerinizden eşler yarattı veya Sizi bir tek nefisten yarattı, ondan onun eşini var etti. gibi daha birçok benzer anlatımlarla Kur'an, insanın yaratılış sırrını açıklamaktadır. Tüm varlıklar (zevc) çift olarak yaratılmıştır. Zevc; çift, iki şeyden meydana gelen eş, karı kocanın her biri gibi manalara gelmektedir.

Ayette vurgulanan nefislerinizdeki çiftler, erkek ve kadın zıt ikizleridir. Şu halde insanın ilki olan erkek ve kadın tek nefsin çiftleştirilmesiyle ayni zamanda ve birlikte yaratılmıştır. Yani bir bütün, bütün özellikleri ile iki parçaya bölünmüştür. Şu halde erkek nasıl bir insan ise kadın da öyledir. İşte bu gerçek Kur'an'da Yasin Suresinin 36 ayeti ile açıklanmıştır.

sebep / sonuç ilişkisi.
forumda yaptırım uygulandığında iki tarafı da suçlu olarak değerlendiririz.

Bu kadar basit yani ? neye göre kadın suçlu ?
Şimdi sakın düşüncenizi savunurken, orasını burasını açıyor erkekleri tahrik ediyor demeyin. Zira bu memleket saçının telinden parmak uçlarına kadar kapanıp tacize uğrayan kadınları da gördü.
Bir kadın olarak mesnetsiz şekilde direkt "kadın suçlu" diyerek, bununla da kalmayıp "tabiki" ile pekiştirerek kurduğunuz cümleden dolayı açıklama bekliyorum.
Buyur sana açıklama
bence ironi yaptı ama sen bilirsin heim

Forumda banlamak istemediğiniz kişiyi banlıyorsanız gönül almak için tartıştığı kiliyi tahrikden banlarsınız. Haliyle tahrik eden tik
Direkt başlıktan çıktım yola bu kez, içerik fobim.

Geri