ivan divandelen
Gümüş Üye
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
bu konuda siyaseten görüşlerimi biliyorsun zaten. hemfikirizdir, o kısmı geçiyorum.Kimsenin kimseye merhamet ettiği yok. Her şey çıkar ilişkilerince şekillendi. Hiçbir sorunumuz yokken Esad yönetimine savaş açan da bizleriz.
Süreci yanlış hatırlıyorsun kanzi. Suriye devleti kuzeyden ne zaman, neden çekildi, bunda TR’nin sorumluluğu ne, TR ilk sınır dışı müdahaleyi hangi bölgeye yaptı, kronolojiye tekrar bakın, yanıt orada.iktidarın suriye konusunda yanlış politikalarını biliyoruz, bunları tekrar tekrar konuşmaya gerek yok. yalnız bu mülteci sorununu türkiye oraya girdi ve bu sorun oluştu olarak lanse etmeye çalışanları anlamıyorum. ideolojilerine göre yorum yapıyorlar sanırım. suriye'nin kuzeyinde bir kürt yönetimi kurulmasına, ülkenin geleceğine tehdit bir yapılanmaya sessiz kalacağını düşünüyorlardı sanırım. yapılan operasyonlarla işid ve pkk tehdidini ortadan kaldırıp sınır güvenliği sağlanıyorsa demek ki kazanım sağlanmış.
türk milliyetçisi z kuşağını aşağılamak için kullanılan sosyal medya tabiri "kanzi" kelimesini kullanman. bu mu? süreci yanlış hatırlamıyorum ama senin için tekrar bakacağım.Süreci yanlış hatırlıyorsun kanzi. Suriye devleti kuzeyden ne zaman, neden çekildi, bunda TR’nin sorumluluğu ne, TR ilk sınır dışı müdahaleyi hangi bölgeye yaptı, kronolojiye tekrar bakın, yanıt orada.
Yukarıda muhtemelen ben ve benim gibiler için ideolojik davranıyor demişsin. Orada ne demek istediğini çok iyi anladığıma emin olabilirsin. Evet ideolojik davranmak en tutarlısı. İdeolojisiz siyaset mi olur? Ben bunu inkar etmiyorum. Bir ideolojim var ve o eksende yorumluyorum. Hükümet de kendi ideolojisine göre davrandı ve Suriye’yi yıkıma götürdü. Bundan daha kötü ne olabilirdi diye sorsak daha fazlasını düşünemeyiz herhalde. Madem sosyal medyayı bu kadar yakından takip ediyorsun, bu argümanın süreci meşrulaştırmak için onlar tarafından sıklıkla kullanıldığını da biliyorsundur. “E kardeşim orada pkk vardı ne yapsın devlet” diyen o tayfadan farkı yok yaptığın yorumun. Esad’ın kontrolü altındayken oradaki Kürtlere dair bu tür bir konu mevcut değildi. Ama cihatçıları silahlandırıp salınca Esad siyasi bir manevra yaparak TR’yi yumuşak karnı olan Kürt sorunu ile başbaşa bıraktı. Aslında en büyük kazığı çakmış oldu. Yani senin deyiminle orada o sorun zaten vardı da devlet müdahale etti gibi bir durum söz konusu değil. Ha fırsat buldu yaptılar. Ben de o fırsatın nasıl oluştuğuna dair olan sürece bakmalısın diyorum sadece.türk milliyetçisi z kuşağını aşağılamak için kullanılan sosyal medya tabiri "kanzi" kelimesini kullanman. bu mu? süreci yanlış hatırlamıyorum ama senin için tekrar bakacağım.
Aa ismail ne oldu ? sen değil miydin öso için beni linçleyenHer olayın bir yönlendiricisi olur. Başsız harekât olmaz. Rus'u, Amerika'lısı, İsveç'lisi, Alman'ı, Fransız'ı, Hollanda'lısı göze batmıyor, Türk bayrağı rahatsız ediyorsa, Türkiye'den rahatsız olanlar var bu durumda. Rahatsızlık vermeye devam edeceğiz.
Sen de buranın yaygaracısı oluyorsun sanırım.