Suriye’nin El Bab bölgesinde Türk tırları Suriyeliler tarafından hedef alınıyor

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kimsenin kimseye merhamet ettiği yok. Her şey çıkar ilişkilerince şekillendi. Hiçbir sorunumuz yokken Esad yönetimine savaş açan da bizleriz.
bu konuda siyaseten görüşlerimi biliyorsun zaten. hemfikirizdir, o kısmı geçiyorum.
toplumun bir kısmı tarafından suriyelilerin ucuz, sigortasız işgücü olarak görülmesi, köpek bağlanmayacak evlerinin bu kişilere yüksek fiyatla kiraya verilmesi, savaştan kaçan kadınlarına göz dikilmesi, kendine eş olarak görülmesi, avrupa tarafından fonlanan kişilerin toplumu şekillendirmeye çalışması, bölücü faaliyetlerde bulunanların, tarikat, cemaatlerin mevcut düzene karşı bir yoldaş arayışı vs. vs.. say, say bitmez.. tabii bunların hepsi çıkar ilişkisi. yalnız bunlar toplumun büyük kısmını oluşturmuyor diye düşünüyorum. bugün bile kalkıp onlar savaştan kaçmış, çoluk, çocuk kadın deniliyorsa, din üzerinden yapılan iki edebiyatla türk milletinin merhamet yönüne oynanıyor derim. katılırsın, katılmazsın.

kabahat bu itlere yüz verende....hepsini toplayıp atsınlar ülkeden...istemiyoruzz artık yeter

İşin ilginç olan yanı, bu adamlara eğitim veren, yol açan, destek olanlar kim, hangi ülke... Vah vah, şimdi de isyan bayrağını çekmişler..
En başından beri söylediğim şeyin hâlâ arkasında duruyorum, Suriye'ye girmek büyük hataydı, o zamanlar burada destek verenler, şu an mülteci sorununa dert yanıyor, kardeşim oraya girmenin sonuçları yüzünden ülkene mülteci doldu, savaşı körükleyen kişi olursan, Avrupa'ya mülteci toplama garantisi verirsen, Amerika ve Rusya için yancılık yaparsan, sonuçlarına katlanırsın.
Gerici grupları beslersen, gelir senin bayrağını yakar.. Suriye'ye girdiğimiz günden beri kaç bin şehit verdik bilmiyorum, hiçbir şey kazanamadık.. al sınır güvenliğini, kim ne yaparsa yapsın kardeşim, Amerikan üstlerini açarsan, kullanımına izin verirsen, sınır komşuların yok olurken izlersen, hatta destek verirsen, sıra sana da gelir, bize.. hepimize.
Yabancı uyruklu kişileri istemiyoruz evet, peki bunları başımıza getiren, insanların ülkesinin yerle bir olmasına destek verenlere de birkaç laf demek gerekmez mi?
Bu aşağılık insanlar bizim bayrağımızı yakmaya, yerlere atmaya, üstüne basmaya, uğruna binlerce şehit verdiğimiz bölgedeki güvenlik güçlerine saldırmaya utanmıyor.. AKP'nin yanlış politikasının sonuçları bunlar, Ortadoğu'nun kan gölüne dönmesinin sebeplerini iyi araştırmak gerekiyor. Ülkesinde savaş varken kaçan insanlara bir şey diyemem, kolay değil. Yaşamayan bilmez, klavyeden yazmaya benzemez.. savaş acımasız, kadın çocuk, yaşlı, sivil dinlemez.. benzer şeyleri yaşamamak için acil önlemler alınması gerekiyor.
Yabancı uyruklu mültecilerin ülkeden gönderilmesi gerekmektedir (pek mümkün değil) acilen.
Sınır güvenliği alınıp, gerekirse sert müdahaleler yapılmalı. Verilen vatandaşlıklar alınmalı ( çok zor) ve hepsi ülkeden gönderilmeli. Bu şekilde devam ederse, iç savaşa döner.
Bizim ülke insanı tezcanlı, galeyana çabuk gelir, linç kültürü vardır.. o yüzden hepimiz dikkat etmeliyiz.
Bilinçli olarak olayları körüklemek isteyenler olacaktır, herkes sağ duyulu olmalı, sakin kalmalı.
Artık bu olaylardan sonra mülteci sorununa kesin bir çözüm yolu bulmak gerekiyor. Çok yüklü paralar alıyoruz, farkında değil ama insanlar ekonomi bu yüzden şu an ayakta.. ama artık yeter, bu kadar misafirlik fazla, ülkede işsizliğin temel sebebi mülteciler.. patronlar, ağa babaları durumdan memnun, ucuz iş gücü vs. Bu halkın bu yoksulluğu tamam da, iş vatan bayrak olunca iş değişir.. bu vatan bizim, öyle kolay kazanılmadı.

iktidarın suriye konusunda yanlış politikalarını biliyoruz, bunları tekrar tekrar konuşmaya gerek yok. yalnız bu mülteci sorununu türkiye oraya girdi ve bu sorun oluştu olarak lanse etmeye çalışanları anlamıyorum. ideolojilerine göre yorum yapıyorlar sanırım. suriye'nin kuzeyinde bir kürt yönetimi kurulmasına, ülkenin geleceğine tehdit bir yapılanmaya sessiz kalacağını düşünüyorlardı sanırım. yapılan operasyonlarla işid ve pkk tehdidini ortadan kaldırıp sınır güvenliği sağlanıyorsa demek ki kazanım sağlanmış.

iktidarın suriye konusunda yanlış politikalarını biliyoruz, bunları tekrar tekrar konuşmaya gerek yok. yalnız bu mülteci sorununu türkiye oraya girdi ve bu sorun oluştu olarak lanse etmeye çalışanları anlamıyorum. ideolojilerine göre yorum yapıyorlar sanırım. suriye'nin kuzeyinde bir kürt yönetimi kurulmasına, ülkenin geleceğine tehdit bir yapılanmaya sessiz kalacağını düşünüyorlardı sanırım. yapılan operasyonlarla işid ve pkk tehdidini ortadan kaldırıp sınır güvenliği sağlanıyorsa demek ki kazanım sağlanmış.
Süreci yanlış hatırlıyorsun kanzi. Suriye devleti kuzeyden ne zaman, neden çekildi, bunda TR’nin sorumluluğu ne, TR ilk sınır dışı müdahaleyi hangi bölgeye yaptı, kronolojiye tekrar bakın, yanıt orada.

Son düzenleme:
Şimdi beklenen olaylar bunlar eskilerin bir lafı vardır. Çarşambanın gelişi perşembeden belli olur.
Bence çok ama çok iyi oluyor. Sen kendi vatanına kendi bayrağına saygısı olmayan karısını kızını işini ekmeğini bırakıp kaçan adamlara kendi sınır kapını açıyorsun kendi vatandaşın et kuyruğunda beklerken emeklin manavdan 1 kg ürün alamazken sen bu adamlara bedava sağlık bakımı bedava eğitim bedava su elektrik verirken 1 oy uğruna Turkiye cumhuriyeti kimliği verirken bunlar ümmet diye haykırırken bunlar ankara istanbul kayseri bursa gibi illerimizde karımıza kızımıza tecavüz edecekler cadde ve sokaklarda suriye bayrağı açacaklar biz hala bunlara müslüman gözüyle bakacağız.
Sen çanakkalede balkanlarda sırt sırtta savaşmış milleti ayrımcılığa sürüklersen elin suriyelisine afganina sınır kapını açıp vatandaşlık verirsen kusura bakma sayın esad veya sayın tayyip bence ismin önemi yok bazı şeylere katlanmak zorundasin

Süreci yanlış hatırlıyorsun kanzi. Suriye devleti kuzeyden ne zaman, neden çekildi, bunda TR’nin sorumluluğu ne, TR ilk sınır dışı müdahaleyi hangi bölgeye yaptı, kronolojiye tekrar bakın, yanıt orada.
türk milliyetçisi z kuşağını aşağılamak için kullanılan sosyal medya tabiri "kanzi" kelimesini kullanman. bu mu? süreci yanlış hatırlamıyorum ama senin için tekrar bakacağım.

toplum olarak neden sonuç ilişkisi kurmakta ve tepkiyi doğru yöne yönlendirmekte ne kadar başarısız olduğumuzun onlarca örneğinden birini daha yaşıyoruz. on yıldan fazladır devam eden bu mülteci problemiyle alakalı en başından beri söylediğimiz şey en az suçlunun mültecilerin kendisi olduğuydu. savaşın ortasında kalan kişi tabii ki daha iyi bir seçeneği varsa bunu değerlendirecek. kendisi için, ailesi için, sevdikleri için. bu insanlara kalıp ülkeleri için savaşsalardı demek işin kolayına kaçmak; çünkü iç karışıklığın, birlik olamamanın, peşinden gerekirse ölüme gidecek bir ideal ve bir lider yaratamamanın oluşturduğu kaosun nasıl bir şey olduğunu anlayabilmek gerek. insanımız düşen yaşam standartları için, artan kaygıları için, işsizliği yoksulluğu için, karanlık gördüğü geleceği için, kısaca yaşadığı problemler için tepkisini bu politikayı güdenlere ve kendisini buna mecbur edenlere değil de evini barkını taşlayıp dükkanını yakmak suretiyle mültecilere gösterdiği sürece yıkımdan başka bir şey geçmeyecek elimize. kayseri'de, antep'te, hatay'da, bilahare mültecilerin yoğun olduğu hemen her yede bu yanlış politikanın mimarları hala iktidarını ve gücünü koruyor. tepki en kolay hedefe kanalize oluyor.

Son düzenleme:
Sen o insanları nasıl göndereceksin . Çoğu vatandaşlık aldı. Ortam tam provokatörlük oldu. Sokağa çıkanların kaç tanesi acaba bu ülkenin selameti için orada ? Geçmiş olsun.

türk milliyetçisi z kuşağını aşağılamak için kullanılan sosyal medya tabiri "kanzi" kelimesini kullanman. bu mu? süreci yanlış hatırlamıyorum ama senin için tekrar bakacağım.
Yukarıda muhtemelen ben ve benim gibiler için ideolojik davranıyor demişsin. Orada ne demek istediğini çok iyi anladığıma emin olabilirsin. Evet ideolojik davranmak en tutarlısı. İdeolojisiz siyaset mi olur? Ben bunu inkar etmiyorum. Bir ideolojim var ve o eksende yorumluyorum. Hükümet de kendi ideolojisine göre davrandı ve Suriye’yi yıkıma götürdü. Bundan daha kötü ne olabilirdi diye sorsak daha fazlasını düşünemeyiz herhalde. Madem sosyal medyayı bu kadar yakından takip ediyorsun, bu argümanın süreci meşrulaştırmak için onlar tarafından sıklıkla kullanıldığını da biliyorsundur. “E kardeşim orada pkk vardı ne yapsın devlet” diyen o tayfadan farkı yok yaptığın yorumun. Esad’ın kontrolü altındayken oradaki Kürtlere dair bu tür bir konu mevcut değildi. Ama cihatçıları silahlandırıp salınca Esad siyasi bir manevra yaparak TR’yi yumuşak karnı olan Kürt sorunu ile başbaşa bıraktı. Aslında en büyük kazığı çakmış oldu. Yani senin deyiminle orada o sorun zaten vardı da devlet müdahale etti gibi bir durum söz konusu değil. Ha fırsat buldu yaptılar. Ben de o fırsatın nasıl oluştuğuna dair olan sürece bakmalısın diyorum sadece.

O değil de İsmail buralarda mı daha bir kaç gün önce ÖSO İÇİN beni liçliyordu
Ama onun bi suçu yok ona bunu aşılayanlar HHA nın da dediği gibi tırlarla Suriye ye silah sevkiyatı yapan yaptıran devlet erkanı
Onun tek suçu cahil olmak …:)

Her olayın bir yönlendiricisi olur. Başsız harekât olmaz. Rus'u, Amerika'lısı, İsveç'lisi, Alman'ı, Fransız'ı, Hollanda'lısı göze batmıyor, Türk bayrağı rahatsız ediyorsa, Türkiye'den rahatsız olanlar var bu durumda. Rahatsızlık vermeye devam edeceğiz.

Sen de buranın yaygaracısı oluyorsun sanırım.
Aa ismail ne oldu ? sen değil miydin öso için beni linçleyen :)

Geri