2 milyonun hepsi için bu teşhisi yapmıyorum gördüklerim üzerinden teşhis yapıyorum. Yada suriyeliler geldiğniden beridir onlarla ilgili gasp, hırsızlık haberlerini bir oku bakalım.
Kaçıyla denk geldin bilmiyorum ama. Samsunda yazın devletin verdiği parayla tatil yapan, suriyelilerde çok gördük.
Ülkesinde savaşı çıkaranda Türkiye değil. Gelipte yılalrca pkkya destek vererek o savaşı başlatanda kendileridir. Bunları geçtimde.
Sen ülkendeki halkın olan aç, işsiz insanları bakımını yapıp ihtiyaçlarını gidereceksin. Sonra gidip dış ülkelerden gelenlere sığınmacılara yada başka ülkelere yardım edeceksin.
Kendi halkındaki yoksulu, fakiri, işsizi umursamayıp suriyeliler için şöyle yapılmalı felan bunlarıda geçeceksiniz.
Suriyelilere acıyıp duran sizler Gece vakti tren istasyonlarının orada yatanları görünce aynı acımayı yapıyomusunuz acaba.
Bu ülkede 2 milyondan fazla kaçak işçi ayda 400 liraya çalışmakta. Suriyelilere verilen yardım parasıyla aynı miktardaki parayla sigortasız bir şekilde çalışmakta. Sığınmacılar ama sigortaları yapılıyor maaş veriliyor. Savaş olmasına gerek yok. Bunu duyan Suriyelide geliyor.
Benim melek olma derdim yok. Asıl siz bu derde düşmüşsünüz. İki Suriyeli için ağlayacağınıza oturun kendi halkınızdan kendi kanınızdan kendi vatandaşınızdan aç olanlar işsiz olanlar için ağlayın.
Avrupa en iyisini yapıyor. Sığınmacıları kim alsa o ülke karışıyor. Lübnan sığınmacıları aldı iç savaş çıktı. İran bir kısım aldı Suudi arabistan bir kısım aldı birbirlerine girdi. Türkiye aldı terör olayları yükselip her yerde bomba patladı. Yunanistan sığınmacıları aldı ekonomisi çöktü. Fransaya sığınmacı gitti fransada bombalar patladı. Hangi ülke açsa toprağını o ülke karışıyor. Bide melekmi gösterme derdindesiniz bunları.
Türkiye sığınmacı suriyelilere 5.5 milyar dolar para harcamış. Bu parayla sen işsiz halkının karnını 3 yıl doyurursun. Maaşa bağlayarak. Evsiz olanlar için ev bile bulursun.
Türkiye'de huzuru bozduğunu düşünenlerin oranıda yüzde 62 ymiş hacettepe üniversitesinin yaptığı araştırmaya göre. Vatandaşlık verilmesini istemeyenlerin oranıda yüzde 85 miş.
Sen bir otur Suriyelilerin geldiğinden beridir yaptıklarına bir bir bak. Ve onlara harcanan paralarıda otur hesapla. ülkende kaç kişiyi işsizlikten kurtarıp, kaç kişiye ev imkanı sağlayabileceğini bir düşün. Sonra gel benle konuş.
Benim melek olmaya ihtiyacım yok. Suriyelileri kabullenecek halimde yok. Bizim ülkenin sorunları bittide bi Suriyeliler kaldı. Suriyede savaş varda Türkiyede ne var. Türkiye'de yıllardır iç savaş var.