Suriyeli Çocuklar Geceleri Nerede, Ne Koşullarda ve Nasıl Uyuyor?

• Kullanıcı SiNGo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
İsveçli ödüllü fotoğrafçı Magnus Wennman, Avrupa sınır kapılarında sığınma izni bekleyen ailelerin çocuklarının ne koşullarda uyuduğunu tüm dünyaya göstermek amacıyla bir fotoğraf albümü yaptı.

Lamar, Bağdat’taki evinden bahsedildiğinde oyuncak treni, bebekleri ve topundan söz ediyor. Yiyecek almak için evden çıkan aile geriye döndüğünde bir bombayla enkaza çevrilmiş evini bulur ve artık Bağdat’ta yaşamayacaklarını anlayarak Türkiye üzerinden botla Hırvatistan sınırına varırlar. Lamar şimdi bir ormanda battaniyesinin üzerinde üzgün, tedirgin ve üşüyerek uyuyor.
s-lamar.jpg

2. Ahmet 7 yaşında. Hırvatistan'ın Röszke kentinde uyuyor.

Evlerine bomba isabet etmesi sonucunda küçük kardeşini yitiren Ahmet, binlerce Suriyeli gibi Hırvatistan sınırındaki bir otobanın asfaltında uyumaya çalışıyor.
s-ahmet.jpg

Suriye’nin Dera şehrinde, kız kardeşinin katledilmesine tanık olan Abdullah, hala şahit olduklarının şokunu atlatabilmiş değil ve her gece kabus görüyor.
s-abdullah.jpg

Evine isabet eden bir roketin tesiriyle Maram’ın üzerine çatıdan bir parça düşer. Annesi tarafından hastaya götürüldükten sonra hava ambulansıyla Ürdün’e sevk edilir. Maram 11 gün komada kalır. Şu anda bilinci açık olsa da çenesi kırıldığından konuşamaz vaziyette.
s-maram.jpg

Annesi ve abisini Şam’da patlayan yüzlerce bombadan birinde kaybeden Ralia ve Rahaf kardeşler, Beyrut sokaklarında yaşamaya çalışıyor.
s-ralia.jpg

6. Walaa 5 yaşında. Dar-El-Ias'ta uyuyor.

Walaa evine gitmek istiyor. Halep’teki evlerinde kendine ait bir odası olduğunu; oradayken, yatma vaktinde hiç ağlamadığını anlatıyor. Ama burada, mülteci kampında, her gece ağlıyormuş. Başını yastığa koyduğu anda korktuğunu, çünkü geceyi çok korkunç bulduğunu söylüyor. Annesi, ona korkulacak bir şey olmadığını anlatmak için yatmadan önce yastıktan şirin bir yuva yapmaya çalışıyor.
s-walaa.jpg

7. Amir 20 aylık. Lübnan'da uyuyor.

Mülteci olarak doğan 20 aylık Amir, doğduğundan beri tek bir kelime etmemiş. Amir’in annesi, doğumunda travma geçirdiğine inanıyor.
s-amir.jpg

Ülke olarak savaşı, yıkımı bilmiyoruz. O yüzden savaş kelimesi herkese kolay geliyor.

Nasıl iğrenç bir dünya da yaşıyoruz şimdi şuraya ne yazsam boş anlamsız.

Büyük adamların(!) yarattığı iç savaşların,kirli oyunların,çıkar çatışmalarının,küçük masum insanları,hatta ki en masum.
Hepsi bizden olgun,hepsi bizden cesaretli,hepsi bizden daha fazla tutunuyor hayata.
Çocukların bedel ödemek zorunda kaldığı dünya olmaz olsun.
Rahatça,oturduğum yerden yorum yapmak bile eza verici.

ahh ahhh.... o minik eller...

savasin gözu kör olsun. memleketini topragini savasa göturenler kahr olsun...

onlarin o mülteci ellerinden gozlerinden öpuyorum...

sozun bitti yer...nedesem bos.

Kıyamam size ben :( Rabbim tüm mazlum kardes leri mız yardım etsin ınsallah eski günlerine döner hersey müslümanlar a karşı yapılan zulüm ler son bulur . Amin. .

ulan ciddi sorum(n)lusunuz.evde beslediğiniz köpeğiniz bile lüks yaşarken hala politika peşindesiniz.
abi dini dili ırkı cinsiyeti nolursa olsun insan lan bunlar insan.dışarda görünce böcek görmüş gibi görüp kaçanlar sosyal medyada sempati toplamak için suriyelilerin resimlerini paylaşıp sevgi gösterisi yapıyo.
dilenciye söylenen bi ünlü söz var ya "Allah versin" die.allah yardımcınız olsun diyoz.gördüğünzde yardım edin işte pezeveng ne die o cenabet halinle allah versin diyon.
yardım bile edemiyosanız onları aşağılıkmış gibi görmeyin lan.yeminle yazık adamlara açlık parasızlıktan çok insanların onlara aşağılık gözüyle bakması koyuyo onlara.

Söz forumdan dışarı face ve twiterdan içeri.

Allah yardımcıları olsun. Çok zor kendi ülkeni bırakıp başka ülkelerde yaşam mücadelesi vermek.

Türk çocuklar nerde nasıl ne şekilde uyuyor bunu hiç sorguladınız mı?
Bizim millet dışında olunca nedense bi sahiplenme oluyor.

İşte bu kuru milliyetçilik oluyor hocam, afedersiniz ama boş laftan da ötesi değil.

Türkiyede savaş mı var? Akın akın Türkler başka ülkelerin kapılarında savaştan kaçmak için oraya girmeyi mi bekliyor? Yahut küçücük botlarla canını riske edip ege denizinde boğuluyor mu?

Acı kıyas tutmayan bir şey hocam, eğer şu çocukları görüp, bir başka acı ile kıyaslıyorsanız, şu çocuklar için vicdanınız sızlamıyorsa, bir tekrar sorgulayın kendinizi, en azından empati kurun. O çocuğun babası olduğunuzu düşünün mesela. Kıyasınızı yapacaksanız da böyle yapın.

Evladı aç uyuyan bir babanın yaşadığı acı, hangi acıdan daha büyüktür?

Geçende sarıyerde bir olaya şahit oldu.

Suriyeli çocuk bir dükkana girip para istedi iş yeri sahibi para vermedi ve çocuk dışarıdan dükkana ait olan birşeyi eline alıp arapça birşeyler söyledi sanırım para vermezsen bunu alırım gibisinden

Sonuç: Ağır dayak yedi.

Bazılarıda ısrarla onlarda aslında çok para var, günlük 100 lira dileniyorlar, çocuğunun lüx evi var vs diyorlar. Bazılarıda ülkemize almamız hata, onlara birşey olmaz diyorlar. Vicdansızlar.

İşte sırf bu düşünce var olduğu sürece savaştan yıkımdan kaçacak çocuklar hep olacaktır.

Size gore oyle olabilir ama fikrim degismicek.
Türkiyede yabancilara her konuda verilen deger kendi halkina verilseydi daha baska yerde olurduk.
Suriyelileri ulkesine almayanlari da tebrik ediyorum. Tek biz aliyoz nedense artik

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçende sarıyerde bir olaya şahit oldu.

Suriyeli çocuk bir dükkana girip para istedi iş yeri sahibi para vermedi ve çocuk dışarıdan dükkana ait olan birşeyi eline alıp arapça birşeyler söyledi sanırım para vermezsen bunu alırım gibisinden

Sonuç: Ağır dayak yedi.
Ben olsam ben de vermezdim

Size gore oyle olabilir ama fikrim degismicek.
Türkiyede yabancilara her konuda verilen deger kendi halkina verilseydi daha baska yerde olurduk.
Suriyelileri ulkesine almayanlari da tebrik ediyorum. Tek biz aliyoz nedense artik

Sen başkasına değer vermezsen başkasıda değer vermez.
Misal ülkede deprem olduğunda yada bir afet olduğunda diğer ülkeler iyi niyet için yardım gönderirler. Mesela gölcük depreminde bir sürü yardım geldi. Gelen yardımla hayatları kurtulan insanlar var.

Ama senin düşüncene göre önce biz demeliyiz. Türk misafirperverliğini bir araştır

Sen başkasına değer vermezsen başkasıda değer vermez.
Misal ülkede deprem olduğunda yada bir afet olduğunda diğer ülkeler iyi niyet için yardım gönderirler. Mesela gölcük depreminde bir sürü yardım geldi. Gelen yardımla hayatları kurtulan insanlar var.

Ama senin düşüncene göre önce biz demeliyiz. Türk misafirperverliğini bir araştır

Misafirperverlik mi politika mı

Misafirperverlik mi politika mı

Büyük kalabalıklar içerisinde herkesin bir düşüncesi vardır ama aynı amaç uğruna bir araya gelirler. Dürüst politika için önce iyi bir insan olmak gerekir.

Suriyeli çocuklar yada Türk çocuklardan önce konunun çocuk olduğunu iyice bir anlamak gerekir.

Geri