Sürekli kendinden bahseden insan

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Ego patlaması yaşamıyorsa güzeldir. Özgüvenli olmak başarının anahtarlarından biridir.
Kendinden bahsetme durumu kibirli bir egodan kaynaklanıyorsa kötü. Pohpohlanmak ister, ne kadar mükemmel olduğunu duymak isterler.

Kendini anlatan insanlara karşı bir güvensizliğim var. Söze değil öze bakmalı. Zira karakterli insanlar kendilerini her ortamda belli eder onların böyle bir çabaya ihtiyaçları yoktur.

Domatesci, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz. Eskici bağırır ama antikacı bağırmaz demişler. E güzel de demişler. Karakterinizden eminseniz insanlar zaten kıymetinizi ve değerinizi anlayacaktır. Fakat tam tersiyse kendinizi parlatarak kıymet kazanmaya mecbur kalırsınız.

Size biraz Howard Roark'tan bahsedeyim.

Howard, dahi bir mimardır. Yaptığı binalar ve yapılar birbirinden benzersiz, modernite içeren eserlerdir.

Lakin Howard, kendinden ve eserlerinden hiç taviz vermez. İnsanlarla anlaşmak, orta yolu bulmak ona göre değildir.

Meslektaşları ve diğer insanlar, insanları dinleyerek, kendilerini onlara göre değiştirerek makam sahibi olurlar.

Fakat Howard'ın ise sadece 14 dolar 57 cent parası vardır cebinde.

Bir gün Howard parasızlıktan taş ocağında çalışırken bir teklif gelir. Enright isminde bir şirketin binasını tasarlaması istenir. Bunun nedenini ise şirketin sahibi Bay Enright şu şekilde açıklar:

"Ben de senin gibi cehennemin içinden yükseldim Howard. Sen farklısın. Gün gelecek ve tek nihai başarının insanlara boyun eğmeden yaşamak olduğunu öğreneceksin."

Akabinde Howard, şehrin ileri gelen diğer ailelerine evler ve şirketler tasarlamaya devam eder. Birden çok projeye imzasını atar.

İnsanlara kendinizi ifade etmeye çalıştığınız her an, kişiliğinizden taviz vermeye mahkumsunuzdur. Bu mahkumiyet ezel ve ebeddir.

Sen kendini anlatıp durmasan bizde göz yok sankı diyesim var derim de

Telde sizi esir alır. Ama psikoloğu değilsinizdir. Hayatınızın tek konusu da o değildir.
Bu kadar vaktim yok.

sürekli motosikletinden bahseden insanın yakın akrabasıdır.

11 Eylül 2017 de ben nerelerdeydim.. hicbir şey yazmamışım.. kim bilir yine neye küsüp gittim..
Senin actığın konuları es gecmem yoksa..

Neyse size biraz kendimden bahsedeyim,,

2017 & 2020
Hiçbir şey değişmemiş aslında.

dostoyevski'ye de giydirmiş olabiliim jkldf

Ben sadece dört ay geri gidebiliyorum...
Dört aydır aynı..

0.jpg

aklıma direkt ziya geldi

Hiç sevmiyorum öyle insanları..
anlata anlata biteremeyecek kadar da değilsiniz yani.. bi susar mısın.
Ben şeyi cok severim.. sakin konuşan insanları.. öyle gümbür bümbür.. patır kütür.. ses tonunu hiç kaldıramam.. hemen başımın ağrısı göz kapağımın üstüne düşer...
Mesela bazen gülmekten konuşamadığım oluyor.. bazen de değil.. bu sürekli oluyor.. ve coğu kez "amann seninlede ciddi konuşulmuyor" diyerek suratıma telefon kapatılıyor.. peh. cok umrumdu..slkj
moralim bozuk oluncada ses tonum dalgalanır.. Ay bu ağlıcak belli diyip telefonu.. yok yok. kapatmıyorlar.. cünkü kimse sesinde hüzün olan kimseye kıyamaz....
(hep benden bahsettik birazda seni tanıyalım)

Ay @Karga bu. Bir tane derdimi anlatırım bin tane derdini anlatır bana, sonra kendi derdimi unutup onun derdine de üzülmeye başlarim...

Geri