Sürekli kendinden bahseden insan

🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Bence en sakin insanı çileden çıkarır. Egosu tavandır. Kendini övme en yaygın görünümüdür. Dostoyevski ise Yeraltından Notlar'da şöyle bahseder:"Aklı başında bir insanın bahsetmekten en çok hoşlandığı şey nedir bilir misiniz? O şey kişinin kendisidir. Ve ben de bu yüzden kendimden bahsedeceğim." :D

Bir diğer olasılık, bu kişinin ben'ini dışarıya açmak, açıklamak isteyen kişi olması olasılığıdır. Daha çok doğru anlaşılma kaygısıyla yapılanı mevcuttur.
Peşin hükümlü olmamak lazım, çünkü gerçekten olasılıklar ya da seçenekler birden fazladır.

O yüzden ne yapıyoruz? Doğruca "herkes kendisi hakkında bir gerçek yaz" isimli oyuna gidiyoruz. dddd

O değil de, bu yazarlar da bizim gibi insandı ve yanlış düşünmüş olma ihtimalleri her zaman var. Yazdıkları kitapların çok fazla okunması her fikirlerinin doğru olduğunu kanıtlamıyor, zira Dostoyevski'nin bu lafına katılmıyorum.

Sürekli başkalarından bahseden insandan ruhen daha sağlıklıdırlar diye düşünüyorum.
Onun dışında insanları keşfetmeyi severim özellikle ilgi alanıma giren biriyse işime de gelir tabi bu durum bir yerden sonra kabak tadı verdiği gerçeğini değiştirmiyor.

Kendinden bahsetmiyordur O, olmak istediği insan imajindan bahsediyordur..

Kendinden nasil bahsettiği önemli. Guzelliginden/yakisikliligindan, zenginliğinden, sevgililerinden, ona hayran olanlardan, basarilarindan vs. bahsediyorsa sürekli bence gorgusuzdur. Ancak kendini anlatiyorsa huylarini, iç dunyasini anlasilmak istiyordur, yanlis taninmamak. Zaten bu is genelde karsilikli olur bir konu acilir bir sen kendi davranisini, hissini aciklarsin bir o. Tek tarafli bir zamandan sonra bayiyor cunku şahsen ben dinlemem. Vardi boyle bir arkadasim tam ben bir şey anlatacağım lafimi bölüp konuyu tekrar kendine ceviriyordu. En son verdim ayari yolladim, ne ugrasacagim.

Bahsedince yargı oluşuyor bahsettiğinden farklı davrandığında soğumak çok kolay oluyor.

Özgüveni ego yapmıştır.
Bkz kendisinine aşık insan

Babaannem o :T:
Yaninda hastayim deme, tum hastaliklarini, hastane maceralarini anlatiyor :T:

Bak sen dostoya adam aklı başındayım demek için nasılda kıvırmış bu edebiyatçılar çok üçkağıtçı hep üçkağıtçı

Ben bir şey anlatmaya çalışırken on kez lafımı kesip ay ben de geçende şöyle yapmıştım derler, sinir olurum.

Idolüm olmuşlardır

Öyle biri var ama bu kişi kendini anlatırken överek değil de kendini yererek anlatıyor ama güzel anlatıyor saatlerce dinlenebilecek biri.

Geri