Sünnet olmak dini bir vazife midir yoksa bir gelenek mi?

Konu sahibi son olarak 1670 gün önce görüldü
Ben eski Mısırlılardan söz etmiyorum. Onların çoğu putlara tapıyordu. Ama herkes değil. Eskiden de sade Mısır yoktu. Hz. Musa, Mz İbrahim, Hz İsa ve bir çok Peygamber geldi geçti ve bunların hepsi putperestlikle ve cehaletle savaştılar. Mısırlıların zamanından daha da öncesinde de ve sonrasında da.

Mesela Nuh tufanını Hristiyanlar da bilir, bizim dinimizde de geçer. 10 emir Hristiyanlarda da dinlerinin temeli olarak öğretilir. Davut Peygamberi Hristiyanlar da Peygamber olarak kendi inananlarına öğretir.

Her Peygamber bir yenilik getirmiş. Önceki öğretilere ilave etmiş.

İlk Peygamber Hz. Adem'dir.

Son düzenleme:
Ben eski Mısırlılardan söz etmiyorum. Onların çoğu putlara tapıyordu. Ama herkes değil. Eskiden de sade Mısır yoktu. Hz. Musa, Mz İbrahim, Hz İsa ve bir çok Peygamber geldi geçti ve bunların hepsi putperestlikle ve cehaletle savaştılar. Mısırlıların zamanından daha da öncesinde de ve sonrasında da.

Mesela Nuh tufanını Hristiyanlar da bilir, bizim dinimizde de geçer. 10 emir Hristiyanlarda da dinlerinin temeli olarak öğretilir. Davut Peygamberi Hristiyanlar da Peygamber olarak kendi inananlarına öğretir.

Her Peygamber bir yenilik getirmiş. Önceki öğretilere ilave etmiş.

İlk Peygamber Hz. Adem'dir.

Cehalet.
Demek eski misir derken misirlilardan bahsetmiyordun.
Isin icinde peygamberler yok once bunu bir sindir. Konumuz sunnet ve sunner eski misirda tanrilar icin yapilirdi.
Yine anlamadiysan arama motoruna eski misirda sunnet olunmasi yaz oku.

Putperestler Tanrıları için kurban da adardı. Kurban şimdi bir gelenek mi?

Mel Gibson'un yönetmenliğini yaptığı bir güzel film var, "Apokalipto" orada eski güney Amerika yerlileri ve inançları da detay olarak konu alınmış. Piratmitleri insan kurban etmek amacıyla kullanıyorlardı.

Sünnet olmak adındanda anlaşılacağı üzere sünnettir. Sünnet ise adından anlaşılacağı üzere zorunlu değildir.

Sünnet olmak adındanda anlaşılacağı üzere sünnettir. Sünnet ise adından anlaşılacağı üzere zorunlu değildir.

Abi sen ortalığı hep karıştırıyon yalnız.

Aaa köşeli üyelerin hepsi burdaymış bu arada, çekirdek ver Neriman.

Geri