Sünnet olmak dini bir vazife midir yoksa bir gelenek mi?

Konu sahibi son olarak 1669 gün önce görüldü
Aklımı meşgul eden konulardan birisidir bu.

Yorumlarınızı alalım arkadaşlar. Sizce hangisi?

Sağlık açısından zararlı onu biliyorum.

Arapların cahiliye döneminden gelme ve islama miras olarak kalıp sürdürülen bir gelenek. Nitekim yine islam öncesi Arap geleneklerinde kadınlarında sünnet edildiği bilinmekte(ki günümüde halen bazı islam ülkelerinde bu şiddet devam ettirilmekte)

Ben bir dini vazife olarak biliyorum. Gelenek olsaydı sadece bir yöreye has olurdu. Tüm Müslüman erkekler sünnet olur.

Ben de ufak bir araştırma yaptım gelenek olduğu yönünde kuvvetli yorumlar var ayrıca maalesef ki kız çocuklarının ergenlik çağına geldiği dönemde sünnet edildiği ve sünnet ediliyor olması üzücü bir gerçek ne yazik ki. Bu konudaki bahaneleri ise zinadan korumak .

Ben bir dini vazife olarak biliyorum. Gelenek olsaydı sadece bir yöreye has olurdu. Tüm Müslüman erkekler sünnet olur.

Yahudilerde de sünnet var sadece çocuk doğduktan 7 8 gün sonra oluyormuş onların sünneti.
İslamdan önce de erkeklerin sünnet olduğunu okumuştum bir yerde kaynağını hatırlamıyorum ama.

Sünnet'tin nedeni temizlik. Bazen Müslüman olmayan kişiler de Doktor tavsiyesi üzerine sünnet oluyormuş. Bunu bana yurt dışında yaşayan bir kişi kendi duyduğu bir olaydan anlatmıştı. İmanın yarısı da temizlikmiş. Bunu da bir imam söylemişti. Kızlar için sünnet diye bir şey yok. O olay tamamen cehaletten kaynaklı.

genital mutilation snuff sitelere malzeme veren cahil canilerin işidir. Klitorisi kesip zevk almasını engellemek için yapılan bir vahşettir. Müthiş bir acı verdiği söylenir
https://www.hindustantimes.com/static/fgm-indias-dark-secret/img/share_thumb_1.jpg

öte yandan erkekler için sünnet müslümanlıkta bir ritüel kıvamında gelişsede sağlık açısından müslüman olmayan insanlarda da mevcuttur.
horno film izlediyseniz farketmissinizdir

Peygamberin uyguladığı ve tavsiye ettiği bir eylem, dolayısıyla dini bir karşılığı var tabi ki.

Arapların cahiliye döneminden gelme ve islama miras olarak kalıp sürdürülen bir gelenek. Nitekim yine islam öncesi Arap geleneklerinde kadınlarında sünnet edildiği bilinmekte(ki günümüde halen bazı islam ülkelerinde bu şiddet devam ettirilmekte)

Yanlış biliyorsunuz.

Sünnet islamiyet veya islamiyet öncesi dönemden kalma değildir.

Sünnetin kökeni Antik mısır uygarlığına yani Peygamberden binlerce yıl öncesine dayanan bir gelenektir.

Daha önce de var olması, dini bir vazife olamayacağı anlamına gelmez.

Daha önce de var olması, dini bir vazife olamayacağı anlamına gelmez.

İslamın diğer dinlerden etkilendiği anlamına gelir.

Zaten diğer (semavi) dinler ve peygamberler de dinimizde tanınır.

Geri