Spor Merkezinde Çalışıyorum Ama

• Kullanıcı minyon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Konu sahibi son olarak 4927 gün önce görüldü
Merhabalar ;
kendi çalışmalarımla spor yapıyordum ancak yaz okulunda olduğum için üniversitede spor merkezi varmış onu ile dün öğrendim . Sizce yaptığım kardiyolarla 30 gün içinde az da olsa bir verim alabilir miyim?

- 45 dakika koşu bandında 4,250metre ve 125 kalori (Hızları sırasıyla 4,2 /10dakika - 5,0 /10dakika , 6,0 /10dakika , 7,0 /10dakika , 8,0 /5dakika )
- 15 dakika yatay bisiklet harcanan kalori 120 kalori )
- 15 dakika dikey bisiklet ortalama 100 kalori )

merak ettiğim konu bisiklette daha az yoruluyorsun ama daha fazla kalori yakıyorsun koşu bandına göre , koşu bandında sucuğum çıktı resmen ortalama nabız da 121-135 arası idi , ne kadar doğru bilemem ama çalışmaların yanında günlük 4 -5 km de hafif ritimde yürüyorum yediğim kaloride günlük maksimum 600 . Yaşım 22 boy 1,66 kilo 80..

1 ay içinde düzenli bir şekilde çalışsam vücudu biraz düzeltebilir miyim ?

Bende zamanında spor yapıyodum ve aletlerin gösterdikleri kolari yakma oranları markadan markaya göre değişiyo onlara bakma derim.
Koşu bandı en etkili yöntem 6 da başla yavas yavas 9`e kadar çık 60 dk koş boğazını tut 3 ay sonra tığ gibisin :p

Bende zamanında spor yapıyodum ve aletlerin gösterdikleri kolari yakma oranları markadan markaya göre değişiyo onlara bakma derim.
Koşu bandı en etkili yöntem 6 da başla yavas yavas 9`e kadar çık 60 dk koş boğazını tut 3 ay sonra tığ gibisin :p
hımm tamam onlara bakmayayım o zaman çoğunlukla koşu bandını tercih edeyim, peki günlük aldığım maksimum kalori miktarı(600) uygun mu , günlük hiç bir şey yapmadan 1900 kalori yakıyorum bu kardiyoları ve yürüyüşleri de içine katsak galiba günlük 1700 kalori karım olacak. inşallah olumlu bir sonuca ulaşırım.:heyoo:

hımm tamam onlara bakmayayım o zaman çoğunlukla koşu bandını tercih edeyim, peki günlük aldığım maksimum kalori miktarı(600) uygun mu , günlük hiç bir şey yapmadan 1900 kalori yakıyorum bu kardiyoları ve yürüyüşleri de içine katsak galiba günlük 1700 kalori karım olacak. inşallah olumlu bir sonuca ulaşırım.:heyoo:

İyi mi kötü mü ben bilemem.
Günlük kalori ihtiyacını hesaplayan diyetisyenler var hadi diyetisyenleri bırak internette ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama hesaplayan siteler de var.O kadar kalori yakıp o kadar kalori alıyosan haydi haydi zayıflarsın ama bana aldığın kalori düşük geldi.
Zayıflayamıyosan da bi sağlık sorunun vardır büyük ihtimal guatr falan...

antalyadasın git sahile,şerit boyunca koş,yemeklerini az ve sık ye,çok su iç ama koştuktan sonra sakın içme,yemek yedikten sonra oturma gezdolaş en az 100 hızlı adım koşma hızlıa dım at,yemek ortasıdna su iç o kalorileri yakar,bunları yap 1 ayda vücüdun kilo yakar ve şekilli olur.

İyi mi kötü mü ben bilemem.
Günlük kalori ihtiyacını hesaplayan diyetisyenler var hadi diyetisyenleri bırak internette ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama hesaplayan siteler de var.O kadar kalori yakıp o kadar kalori alıyosan haydi haydi zayıflarsın ama bana aldığın kalori düşük geldi.
Zayıflayamıyosan da bi sağlık sorunun vardır büyük ihtimal guatr falan...
zamanında diyetisyene de gittim uyguladım verdiği programları ama verim alamadım hatta ben pek uyamadım ama şimdi kendimi yeterince kilolu görüyorum, bol bol su meyve sebze bitki çayı yeşil çay tüketiyorum ondan kalori miktarı düşük ama fazla yediğim zaman gibi doymuş haldeyim o yazdığım kalori miktarı da en fazla idi bazen o kadar bile olmuyor ama gerçekten gün için hiç aç olmuyorum bana yetiyor azıcık mide dolduran şeyle yeyince midem doluyor hemen eskiden olsa doymazdı midem galiba bu olumlu bir şey mide küçülmesi.
guatr rahatsızlığım yok aylık vücudumu test ettiriyorum rahatsızlığım yok filinta gibiyim maaşallah :)

antalyadasın git sahile,şerit boyunca koş,yemeklerini az ve sık ye,çok su iç ama koştuktan sonra sakın içme,yemek yedikten sonra oturma gezdolaş en az 100 hızlı adım koşma hızlıa dım at,yemek ortasıdna su iç o kalorileri yakar,bunları yap 1 ayda vücüdun kilo yakar ve şekilli olur.

koşuyorum bazen ama bazen yoğun olduğundan mümkün olmuyor ,bir de şu an Antalya'da değilim Ispartadayım okuyorum buranın insanı da yabancıyım diye dikkatli dikkatli bakıyor rahatsız galiba rahatsız oluyor koşmama ama bazen her tür koşuyor ve yürüyorum sonuç ne olursa olsun 1 ay sonra buraya yazacağım.

Bence 3 ay içinde en az 10 kilo vereceksin eğer dediklerini yapıyorsan. 70 kiloda senin için ideal bence.

Bence 3 ay içinde en az 10 kilo vereceksin eğer dediklerini yapıyorsan. 70 kiloda senin için ideal bence.

1,66 boy 70 kilo ideal mi oluyor ? boydan yukarı olan kilolar şişman olarak ifade ediliyormuş da . . ciddi bir kilom var bu dediklerimi yapıyorum elbette. teşekkürler :icon_ohoh:

bir şöyle bir sorunum var spor merkezine gittikten sonra akşamları ve geceleri aşırı terleme oluyor sabah kalktığımda sırılsıklam halde uyanıyorum , sıcaklık değerleri aşağı yukarı aynı kaldığım yerde acaba yaptığım sporların etkisi mi bu , yani yataktan sırılsıklam uyanmam gün içinde aşırı terlemem olumlu bir şey mi olumsuz mu? gün içinde 2 litreye yakın su ve geceleri uyumadan yeşil çay veya bitki çayı tüketiyorum .

60-65 civarı olmalısın boyuna göre.
60 kilo olsam herhalde bir şey istemem .

not olarak ,
bir şöyle bir sorunum var spor merkezine gittikten sonra akşamları ve geceleri aşırı terleme oluyor sabah kalktığımda sırılsıklam halde uyanıyorum , sıcaklık değerleri aşağı yukarı aynı kaldığım yerde acaba yaptığım sporların etkisi mi bu , yani yataktan sırılsıklam uyanmam gün içinde aşırı terlemem olumlu bir şey mi olumsuz mu? gün içinde 2 litreye yakın su ve geceleri uyumadan yeşil çay veya bitki çayı tüketiyorum .

1,66 boy 70 kilo ideal mi oluyor ? boydan yukarı olan kilolar şişman olarak ifade ediliyormuş da . . ciddi bir kilom var bu dediklerimi yapıyorum elbette. teşekkürler :icon_ohoh:

o dediğine katılmıyorum. 1,79 boyundayım 82 kiloyum hiçte kilolu gözükmüyorum.

o dediğine katılmıyorum. 1,79 boyundayım 82 kiloyum hiçte kilolu gözükmüyorum.

ama siz de boy var benim boyum kısa maalesef biraz kilolu görünebilirim yada azıcık kaba saba biri :) cevaplarınız için teşekkür ederim bir de şunu sormak istiyorum ?:lutfen::lutfen:

:lutfen:

Avatardaki resim size ait sanırım hiçte şikayet edilecek cinsten değilsiniz ;) :zuha:

Avatardaki resim size ait sanırım hiçte şikayet edilecek cinsten değilsiniz ;) :zuha:

elbette orijinal ben avatardaki :icon_smile: şikayet edilecek cinsi tam anlayamadım açar mısınız biraz She :icon_yokcanim:

Geri