Spiral Taktırmak Caiz mi?

Konu sahibi son olarak 2603 gün önce görüldü
Spiral Taktırmak Caiz midir, Spiral Taktırmak Günah mı, Spiral Taktırmak Dinen Caiz mi, Spiral Takmak Günah mı, Spiral Takmak Caiz mi, Spiral Taktırmanın Dinimizdeki Yeri Nedir

a. Erkek veya kadının kalıcı bir kısırlaştırma yaptırması haramdır. Ancak erkek veya kadının sağlığı açısından doktor raporu ile sabit bir tehlike söz konusu olursa böyle bir yöntem kullanılabilir ve erkek ya da kadın kısırlaştırılabilir. Doktor raporu ile tespit edilememiş bir gerekçe ile kısırlaştırma haramdır.
b. Geçici bir kısırlaştırma ki, burada sözü edilen spiral, bunu temsil etmektedir yapılabilir. Bu da kadının hamile kalmasının geçici olarak engellenmesi demektir. Bu konuda ilke olarak, geçici kısırlaştırma haram değildir diyebiliriz. Kullanılacak yönteme göre haram olma veya olmamada farklılık olabilir.

Bu ve bunun gibi yöntemleri kadının yahut erkeğin kullanmasının sakıncalı olmadığını yada günah olmadığını duymuştum müsade var diye biliyorum

Bir arkadaşıma lazımdı bu cevap çok teşekkürler.

Aile Planlaması yöntemleri kullanmak sakıncalı, günah, yazıktır, caiz de değildir. :) :)

Spiralli defter vardı bir de

Aile planlaması yüzünden kemalist kalmadı. Bi tek onlar uyguladı. Diğerleri parabolik diyagonal çoğalmaya devam ediyor

Günah olduğunu hiç duymamıştım. Kaldı ki Allah istedikten sonra spiral bile öne geçemez diye biliyorum.

Reisi cumhurumuz sevmez böyle şeyleri
Hele hele yeni evliler falan
aklından bile geçirmesin
Üçlemeden sonra belki

Geri