Sözlük konularında alıntının serbest olması..

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
İyi böyle. Kısıtlamalar beni boğuyor. Özgür özgür takılalım işte.

Sözlük bölümününün “kalitesini” düşürdüğünü düşündüğüm uygulama. Belki önceden buralarda sayfalar dolusu analiz yazısı yazılmıyordu, vurucu tanımlar girilmiyordu ama çoğu kişinin bir şekilde konuya dair yorumu anlaşılabiliyordu.

Sözlük, adı üzerinde bir şeylerin tanımlandığı yer olması gerekir. Biz ise sayfalarca dolusu Oggy’nin KYK borcunu, samaEL’in aşklarını konuşuyoruz. Ama yine de bir yerden sonra durum anlaşılır geliyor. Zurna, tırt, kelebek, ot bilmem ne chat kültüründen gelen anlayışın sözlüğü sohbet alanına çevirmesi olağan.

“alıntısız bir sözlük hayal değil” bunu gördükçe alıntı yapasım geliyordu.

Sözlük bölümününün “kalitesini” düşürdüğünü düşündüğüm uygulama. Belki önceden buralarda sayfalar dolusu analiz yazısı yazılmıyordu, vurucu tanımlar girilmiyordu ama çoğu kişinin bir şekilde konuya dair yorumu anlaşılabiliyordu.

Sözlük, adı üzerinde bir şeylerin tanımlandığı yer olması gerekir. Biz ise sayfalarca dolusu Oggy’nin KYK borcunu, samaEL’in aşklarını konuşuyoruz. Ama yine de bir yerden sonra durum anlaşılır geliyor. Zurna, tırt, kelebek, ot bilmem ne chat kültüründen gelen anlayışın sözlüğü sohbet alanına çevirmesi olağan.
Dostum eleştiri yaparken biraz haddini bilki karsindaki seni hirpalarsa sagin solun birbirine girmesin.

İki elinizle bugune kadar birseyi dogrultmuslugunuz varmi mechul lakin boyle nezaket ve terbiye disi bir yazi yazmayi kendinize hak gorebiliyorsunuz.

Zurna, zirt , ot kelebek diyip kendi ufak dunyanda assagilama yapmadan once biraz arastir bakalim, internet hayatinda henuz multi vitaminken buradaki insanlar kac forum kurmus, almis vermis satmis.

Forumsal dediginiz platformun kurucusu dahi ortada bir forum yokken kurdugumuz platformda uyeydi.
Terbiyesizligin luzumu yok. Olcuyu kacirmayin, haddinizi hududunuzu asmayin.

Dostum eleştiri yaparken biraz haddini bilki karsindaki seni hirpalarsa sagin solun birbirine girmesin.

İki elinizle bugune kadar birseyi dogrultmuslugunuz varmi mechul lakin boyle nezaket ve terbiye disi bir yazi yazmayi kendinize hak gorebiliyorsunuz.

Zurna, zirt , ot kelebek diyip kendi ufak dunyanda assagilama yapmadan once biraz arastir bakalim, internet hayatinda henuz multi vitaminken buradaki insanlar kac forum kurmus, almis vermis satmis.

Forumsal dediginiz platformun kurucusu dahi ortada bir forum yokken kurdugumuz platformda uyeydi.
Terbiyesizligin luzumu yok. Olcuyu kacirmayin, haddinizi hududunuzu asmayin.
4 paragrafa 4 hakaret içerikli tanı eklemişsin X. Bu tür şeyleri problem etmiyorum. Lakin problem hakaret etmen değil, hakaret etmeden kendini ifade edememende. O nedenle bunu tartışmak veya cevap vermek istemiyorum. Teşekkürler.

Chatcileri niye kucumsunuyosunuz? Bizde eskiden chatciydik...

4 paragrafa 4 hakaret içerikli tanı eklemişsin X. Bu tür şeyleri problem etmiyorum. Lakin problem hakaret etmen değil, hakaret etmeden kendini ifade edememende. O nedenle bunu tartışmak veya cevap vermek istemiyorum. Teşekkürler.
Yaklasik 1.5 yildir tanisiyoruz. 1.5 yilda 1.5 kelime dahi bir hakaretim yahut kirici bir harfim dahi olmamistir size, aksine hitap ederken dahi “ hocam “ “ azizim “ “ beyefendi “ gibi elimden geldigince saygili bir uslup kullanmaya ozellikle gayret ettim.

Burada fikirlerinize deger verdigimizi defeatle ifade ettim mi? Ettim. Yazdiginiz uslubu tekrar bir akil suzgecinden gecirin, bosuna tepki vermedigimi goreceksiniz.

Bu tarz izinler / yasaklar Allah kelami degil, degistirilebilir gayet. Icini dolduracaginiz bir elestiri yapabilecek donanima sahipsiniz, karsinizdaki kisileri sozumona assagilamaniza gerek yok.

Saygisizlik yapip saygi beklememek lazim. Bazen gercekten sasiriyorum hic beklemedigim insanlar hic beklemedigim tepkiler veriyorlar.

Bu konuyla alalali bir anket acabilirsiniz. Cikacak sonuca gore cogunluk kararina uyulur.

X, hocam forum senin istediğini yapabilirsin fakat kategorilerin de kendine özgü kuralları olması da çok normal.
Mesela Anlık konusu sohbete çok uygun ama sohbet yasak. Bence de yasak olması iyidir fotoların arada kaynamaması açısından.
Sözlük te öyle. Bir başlık açıyoruz, adam ACI diyor, SAD diyor. Ben de sözlük seven üyelerdenim, böyle saçma mesajları görünce üzülüyorum açıkçası.
Birde yeri gelmişken, hocam Yazarların (editör) tüm yetkilerini almışsınız. Bırakın mesajları , konuları denetlemeyi, kendi açtığımız konuları, ve mesajları bile düzenleyemiyoruz. Buna da bir çare lütfen

Son düzenleme:
Bahane ve Üye sözlükte alıntı-etiketleme sistemi, eski mesajlara bakma şansınız olursa Forumsal-IRC birleşmesinden çok önce başlamıştı yani Forumsal'ın son dönemlerinde ipin ucu kaçmış görünüyordu, bu sebeple de geriye dönük mesaj silmemek adına Bahane Sözlük'e müdahale edilmediyse de Üye Sözlük'te bu kural yeniden oturtulmaya çalışılmıştı fakat hiç kimse uymadı hatta "Cevap hakkımızı niye elimizden alıyorsunuz?" diye tepki verenler de oldu. Kendi sözlük konumda "Alıntı" yapmamaya uzun süre direndim fakat baktım ki tüm diğer üye sözlüklerde "Alıntı-Etiket" devam ediyor, ben de vazgeçtim.

Editör Sorumlusu olarak görev yaptığım dönemde, bu konu defalarca tartışıldı hatta @Hatem ile de konuştuk fakat dediğim gibi geriye dönük mesajları silmek gerekiyordu ve bu sebeple çok da ısrarcı davranmadık hatta serbest bırakmaya karar verdik. Bu karar sonrası çok sayıda Forumsal üyesi teşekkür mesajı iletti fakat karşı çıkan kişi sayısı azdı.

Kısacası bu konuda hatalı bir varsa o da ben olabilirim çünkü bu kuralı uygulatmakta ısrarcı davranmadım hatta 'serbest bırakalım' dedim. Yönetimdeki diğer arkadaşların hatası olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Son düzenleme:
millet sevişmiyor
insan üzülüyor

Ben üye sözlükte alıntı-etiketin olmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Bence üye sözlüğe, üyenin kendisinin yazması da yasak olmalı. Forumsalda kural böyleydi, çok da güzeldi bence. Bu şahsi düşüncem tabii.

Üye sözlüklerde üyenin kendisinin mesajı ve alinti-etiketler hos durmuyor

Alintilayip etiketlesek ne olcak ki ben anlamadim...? Bazen anlamayabiliyorum.. uzerime gelmeyin.

Üye sözlüğünde kişiye saldırı varsa kendini savunabilme haddini bildirme adına üyeyi güçlendiriyor. Böyle hışım hışım şunun bi ağzına s..yım nasıl olsa cevap veremez diyen kafaları dizginlemek adına iyi bir çüüüüşşşşt yöntemi.

Siz ikiniz alıntı yaptınız elendiniz.

Chat kültüründen geliyorum sakıncası mı vardı ?

Inci ya da eksi türü bir durum beklenmesi abes zaten. Burasi dm harici alinti yapilabilen bir platform illaki alinti yapan olucaktir.
Sözlükte hiç takılmamış arkadaşların adapte olamamasıda normal.
Burası karşılıklı cevapların verildiği. Kavgaların edildiği ve laf sokulan üyelerinde içinde bulunduğu bir sinerji sitesi....
Chat kulturu ise farkli bir durum. Bir sözlük ne için kullanılır onu bilmek lazım ama forumu boş yapmak için kullanan kitle fazla oldukça bu durum değişmez.
Sözlükte alıntı olmaması için öncelikle alıntı butonu olmaması lazim aksjdnbx.
Genel de karşılıklı diyalog olmasını önleyip all in one tarzı bir platform hayal etmek zor.
Kaldı ki normal sözlük sitelerinde bile karşılıklı konuşma ve atışma oluyor. Yalnızca alıntı butonu yok. Şahsen alıntılamanın büyüsü beni bile cezbediyor bazen.
Şimdi olumsuz bir kaç yorum var üye sözlük konumda ama cevap veremiyorum kural bu çünkü. Sağolsun adamlar da o kadar tetikleneceğim şeyler yazmamış.
Ama engellenmiş adam gidip engelleyen kişinin konusuna yorum yapıyor. Eee ne yapıcak bu kişi?
O yüzden alıntılamamak çok zor duruyor.
Çünkü burada bilgi paylaşımı için bulunmuyoruz agacım kimse kimseyi kandırmasın...

Son düzenleme:
Geri