Sosyal Medyada ''Çok Mutlu'' İmajı Yaratıp Aslında Mutsuz Olan İnsanlar

Konu sahibi son olarak 577 gün önce görüldü
Mutlu insanın yaşamı dolu doludur ve sanalda değil, gerçek hayatın içinde varlık gösterir. Eğlenceyi de mutluluğu da gerçek insanlarla bir arada tadar.

Yalnız ve mutsuz çoğu insan ise sosyal medyada daha fazla zaman harcayıp gerçek hayattan kopuk yaşıyorlar. Elinde sürekli telefonla beğeni yapmak ya da paylaşım yapmakla, bir insan nasıl ve ne kadar süre mutlu olabilir ki?

Sanalda yazışmakla, karşılıklı sohbet etmenin verdiği keyif aynı mıdır?

Her şey kararında olduğu sürece anlamlıdır ve tüm dünyanız sanal olduğu zaman insan ilişkileriniz de zayıflar, bir süre sonra da mutsuz olmanız kaçınılmazdır.

Artık öyle bir sey ki insanlar iyi bir mekanda yemek yemeyi, güzel ve degisik yerler gezip görmeyi sırf sosyal medyaya koyabilmek için istiyorlar. Tamam dönüşen dünyanin bir şekilde içine çekiliyor ve ayak uyduruyoruz ama bir yere gittiğimde ilk önce o atmosferi yasamak isterim. Bu tarz arkadaşlarım var beni cidden cildirtiyorlar foto çekmekten etrafa bakmıyorlar ki.
Eski kafaliyim bu konuda sanırım.
Acimi da mutluluğumu da sosyal medyada yaşayamam.

Etkinliklere katılıp yeni insanlar tanımak, bir ortamda buluşup kahve içip yemek yemek varken; sosyal medyada boşa harcanan saatler insanın ömründen çalıyor.

İş için kullanımı bile abartmamak gerekli.

İmajlarıyla,yazdıklarıyla ilgilenmediğim için sorun olmuyor.
Neyi sergiledikleriyle değil, neyi sergilemekten kaçındıkları ile ilgileniyorum.

benim boyle kisileri hic elestiresim gelmiyo veya dusuncelerimi paylasasim gelmiyo bu konuda, cunku anliyorum, siz de anliyorsunuzdur insanlarin neden boyle bir sey yaptigini/yapabilecegini. birakin iste. fake it 'till you make it diyip geciyom. belki biraz da olsa hakikaten mutlu ediyordur boyle seyler onlari.

Geri