Soru Sosyal medya kullanımının hayatınıza olumsuz etkileri olduğunu düşünüyor musunuz?

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Sosyal medyada harcanan zamanı verimli kullanmaya çabalasak da zaman zaman olumsuz etkileri ile karşılaşabiliyoruz.
Sizin hayatınıza da böyle bir etkisi mevcut mu?​

Sosyal medya kullanmıyorum kafam rahat
O ne yA öyle
Amacını aştı çoğu platformu malesef
Kimi için ekmek kapısı kimi için reklam
Baktım midemi bulandırıyor kapattım bende hesaplarımı .
Ohhh misss

Dış kapının dış mandalları bile olamayacakların ne önemi var…

Kişi olarak düşünmemek gerekiyor ve bilgi kirliliği ya da şiddet içeren paylaşımlar gibi rahatsızlık veren durumlar da olabilir.

Bıraktığın zaman olan biteni merak etme hissi oluşmuyor mu?
Pek değil. Sadece boşa düştüğüm zamanlarda o boşluğu doldurmak için elim telefona gidiyor o araya da başka bir meşkale buluyorum. Bir podcast dinliyorum, youtubedan bir program açıyorum falan.

benim en çok vaktimi çalan sosyal medya platformu burası. onun haricinde pek de olumsuz bir etkisi olmuyor hayatıma. iradeyle alakalı, bazen günlük 5 saatlik aktiflik, bazen ise 5 dakika.

toz pembe hayat görmek isteyenleri instaya hayatın gerçeklerini görmek isteyenleri twitter'a alıyoruz. olumlu, olumsuz her türlü etkiliyor.

hiç olumsuz etkilemiyor. en çok vakti tivitır’da geçiriyorumdur, o da genelde güncel olayların takibi için oluyor, alışkanlıktan. kişi ve kurumlarla bir işim olmadığından olumsuz bir etkisi olmadı. ha tabii kozmetiksel manada bütçeme olumsuz etkisi oldu, bunu saymayalım kızlar…

Instagramda çok vakit geçiriyorum, gündem takibinde ise klasikçiyim, haber sitelerinden alıyorum haberleri. Sosyal medyanın bana olumsuz bir etkisi yok, bunu hissedersem ekran süremi azaltıyorum zaten. Deprem sonrası çok yorulmuş ve kısıtlamıştım ekran süremi. Memnunum sosyal medya kullanımından, kendi kontrolüm altında olan şeyler beni rahatsız etmez.

Şiddet içeren her türlü video-görsel paylaşımı olumsuz etkiliyor ve bu sebeple olabildiğince uzak kalmaya çalışıyorum.

Sosyal medya kullanmıyorum kafam rahat
O ne yA öyle
Amacını aştı çoğu platformu malesef
Kimi için ekmek kapısı kimi için reklam
Baktım midemi bulandırıyor kapattım bende hesaplarımı .
Ohhh misss
Bura da sosyal medya ya girmiyor mu

Şekilci ve takıntılı insan sayısının artmasına etkisi var. Sosyal medya üzerinden gizli rekabet içine giren kişiler zamanla gerçek yaşamdan, gerçeklikten kopmaya başlıyorlar.

Instagram asiri zamanimi aliyor bence. Kendim bir sey paylastigimdan degil, son 5 senedir neredeyse hic bir paylasimim yok. Ama, baskalarinin paylasimlarini takip ettigim ve gereksiz videolari izledigim icin daha cok.

Forumda asiri zaman gecirdigim vakitler oluyordu, su an bence ideal durumdayim. Gunde 30 dk veya daha az oluyor genelde.

Stresim arttiginda sosyal medya veya dizi/youtube kullanim surem normalin 3 katina ciktigi icin, o donemlerde tekrar bir cevaplarim bu soruyu :p

Geri