Sosyal medya insanı mutsuzlaştırıyor mu?

Konu sahibi son olarak 1419 gün önce görüldü
Üstteki üye çok haklı.

mutlu olduğunu yansıtma ritüeli olmasa eğlendiriyor çoğu zaman insanı. bu dediğim twitter için geçerli tabi. instagram başkaları görsün diye yaşamak gibi bir algı yaratıyor. hayatı bomboş yaşıyorum düşüncesi korkutuyor galiba insanları. ama öyle yani, yapacak bişey yok. 50-60 sene nefes alıp, göçeceksin.

Biz Twitter kullanıyoruz :) Instagram bana dandik geliyor. Her dakika şişmiş dudaklar, koca kafalı erkekler önümüze çıkıp duruyor.

hay yaşa hocam.
Bir de her daim spor salonlarında şişirilmiş hem cinslerimi görmek beni rahatsız ediyor.
İçiyoruz arkadaş, göbeğimizle barışık sosyal medyaya karşıyız.

dudaksiz carpik bacak ve sefil insanlari gorunce canim sıkılıo tabiki ve mutsuz olabiliyorum

Asosyal insanlarla ilgili yapılan bir çalışmaya göre mutsuzlaştırıyormuş.. Beni mutlu ettiği kesin.. :)

twitter daha samimi geliyor
instagram pavyon gibi maşşallah

Aslında ne amaçla kullanıldığına bağlı fakat genel olarak özendiren bir hayat olduğu için;görülen manzaraların her gün yaşandığını sanarak kendini psikolojik olarak alt ediyor insan.Bu yüzden de kullanım amacına bağlı kişinin.

Eskiden "el alem" vardı, şimdi sosyal medya var.
Özgün insan kalmadı, herkes aynı şeyleri yapıyor herkes aynı şeyleri konuşuyor, herkes birbirinin kopyası. Aptallaşma çağı.

Sosyal medya, sözlükler ya da forumlar… Bunlar doğrudan mutsuzluk sebebi olamaz bence. Sadece çok erişilebilir oluyorsunuz buralarda vakit geçirdiğinizde ve birçok negatifliğe maruz kalabiliyorsunuz. Öyle dönemler oluyor ki ben bazı platformlardaki nefret söylemlerinden çok rahatsız oluyorum. Linç söylemlerinden de rahatsız oluyorum. Öyle zamanlarda ekran süresini azaltmak lazım. Detoks gibi. Sosyal medya dilinden tiksiniyorum, o moda olan kalıplar filan kfjf
Instagram bence çok eğlenceli:d Ben sosyal medya hayatlarından etkilenmiyorum, hayat tarzı içerikleri zaten ilgimi çekmiyor. Neyse uzun uzun yazılır da, kısaca sosyal medyayı ne kadar ve ne amaçla kullandığınıza bağlı. Mesela afet zamanları sosyal medya mükemmel bir araç. Bu sadece bir örnekti.
Gündem takibinde klasikçiyim, haber sitelerinden takip yapıyorum.

Sosyal medyanın size ne kattığına bağlı. Sonuçta sanal bir iletişim. Gerçek gibi olması mümkün değil.

Sosyal medya, sözlükler ya da forumlar… Bunlar doğrudan mutsuzluk sebebi olamaz bence. Sadece çok erişilebilir oluyorsunuz buralarda vakit geçirdiğinizde ve birçok negatifliğe maruz kalabiliyorsunuz. Öyle dönemler oluyor ki ben bazı platformlardaki nefret söylemlerinden çok rahatsız oluyorum. Linç söylemlerinden de rahatsız oluyorum. Öyle zamanlarda ekran süresini azaltmak lazım. Detoks gibi. Sosyal medya dilinden tiksiniyorum, o moda olan kalıplar filan kfjf
Instagram bence çok eğlenceli:d Ben sosyal medya hayatlarından etkilenmiyorum, hayat tarzı içerikleri zaten ilgimi çekmiyor. Neyse uzun uzun yazılır da, kısaca sosyal medyayı ne kadar ve ne amaçla kullandığınıza bağlı. Mesela afet zamanları sosyal medya mükemmel bir araç. Bu sadece bir örnekti.
Gündem takibinde klasikçiyim, haber sitelerinden takip yapıyorum.
Algoritmik içeren üreten tüm platformlardan çıkılmalı. Pc başında olsam uzun uzun yazardım, insanlığın başına bela oldu sosyal medya. Çağın vebası: sosyal medya.

Algoritmik içeren üreten tüm platformlardan çıkılmalı. Pc başında olsam uzun uzunyazardım, insanlığı başına bela oldu sosyal medya. Çağın vebası: sosyal medya.

neyi takip ettiğine ya da likeladığına, neyi kaydettiğine ya da bazı bilgilerine erişebildiği için ve sana buna göre bir içerik sunduğu için mi böyle düşünüyorsun?

neyi takip ettiğine ya da likeladığına, neyi kaydettiğine ya da bazı bilgilerine erişebildiği için ve sana buna göre bir içerik sunduğu için mi böyle düşünüyorsun?
Meta veya Twitter, senin 50 laykından her şeyini öğrenebiliyor. Bunu reklam için kullansa sıkıntı yok da, politik maksatlar girdi devreye. Elon Musk sonrası Twitter'ın geldiği durum korkunç en basitinden. Milyarlarca insanı davar güder gibi güdüyorlar. Dediğim gibi teldeyim, yazamıyorum uzun uzun.

her şeyde olduğu gibi, sosyal medya mutsuzluğunu da kendimiz seçmiyor muyuz? instagramdan yola çıkacak olursam, takip edilen kullanıcılar ve içerikler bunun en büyük etkenleri. her şeyi fazla ciddiye alıyor, her şeyi fazla önemsiyor, kıyaslıyor ve özeniyor; erişemediğinde de mutsuz oluyor. mesela ben hiçbir ünlü, influencer, magazin sayfası ya da caps sayfası takip etmiyorum. kafam tertemiz. ulaşmak istediğim içeriğe ulaşıyor, görmek istediğim içeriği görüyorum. algoritma denilen şey bu zaten. neye odağın, tepkin, ilgin varsa onu gösteriyor. keşfetim mis gibi.

her şeyde olduğu gibi, sosyal medya mutsuzluğunu da kendimiz seçmiyor muyuz? instagramdan yola çıkacak olursam, takip edilen kullanıcılar ve içerikler bunun en büyük etkenleri. her şeyi fazla ciddiye alıyor, her şeyi fazla önemsiyor, kıyaslıyor ve özeniyor; erişemediğinde de mutsuz oluyor. mesela ben hiçbir ünlü, influencer, magazin sayfası ya da caps sayfası takip etmiyorum. kafam tertemiz. ulaşmak istediğim içeriğe ulaşıyor, görmek istediğim içeriği görüyorum. algoritma denilen şey bu zaten. neye odağın, tepkin, ilgin varsa onu gösteriyor. keşfetim mis gibi.
Bu bağlamda keşfetimdeki mankenlerden arınmak için seni takipten çıkarmam gerek… özrdlrm prnss…

Geri