Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Biz Twitter kullanıyoruzInstagram bana dandik geliyor. Her dakika şişmiş dudaklar, koca kafalı erkekler önümüze çıkıp duruyor.
Algoritmik içeren üreten tüm platformlardan çıkılmalı. Pc başında olsam uzun uzun yazardım, insanlığın başına bela oldu sosyal medya. Çağın vebası: sosyal medya.Sosyal medya, sözlükler ya da forumlar… Bunlar doğrudan mutsuzluk sebebi olamaz bence. Sadece çok erişilebilir oluyorsunuz buralarda vakit geçirdiğinizde ve birçok negatifliğe maruz kalabiliyorsunuz. Öyle dönemler oluyor ki ben bazı platformlardaki nefret söylemlerinden çok rahatsız oluyorum. Linç söylemlerinden de rahatsız oluyorum. Öyle zamanlarda ekran süresini azaltmak lazım. Detoks gibi. Sosyal medya dilinden tiksiniyorum, o moda olan kalıplar filan kfjf
Instagram bence çok eğlenceli:d Ben sosyal medya hayatlarından etkilenmiyorum, hayat tarzı içerikleri zaten ilgimi çekmiyor. Neyse uzun uzun yazılır da, kısaca sosyal medyayı ne kadar ve ne amaçla kullandığınıza bağlı. Mesela afet zamanları sosyal medya mükemmel bir araç. Bu sadece bir örnekti.
Gündem takibinde klasikçiyim, haber sitelerinden takip yapıyorum.
Algoritmik içeren üreten tüm platformlardan çıkılmalı. Pc başında olsam uzun uzunyazardım, insanlığı başına bela oldu sosyal medya. Çağın vebası: sosyal medya.

Meta veya Twitter, senin 50 laykından her şeyini öğrenebiliyor. Bunu reklam için kullansa sıkıntı yok da, politik maksatlar girdi devreye. Elon Musk sonrası Twitter'ın geldiği durum korkunç en basitinden. Milyarlarca insanı davar güder gibi güdüyorlar. Dediğim gibi teldeyim, yazamıyorum uzun uzun.neyi takip ettiğine ya da likeladığına, neyi kaydettiğine ya da bazı bilgilerine erişebildiği için ve sana buna göre bir içerik sunduğu için mi böyle düşünüyorsun?
Bu bağlamda keşfetimdeki mankenlerden arınmak için seni takipten çıkarmam gerek… özrdlrm prnss…her şeyde olduğu gibi, sosyal medya mutsuzluğunu da kendimiz seçmiyor muyuz? instagramdan yola çıkacak olursam, takip edilen kullanıcılar ve içerikler bunun en büyük etkenleri. her şeyi fazla ciddiye alıyor, her şeyi fazla önemsiyor, kıyaslıyor ve özeniyor; erişemediğinde de mutsuz oluyor. mesela ben hiçbir ünlü, influencer, magazin sayfası ya da caps sayfası takip etmiyorum. kafam tertemiz. ulaşmak istediğim içeriğe ulaşıyor, görmek istediğim içeriği görüyorum. algoritma denilen şey bu zaten. neye odağın, tepkin, ilgin varsa onu gösteriyor. keşfetim mis gibi.