Sosyal medya hayatı kolaylaştırıyor mu, zorlaştırıyor mu?

Konu sahibi son olarak 88 gün önce görüldü
Nasıl ve ne kadar kullanıldığına bağlı diye düşünüyorum. Aktif olarak kullandığım tek sosyal medya hesabı instagram. Facebook da var ama kapatmaya üşendiğim için kullandığımdan değil:d Instagramı dijital bir günlük ya da ajanda olarak kullanıyorum. Kozmetik, magazin, kombinler, bebek ürünleri, müzik ve film hesapları, karikatür vs derken keşfetim tam olarak beni yansıtıyor. Dolayısıyla algoritma benim işimi kolaylaştırıyor. Çünkü ihtiyacım dahilinde kullanıyorum. Kimsenin bağında bahçesinde gözüm yok, o yüzden kimsenin paylaşımından ya da “ışıltılı” hayatından etkilenmiyorum:d Bence sosyal medyanın bu pırıltısı insanların işini zorlaştırıyor ama bence sosyal medya en azından instagram tam da bunun için var. İnsanların en güzel hissettiği anları, özel günlerini, mutlu hissettiği günleri, gezilerini, belki dinlediklerini ve izlediklerini kaydettiği bir anı defteri. En azından benim için böyle. Bir de kendi kontrolümde olan hiçbir şey beni zorlayamaz, bitti gitti.

Ek: Bu arada tüketime yönlendirdiği noktası çok doğru, ona da kapılmamak lazım. Sürekli ve sürekli ürün tanıtımı yapıp beni tetikleyen hesaplardan takipten çıkıyorum ben. Dediğim gibi bu mecrada, etki altına girmemek bizim elimizde.

Son düzenleme:
Oyalıyor.
Değerli vaktimizi çalıyor.

oraları salla da
beceren vardır elbet
internet kolaylaştırıyor

Tembellestiriyor.
İnsanlar ağlarken sosyal medyaya girip aklını başka şeyler ile meşgul ediyor.
Burda duygu tembelliği oluyor çünkü her insan duygusunu yaşamalı iyi ya da Kötü en basit örneği verdim. Hiç parası olmayan kalacak evi olmayan kimsesi olmayan insanların gözüne soktuğumuz şeyler var.
Çok gerekli bence

tamamen amacına göre..

bugün 2işletme sahibi olarak sosyal medya olmazsa olmazımız. (amaç)

ama aksama kadar kişisel hesaptan gönderi paylasıp like atmak hayatıda zorlaştırır gelecegide.

ilk profilde yaparsan geliştirir. 2. secenekte yaparsan zorlaştırır geri bıraktırır.

Günlük hayatın önüne geçiyor ve yapılacak işlerinizden alıkoymaya başlıyor ya da tanımadığınız insanlar ile anlamsız bir rekabet - gerginlik yaratıyorsa, o noktada zarar vermeye başlamış demektir.

İş yapan insanlar için cazip olabilir çünkü tanıtım amaçlı fayda sağlıyor.

Zaman dilimi ve amaca göre karar vermek gerekiyor. Tüm hayatı sanalda geçen insanlar için korkunç bir bağımlılık maalesef.

Aman sanki bana atom parçalayacaksız reels kaydırmasanız

Ortalıkta fazlaca yalan, dolan, algı, iftira,....... dolaştığı için faydasından çok zararının olduğunu düşünüyorum.

hayatıma etki edecek kadar baş köşeye koymuyorum
film hesapları hoşuma gidiyor, keşfetim full film dizi bir de batuyla konuştuklarımız, dinleniyoruz evet evet .p
güldüğümüz eğlendiğimiz öğrendiĝimiz şeyleri birbirimize yolluyoruz batuyla, yaaani kaydırıyoruz .p

Onu bunu u bilmem 6 ay oldu face denilen çöplüğü sileli, çok mutluyum. Kabul edelim insan kendisinin yapamadığı veya bulunmadığı yerleri ortamları arzular, hayal eder. Bu en güçlü kişiliklerde dahi aynıdır maalesef. Kullanmayarak, en azından kendime yakın-eşdeğer kişilerin işimden veya mevcut konumumdan dolayı olamadığım durum ve pozisyonundan dolayı kahrolası nefsin mukayese yapmasına bile izin vermeyerek iç huzuruma kavuştum. Artık hedeflerim, yapabildiklerim ve yapmak zorunda olduklarıma daha iyi odaklanıyorum. Mukayese yapacak model benim, her adım beni başarı için daha da heveslendiriyor.

Ütü yapmam gerekiyor ama buraya takılıyorum. Aha da bana zararı. Yarın ütüsüz Pantolon ile insanların arasında olacağım.

Sadece X kullanıyorum. Diğer yerlerde hesabım olsa da hiçbirini kullanmıyorum. Açıkçası hayata ve gündeme dair ne varsa orada dönüyor. Büyük oranda haber alma amaçlı kullanıyorum. Eskisi gibi haber sitelerine tek tek tıklayıp girmek gibi büyük bir yükten kurtarıyor. Arada can sıkıntısından reels kaydırdığım oluyor sadece.

Sosyal medyanız da batsın siz de batın.

Bitirdi bitirdi, aşkı bitirdi bağlılığı bitirdi, 2 layka reels pazarlarında satılıyorsunuz, yazıklar olsun be.

CorSVx.jpg

Şu üstteki görsele denk geldim bugün nette ve birkaç kelam edesim geldi yine.

Görselde bence çok fazla abartı söz konusu ve bir şeyleri günah keçisi ilan etme olayı var.
Yine "biz insanlar çok masum ama başka şeyler öcüdür" algısının devreye girdiği görülüyor.

Bundan 10 yıl önce keyifle huşu içinde dolanırdık sosyal medyada. Hadi bi beş yıl daha geri gidelim. Facebook ve Twitter dopamin ve mutluluk pınarımızdı adeta. Facebook daha çok zaten tanıdığımız çevremizle, mesela taa çocukluk arkadaşlarımızla yeniden iletişimde olmamızı sağladı, Twitter ise yeni yeni insanlara kendimizi ve fikirlerimizi tanıtmak için bir fırsat yarattı. Şimdi ise sadece sıkıldık. Çok sıkıldık ama "mutluluk kaynağımız" olarak hayatımızda konumlandırdığımız , o "sosyal medya" denilen şeye şimdi hem alışkanlıktan hemde eskisi gibi yeniden uç noktalarda zevk almak ümidiyle giriyoruz hala. İnsan beyni çok fazla enerji tasarrufu yapmaya programlı bir organdır. İlk gördüğün şeyler ,ilk kez yaşanılanlar daha fazla güzel görünür, haz verir, heyecan yaratır ama sonra ikinci ve üçüncüde aynı keyfi alamazsın. Beyin, "ben bu hisleri zaten biliyorum" der ve artık onu ciddiye almaz. Basit bir şey olarak görür beyin artık bunları ve tasarruf etmek için mutluluk ve haz verecek olan kimsalları devreye sokmakla uğraşmaz. Mesela bu yüzden artık Dünya çok renkli gelmez insana, kokuları çok aşırı derinden hissetmezsin çocukluğundaki gibi. Çünkü beyin o aşamaları çoktan geçmiştir. İlk defa gördüğü zamanki gibi hayranlık beslemez, "ben zaten biliyorum bunları" modundadır. Sosyal medyaya gereğinden fazla anlam verdiğimiz için ve aynı etkiyi artık yaratmadığı için bugün onu öcü gibi görüyoruz. Artık en sevdiği oyuncağıyla oynamaktan sıkılan çocuklar gibiyiz. Oyuncak öcü değil, sorun bizde. Sosyal medyadan öncede Dünya güllük gülistanlık değildi. Basit şeylerle mutlu olmayı unuttuk, mesela bir kitap kokusu, bir kahve, doğada yürüyüş, rüzgarın uğultusunu dinlemek, cırcır böceği sesleri, yağmur yağışı ve toprak kokusu, ailemizle birarada olmak ve teknolijiyi bir kenara bırakıp onlarla dünyanın keyfini çıkarmak gibi.

Sadece güneş ışığının, insan tenine verdiği o sıcaklık ve enerji hissi, sosyal medya hazzının trilyon katı daha fazla güzeldi ama bunları hep unuttuk, terkettik, iki tane daha fazla like almak için. : )

Geri