Sonuna kadar Atatürkçüyüm, asla Kemalist değilim!

Konu sahibi son olarak 3461 gün önce görüldü
Türk adı Hz. Muhammed'den önce de tarih sahnesinde idi. Din tek başına bir milleti var eden unsurlardan değildir. Anadolu'da Karamanoğulları'nın bir kısmı Hıristiyan, Uygurlar 10. yy. kadar mani dininden idi. Gagauzlar hala hıristiyan ama hepsi de Türkdür. Said-i kürdi bile erkeklerin evlenmelerini yasaklayan maniheist bir din anlayışına sahipti.. bunları saymakla bitiremeyiz. Türk denilince bir çok din ve coğrafya aklımıza gelir.
Bu sizi rahatsız edebilir çünkü sizler ABD İslamının etki çalışmasında kullanılan biat kültürüyle zihinlerine ipotek konulmuş kişilersiniz.

Türk adı Hz. Muhammed'den önce de tarih sahnesinde idi. Din tek başına bir milleti var eden unsurlardan değildir. Anadolu'da Karamanoğulları'nın bir kısmı Hıristiyan, Uygurlar 10. yy. kadar mani dininden idi. Gagauzlar hala hıristiyan ama hepsi de Türkdür. Said-i kürdi bile erkeklerin evlenmelerini yasaklayan maniheist bir din anlayışına sahipti.. bunları saymakla bitiremeyiz. Türk denilince bir çok din ve coğrafya aklımıza gelir.
Bu sizi rahatsız edebilir çünkü sizler ABD İslamının etki çalışmasında kullanılan biat kültürüyle zihinlerine ipotek konulmuş kişilersiniz.
" Kim İslam'dan başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir. O ahirette de kaybedenlerdendir." (Al-i İmran/85.ayet)
""Kim kâfir olan dokuz atasını onlarla izzet ve şeref kazanmak düşüncesiyle sayarsa, cehennemde onların onuncusu olur" (Ahmed bin Hanbel, 5/128)

O değil de ben sana paşa paşa m. kemal dedirttim ya gerisi laf-ı güzaf benim için :)))

bu ileti düdüklü tenceremden Tapatalk kullanılarak gönderildi.

" Kim İslam'dan başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir. O ahirette de kaybedenlerdendir." (Al-i İmran/85.ayet)
""Kim kâfir olan dokuz atasını onlarla izzet ve şeref kazanmak düşüncesiyle sayarsa, cehennemde onların onuncusu olur" (Ahmed bin Hanbel, 5/128)
Sizin islamdan anladığınızla bizim anladığımız aynı olamaz. Ayrıça bu Ahmet hambel denen Kaballa kopyacısını bizlere adam diye satmayın biz almayoruz, başkalarına satın!

Sizin islamdan anladığınızla bizim anladığımız aynı olamaz. Ayrıça bu Ahmet hambel denen Kaballa kopyacısını bizlere adam diye satmayın biz almayoruz, başkalarına satın!
Ahmed bin Hanbel kim sen kim? Kur'an Ve Sünnet varken Kabbala neymiş.
Tabakatu's Fukaha ne bilir misin? Bilmediğini tahmin ediyorum, ben sana anlatayım. Fukaha'nın(Fıkıh alimlerinin) tabakaları(dereceleri) demektir. 15 asır boyunca, her asırdaki fıkıh alimleri Ahmed bin Hanbel'i birinci tabakada(en üst) saymışlardır. Ebu Hanife, Şafii, Malik bu tabakadandır.
Şu anladığın İslam'ı ortaya koy bi görelim hele?

Ahmed bin Hanbel kim sen kim? Kur'an Ve Sünnet varken Kabbala neymiş.
Tabakatu's Fukaha ne bilir misin? Bilmediğini tahmin ediyorum, ben sana anlatayım. Fukaha'nın(Fıkıh alimlerinin) tabakaları(dereceleri) demektir. 15 asır boyunca, her asırdaki fıkıh alimleri Ahmed bin Hanbel'i birinci tabakada(en üst) saymışlardır. Ebu Hanife, Şafii, Malik bu tabakadandır.
Şu anladığın İslam'ı ortaya koy bi görelim hele?

Benim kim olup olmadığımın bir önemi yok Ahmed bin hambel denilen mezhep imamının insanları ne derece aydınlattığı onları ilmiyle geliştirdiği, sosyal meselelerde ne gibi reformlar yaptığı, insanların baırş içerisinde yaşamaları için ne kadar çaba sarfettiği beni bağlar.
Gerçek islam bizatihi bizlerden bunları bekler.
Bunları yapamayıp insanları kamplaştırmış bir şahsın şahsımda hiçbir nokta-i harbiyesi olamaz.

Aramıza yeni katılan bazı arapcıların yorumlarını görmezden gelerek , kimseyle tartışmaya girmeyerek konu hakkında yorum yapayım :)

Atatürk , her şeyden evvel bir Türk Milliyetçisiydi. Dil de birlik , işte birlik , fikirde birlik sağlanırsa o zaman kurulur dirlik diyenlerdendi.

Dil , çok önemlidir. Bunu da birçok konuşmasında vurgulamıştır.
Şimdi diline böyle sahip çıkan bir adama ingilizce "kemalizim" kelimesini yakıştırmaya ben de sıcak bakmıyor ve doğru bulmuyorum !

Türkçe , atatürkçüyüm demek daha doğru.

Konumun altında ne saçma insanlar ne kadar saçma şeyler tatışıyorlar lütfen susun ve beni dinleyin.

Benim kim olup olmadığımın bir önemi yok Ahmed bin hambel denilen mezhep imamının insanları ne derece aydınlattığı onları ilmiyle geliştirdiği, sosyal meselelerde ne gibi reformlar yaptığı, insanların baırş içerisinde yaşamaları için ne kadar çaba sarfettiği beni bağlar.
Gerçek islam bizatihi bizlerden bunları bekler.
Bunları yapamayıp insanları kamplaştırmış bir şahsın şahsımda hiçbir nokta-i harbiyesi olamaz.
Ahmed ibn Hanbel'i okumadığın ömrünü kamplarda geçirdiğin belli oluyor. Her asırdaki alimlerin bu alim hakkındaki görüşleri yanında avamdan olan senin görüşünün bir önemi yoktur.

Ahmed ibn Hanbel'i okumadığın ömrünü kamplarda geçirdiğin belli oluyor. Her asırdaki alimlerin bu alim hakkındaki görüşleri yanında avamdan olan senin görüşünün bir önemi yoktur.
Gerçek İslam insanlara dostluğu, muhabbeti, sevgiyi, barışı ve aydınlanmayı öğütler.
Bu senin bahsettiğin Emevilerin yazması sahte Kuran ve bu şahıs ise düşmanlığı husumeti, fitneyi öğütlüyor.

Kavramlar yada semboller, ona yüklenilen anlam ile bir şey ifade eder. Kemalizm veya Atatürkçülük arasında bir fark düşünmemiştim bugüne dek. Ve çoğu insan kendisini Kemalist olarak da nitelendiriyor. Bu nitelemeyi yaparken de "1930 larda kalmış gerici öğreti"yi kastettiklerini düşünmüyorum.

Ancak reel alanda bir çok konuda fikirsel farklılıklar gördüğümü söylemeden geçmeyeyim. Kendisini muhafazakar olarak yada milliyetçi olarak yada bunların zıttı yada daha farklı olarak tanımlayan Atatürkçü/Kemalistler de var. Bir kısmı serbest piyasa ekonomisini, bir kısmı sosyalizmi bir kısmı başka modelleri savunabiliyor...

Adı ne olursa olsun, ilerlemeden, eşitlikten, adaletten, haktan, hukuktan yana olan yoldaşımdır.

1930 diye aşağıladığın o zihniyet sayesinde bugün bunu yazıyorsun. Biraz bu Cumhuriyet'e saygınız olsun.

1930 diye aşağıladığın o zihniyet sayesinde bugün bunu yazıyorsun. Biraz bu Cumhuriyet'e saygınız olsun.

Bence öncelikle okuma ve okuduğunuzu anlama yetinize bir göz atmanız sizin açınızdan faydalı olur. Oradaki bir ifadeden ötürü kırmızı gören boğa gibi saldırganlaşmanız yersizdir, temelsizdir.

Evvela bahsettiğimiz "1930 larda kalmış gerici öğreti" ifadesi benim değil, yazıyı yazan kişinin ifadesidir. Konunun ikinci paragrafının sonunda bunu görebilirsiniz. Dolayısıyla önceki mesajımda bu görüşü desteklemiyor, aksine yeriyorum. Kaldı ki cümlenin tırnak içinde olması ifadenin bana ait olmadığını da gösterir.

Kemalizm'i savunmak sizin gibilere kaldıysa vay o Kemalizm'in haline.

Bence öncelikle okuma ve okuduğunuzu anlama yetinize bir göz atmanız sizin açınızdan faydalı olur. Oradaki bir ifadeden ötürü kırmızı gören boğa gibi saldırganlaşmanız yersizdir, temelsizdir.

Evvela bahsettiğimiz "1930 larda kalmış gerici öğreti" ifadesi benim değil, yazıyı yazan kişinin ifadesidir. Konunun ikinci paragrafının sonunda bunu görebilirsiniz. Dolayısıyla önceki mesajımda bu görüşü desteklemiyor, aksine yeriyorum. Kaldı ki cümlenin tırnak içinde olması ifadenin bana ait olmadığını da gösterir.

Kemalizm'i savunmak sizin gibilere kaldıysa vay o Kemalizm'in haline.

Beğenmiyorsan sen savunda görelim

Beğenmiyorsan sen savunda görelim

İnsanlardan saygı beklerken saygısızlık yapmak nasıl bir durum acaba?

Insanlar hakaret etmediği sürece kalkıp bu tarz yorumlar yapıp saldırganlaşmakta cabası.
Biraz gerçekten at gözlüğü çıkarıp, etrafa iyice bakın.

Şu insanların düşüncelerine yobaz bir şekilde yaklaşmayı da bırakın.

Seven olur, sevmeyen olur. Bu kimseyi ilgilendirmez.

Geri