Sonuca odaklanırken siyaseti atlamak

🕒 Konu sahibi 12 saat önce aktifti
Ülkedeki sorun, eski ANAP veya DYP çizgisinde merkez sağ parti olusturamamaktı. Bu eksiği İYİ parti kapatamadı. Umuldu ama olmadı. Bikac şehirli MHP seçmeni ve CHP ulusalcısı dışında sempatizanı olmadı.

20 yıldır kenarları itina ile sivriltilen muhafazakar seçmen, kendisine sağlanan kazanımlara ihanet edip oyunun rengini degistiremedi. Daha doğrusu ikna edilemedi.

Masa oluşumuna sebep olan durum bu değil miydi zaten.

"Masada herkes eşit söz hakkına sahip olsun" tavrı demokratik bir tavır gibi ama siyasi dinamiklere aykırı. Bunu kaçırıyoruz.

Sonuçta o masadaki herkes bir partinin genel başkanı ve her siyasi partinin amacı seçim kazanmak. Bu mümkün değilse ittifaklar ve koalisyonlar ile meclise ve bakanlıklara adam sokabilmek. Kimse babasının hayrına omuz vermez siyasette.

MHP, AKP'ye yanlayarak böyle yapmadı mı? Hiç oyu varken iktidar adamlar.

Misal Davutoğlu ne diycek secmenine. Evet seçmeni üç beş kişi olabilir. "Siz bizi boşverin, CHP nin uygun gördüğüne basın geçin" mi diycek. Nerde bizim bu işten menfaatimiz demeyecekler mi?

Sen duyarlı vatandaş olarak ülke kurtulacaksa sünger bob gelsin ona da oy veririm dersin. İdeolojinden ödün de verirsin. Haklısın. Ama siyasi partiler bunu birinci öncelik görmezler. Bunun partiye yararı yoksa bana ne derler. Yanarsa yansın derler. Duygusal davranmazlar.

Anlatmak istediğim masa ve etrafındaki homurdanmalar gayet normal.

Peki ya yine olaya çıkar mantığı ile bakınca ne yapmak lazım. Boş beleş, kendi mahallesinde bile barinamayan siyasal islamcı artiklarina "sen yarından itibaren gelme istersen masaya" demek lazım.

Bunun kimseye zararı olmaz.

Hoca siyaseti bırak, tıpa yönel

E bu adamlar da seçimden sonra sana güle güle diyecek bir partiylede sırf ülke kurtulacak diye ortaklık yapmazlar. Ve o masaya eşit haklarda oturmuşlarsa sen gelme denmez ben gelmiyorum denir.

Sorun bu ucube sistemde. Kazanman için % 50+ gerektiği için seçim öncesi her parti ile yan yana gelmeni zorluyor, binde bir oy oranı dahi olsa. Bu sistemde özellikle ufak partiler anahtar rol oynuyor. Bu gerçeği hala görmeyenler var.
Cumhur ittifakı kimlere kanca atıyor iyi bakın, onların da oy oranları çok düşük.

E bu adamlar da seçimden sonra sana güle güle diyecek bir partiylede sırf ülke kurtulacak diye ortaklık yapmazlar. Ve o masaya eşit haklarda oturmuşlarsa sen gelme denmez ben gelmiyorum denir.

Sorun bu ucube sistemde. Kazanman için % 50+ gerektiği için seçim öncesi her parti ile yan yana gelmeni zorluyor, binde bir oy oranı dahi olsa. Bu sistemde özellikle ufak partiler anahtar rol oynuyor. Bu gerçeği hala görmeyenler var.
Cumhur ittifakı kimlere kanca atıyor iyi bakın, onların da oy oranları çok düşük.
Napiim yani gönlü olsun diye istediği 20 vekilliği veriim mi davutoğlana. Ya bırah allah aşkına. Alsın beş seçmeni gitsin panayır gezsin.

Görev dağılımı mı? Nasıl olcak o görev dağılımı. Misal ben Davutoğlunu Konya'dan nasıl millet vekili sectiricem anlatabilir misiniz. Konyalı seçmene CHP nin konya adayı Davutoğlu, ona veriyoruz mu diycez. Yada Konya'dan parti içinden aday mı cikarmayacagiz :D @Lefty

Sorun küresel hocam az kaldı atlaticaz
Yabancı merkez bankaları ve Fed parasal genişlemeye gidecek ve bu bolluktan mi faydalanacagiz. O dediğin sermaye kontrolü ile tabelada görüneni yanlış yansitmasaydın olurdu. Ne olacak bu kadar para basmanın karşılığı? Asgari ücreti 600 dolar olan ülke mi olacağız götümüzde don yokken. E o Aman domates almam iPhone alırım. Daha şahane

Yabancı merkez bankaları ve Fed parasal genişlemeye gidecek ve bu bolluktan mi faydalanacagiz. O dediğin sermaye kontrolü ile tabelada görüneni yanlış yansitmasaydın olurdu. Ne olacak bu kadar para basmanın karşılığı? Asgari ücreti 600 dolar olan ülke mi olacağız götümüzde don yokken. E o Aman domates almam iPhone alırım. Daha şahane
Git o zaman 6li masaya ver oyunu hocam ne diyim

Hem kim olacakmış muhalefetin adayı bak ben bile soruyorum artık. Adayin yok ki programın olsun.

Valla olacak olan İmamoğlununun İYİ partiden adaylığı olacak.

Hadi bakalım.

@Lefty bu mantık ülkeyi batırır geçmişte olduğu gibi bu millet buna izin vermez ki olası Kılıçdaroğlu adaylığında seçimi kazanma şansları yok

@Lefty bu mantık ülkeyi batırır geçmişte olduğu gibi bu millet buna izin vermez ki olası Kılıçdaroğlu adaylığında seçimi kazanma şansları yok
Onun için mi engel olmak için her yolu deniyolar?

Bırakın da aday olsun o zaman...

@ibadeath sence ben masa mantığını anlamamış mıyım? Başkan yardımcılığı çok sakat. 5 tane yardımcı mi olur. Önemi olan en azından bu adamlarin vekil olabilmesi değil mi. Hadi Temel reis mv seçilir. Ama babacan nerenin vekili olarak seçilecek?

@ibadeath sence ben masa mantığını anlamamış mıyım? Başkan yardımcılığı çok sakat. 5 tane yardımcı mi olur. Önemi olan en azından bu adamlarin vekil olabilmesi değil mi. Hadi Temel reis mv seçilir. Ama babacan nerenin vekili olarak seçilecek?
Yeni sistemde milletvekili olmaları gerekmiyor, olsalar kabineye girdikleri zaman istifa ediyorlar, ama yeni sisteme nasıl uyarlarlar onu da bilemiyorum

Geri