Tesadüf, bugün de oradaydım, 57. Piyade Alayı Şehitliği'nde 
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Atatürk 'ün namaz kilmadigini ne biliyosunuz siz ? Neden Atatürk dinsizmis gibi bi hava veriyosunuz ben de bunu anlamiyorum.
Sen iftira atarak mı besleniyorsun hayattan?
Demediğim şeyleri demişim gibi göstererek neyi amaçlıyorsun ?
Ayrıca belki hoşuna gitmeyecek ama Atatürk namaz kılmıştır.
Bi zahmet sen beni alkışlama, bulaşma.
Git ötede oyna
Bitti .
Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmaları ile asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gayipten değil doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.
.
Belki de Atatürk namaz kılıyordu ama imanını kendine saklıyordu. Şimdikiler gibi namazı, niyazı kullanıp kendine bu şekilde kitle toplamak istememişti. İlerisini gören bir insan böyle de düşünmüş olabilir belkide. Sence olabilir mi Cearbhall
Bu ifadeleriyle islamı değil o dönem kendisine ısrarla teklifler sunan masonluğu eleştirmiştir Gazi Mustafa Kemal..
Bu cümleler çıplak halleriyle yorumlanmamalı dönem tarhi içinde incelenmelidir.
Sadece islami değilse bile islami da içinde barındıran bi cümle kaldı ki dindar olmasına gerek yok Dindarlardan ne Hayır gördük ülke olarak ? Bize araplasma yolunda ivme kazandirdilar her fırsatta...
Daha oğlunu askere yollamamis adamın Çanakkale filminde okuduğu şiire kanan ve masallari pek seven bir milletiz .
Bu cümle çok dikkatimi çekmişti araştırdım zamanında biçok kaynaktan heyecanla okumuştum yaşam öyküsünü de; elbette yanılıyor da olabilirim ama gökten indiği farzedilen ifadesi Kuran ı tarif etmiyor o an..
Atatürk bu cümleyi (kuran eleştirisini) mecliste dile getirecek kadar kendini kaybetmedi asla..
Atatürk ün anılatına dair yazılmış hiçbi kaynakta namaz kıldığından bahsedilmiyor ama her namaz kılmayanı dinsiz adletmek alışkanlığı bize ait değil Soğuk Kahve.
Ben hiç ama hiç kimsenin imanını bir başkası sorgulayamaz, yorumlayamaz, bikemez fikrinde bir insanım.
Size de tavsiye ederim.
Atatürk kılmadı bu yüzden ülkeyi kurtarmadı diyor arkadaş.
Bu mantık fışkıran yaklaşımı yürekten alkışlıyorum..
Bu kendini kaybetmek mi yoksa t.c devletinin kuruluşunda izlenimleri gereken yol için bir konusmami?
Benim insanlarin inanislarini, dusuncelerini yargiladigima hic sahit oldun mu sen acaba ?
Her namaz kılmayanı dinsiz adletmek alışkanlığı bize ait değil diyosun da neden basligi gorunce farkli dusuncelere kapildin ?![]()
Farklı düşüncelere kapılmadım .. Herşey net...
Savaşı namaz kılanlar kazandı da namaz kılanları vurgularsan Namaz kılmayanlara atıf olduğunu kolaylıkla farkedersin..
Namaz kılmayan kim??
Bir iki ayyaş demekten çekinilmeyen bir Önder olabilir mi??
Her namaz kılmayan bir yana akepeye ve sahtekarlıklarına göz yummayan herkesin dinsiz ilan edilmesine şu kadar kalmışken bu konuda başkasını suçlamasın hiç bi akepeli.
Pm attin. Ben de aciklamami yaptim bunun üzerine yanlis anlasilmalar olduğunu ve üzüldüğünü bizzat kendin söyledin. Şimdi bu neyin alintisi, neyin meselesi, neyin uzatmasi anlayamadim ben? Konunun akpyle alakası ne onu hiç anlayamadım. Sanırım bu saatten sonra da anlamak istemiyorum çünkü sen bi ordan bi burdan farklı konustugun icin hizina yetisemiyorum.
Atatürk kılmadı bu yüzden ülkeyi kurtarmadı diyor arkadaş.
Bu mantık fışkıran yaklaşımı yürekten alkışlıyorum..
Bende pm yani personal message yani özel mesajların neden konulara aktarıldığını anlaöıyorum ama savunmamı yapayım..
Özel olması gereken bir mesajda sen bana bir başka konu da bu namaz kılan insanlara hakaret edildiğini bu konununda akabinde açıldığını söyledin.
Bende özel olması gereken bir cevapta bunu bilmediğimi ve üzüldüğümü söyledim..
Bu konuşmanın ardından konuya döndüğümde bana vermiş olduğun iki cevaba açıklama yaptım ve açıklamam da başlığın ilk mesajını yorumlayış biçimimin tutuculuk ve bağnazlıkla alakası olmadığını bir başka konuda yapılan yorumları göz önüne alsak bile namaz kılanı vurgulayarak namaz kılmayanı yermeyi kast ettiğini açıklamaya çalıştım..
Haklılık uğruna kullanmak istediğiniz başka bir şahsi argümanınız yoksa
İyi Akşamlar
Atatürk'e sarhoş , dinsiz dediler.Atatürk'ün sarhoşken kurduğu ülkeyi , Ayıkken yönetemediler !