Son Namazını kılan 57. Alay

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Tesadüf, bugün de oradaydım, 57. Piyade Alayı Şehitliği'nde :)

b54VlG.jpg

Atatürk 'ün namaz kilmadigini ne biliyosunuz siz ? Neden Atatürk dinsizmis gibi bi hava veriyosunuz ben de bunu anlamiyorum.

Atatürk ün anılatına dair yazılmış hiçbi kaynakta namaz kıldığından bahsedilmiyor ama her namaz kılmayanı dinsiz adletmek alışkanlığı bize ait değil Soğuk Kahve.

Ben hiç ama hiç kimsenin imanını bir başkası sorgulayamaz, yorumlayamaz, bikemez fikrinde bir insanım.

Size de tavsiye ederim.

Sen iftira atarak mı besleniyorsun hayattan?
Demediğim şeyleri demişim gibi göstererek neyi amaçlıyorsun ?
Ayrıca belki hoşuna gitmeyecek ama Atatürk namaz kılmıştır.
Bi zahmet sen beni alkışlama, bulaşma.
Git ötede oyna
Bitti .

Sen paylaştığın görselle neyi amaçladığını paylaşacak kadar cesur değildin dile getirdim.
Ortada bir iftira varsa oda Atatürk ün kurtarıcılığını inkardır.

Ben elhamdülillah müslüman bir Türk evladıyım ve Atatürk ün namaz kılması beni neden rahatsız edecek çok merak ediyorum..
Du senin yerine cevaplayayım..
Beni de kendin gibi partizan sandığın için değil mi??
Hayır partizan değilim jesse ben Hakk'ı Hakk bilip Hakk'a ittibâ, batılı batıl bilip batıldan ictinâb edecek olgunluktayım..
Bi siyasi partiye tutulup hırsızlığını, bakara makaracılığını, gericiliğini de doğrularıyla birlikte savunacak kadar fanatik değilim.

Sana da tavsiye ederim.

Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmaları ile asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gayipten değil doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.

.

Bu ifadeleriyle islamı değil o dönem kendisine ısrarla teklifler sunan masonluğu eleştirmiştir Gazi Mustafa Kemal..

Bu cümleler çıplak halleriyle yorumlanmamalı dönem tarhi içinde incelenmelidir.

Belki de Atatürk namaz kılıyordu ama imanını kendine saklıyordu. Şimdikiler gibi namazı, niyazı kullanıp kendine bu şekilde kitle toplamak istememişti. İlerisini gören bir insan böyle de düşünmüş olabilir belkide. Sence olabilir mi Cearbhall

Belki de Atatürk namaz kılıyordu ama imanını kendine saklıyordu. Şimdikiler gibi namazı, niyazı kullanıp kendine bu şekilde kitle toplamak istememişti. İlerisini gören bir insan böyle de düşünmüş olabilir belkide. Sence olabilir mi Cearbhall

Pek tabi olabilir; az evvel dediğim gibi kimsenin imanını bilemeyiz. İbadetlerini de gizlemiş olabilir elbet.

Ama gerçekçi olmak gerekirse sık sık namaz kıldığını hissederdi çevresi.. Hiç bi anı da hiç bi hatıra da bundan bahsedilmemiş..

Tabi bunu net olarak asla bilemeyiz :sevimli:

Bu ifadeleriyle islamı değil o dönem kendisine ısrarla teklifler sunan masonluğu eleştirmiştir Gazi Mustafa Kemal..

Bu cümleler çıplak halleriyle yorumlanmamalı dönem tarhi içinde incelenmelidir.

Sadece islami değilse bile islami da içinde barındıran bi cümle kaldı ki dindar olmasına gerek yok Dindarlardan ne Hayır gördük ülke olarak ? Bize araplasma yolunda ivme kazandirdilar her fırsatta...

Daha oğlunu askere yollamamis adamın Çanakkale filminde okuduğu şiire kanan ve masallari pek seven bir milletiz .

Sadece islami değilse bile islami da içinde barındıran bi cümle kaldı ki dindar olmasına gerek yok Dindarlardan ne Hayır gördük ülke olarak ? Bize araplasma yolunda ivme kazandirdilar her fırsatta...

Daha oğlunu askere yollamamis adamın Çanakkale filminde okuduğu şiire kanan ve masallari pek seven bir milletiz .

Bu cümle çok dikkatimi çekmişti araştırdım zamanında biçok kaynaktan heyecanla okumuştum yaşam öyküsünü de; elbette yanılıyor da olabilirim ama gökten indiği farzedilen ifadesi Kuran ı tarif etmiyor o an..
Atatürk bu cümleyi (kuran eleştirisini) mecliste dile getirecek kadar kendini kaybetmedi asla..

Bu cümle çok dikkatimi çekmişti araştırdım zamanında biçok kaynaktan heyecanla okumuştum yaşam öyküsünü de; elbette yanılıyor da olabilirim ama gökten indiği farzedilen ifadesi Kuran ı tarif etmiyor o an..
Atatürk bu cümleyi (kuran eleştirisini) mecliste dile getirecek kadar kendini kaybetmedi asla..

Bu kendini kaybetmek mi yoksa t.c devletinin kuruluşunda izlenimleri gereken yol için bir konusmami?

Bakis acin farkli cearbhall seninle ayni düsünmüyorum birak düsünmeyi yanlista algilamiyorum konuyu..atatürk icin kötü Birsey denmedi yada demeyi birak Birsey bile gecmiyor öyle bir icerik yok....yanlis anlamaya müsait olunca her türlü yanlis bakip algiliyor insan. Yada farzet senin algilaman gibi olsun icerik ne olacak ? Senin düsüncen baska iken gül gec böyle konulara..görmezden gel..oturup burda tartisacakmiyim sizlerle veya senle ? Ne gerek var yahu ? benim görüsüm benim düsüncem bu :)
+ ölmüs bir insanin hakkinda yok Namaz kildi yok kilmadi yok bin bir tür kategoriye koymakta dogru gelmiyor.kilmis veya kilmamis Rabbim ile kul arasinda ki mevzu.onu da gectim senin farkli düsüncen var diye senin gibi düsünmek zorunda degilim herhal..
özel mesajina hic gerek yoktu.istedigim yorumu begenmekte özgürüm ki cokta güzel yazmis soguk kahve.ki bu demek degildir ki Atatürk'e karsiyim.yok böyle bir algilama :)
Senin görüslerine nasil saygi duyuyorsam sende benim düsüncelerime saygi duymalisin bence :)

Atatürk ün anılatına dair yazılmış hiçbi kaynakta namaz kıldığından bahsedilmiyor ama her namaz kılmayanı dinsiz adletmek alışkanlığı bize ait değil Soğuk Kahve.

Ben hiç ama hiç kimsenin imanını bir başkası sorgulayamaz, yorumlayamaz, bikemez fikrinde bir insanım.

Size de tavsiye ederim.

Benim insanlarin inanislarini, dusuncelerini yargiladigima hic sahit oldun mu sen acaba ?
Her namaz kılmayanı dinsiz adletmek alışkanlığı bize ait değil diyosun da neden basligi gorunce farkli dusuncelere kapildin ? :)

Atatürk kılmadı bu yüzden ülkeyi kurtarmadı diyor arkadaş.
Bu mantık fışkıran yaklaşımı yürekten alkışlıyorum..

Nerde yaziyo su konuda Atatürk namaz kilmadi ülkeyi kurtarmadi diye. Kendi kendinize yazip kendi yazdiklariniza sinirleniyosunuz :dusun:

Bu kendini kaybetmek mi yoksa t.c devletinin kuruluşunda izlenimleri gereken yol için bir konusmami?

Bahsettiğin şekilde ele alacak olsak kuruluş yıllarında 1200 yıllık geçmişi olan saygın bir dine eleştiri getirmek hele ki mecliste hiç te bir yol tasvirine benzemiyor fikrim bu şekilde, bilemiyorum..

Benim insanlarin inanislarini, dusuncelerini yargiladigima hic sahit oldun mu sen acaba ?
Her namaz kılmayanı dinsiz adletmek alışkanlığı bize ait değil diyosun da neden basligi gorunce farkli dusuncelere kapildin ? :)

Farklı düşüncelere kapılmadım .. Herşey net...

Savaşı namaz kılanlar kazandı da namaz kılanları vurgularsan Namaz kılmayanlara atıf olduğunu kolaylıkla farkedersin..

Namaz kılmayan kim??
Bir iki ayyaş demekten çekinilmeyen bir Önder olabilir mi??

Her namaz kılmayan bir yana akepeye ve sahtekarlıklarına göz yummayan herkesin dinsiz ilan edilmesine şu kadar kalmışken bu konuda başkasını suçlamasın hiç bi akepeli.

Farklı düşüncelere kapılmadım .. Herşey net...

Savaşı namaz kılanlar kazandı da namaz kılanları vurgularsan Namaz kılmayanlara atıf olduğunu kolaylıkla farkedersin..

Namaz kılmayan kim??
Bir iki ayyaş demekten çekinilmeyen bir Önder olabilir mi??

Her namaz kılmayan bir yana akepeye ve sahtekarlıklarına göz yummayan herkesin dinsiz ilan edilmesine şu kadar kalmışken bu konuda başkasını suçlamasın hiç bi akepeli.

Pm attin. Ben de aciklamami yaptim bunun üzerine yanlis anlasilmalar olduğunu ve üzüldüğünü bizzat kendin söyledin. Şimdi bu neyin alintisi, neyin meselesi, neyin uzatmasi anlayamadim ben? Konunun akpyle alakası ne onu hiç anlayamadım. Sanırım bu saatten sonra da anlamak istemiyorum çünkü sen bi ordan bi burdan farklı konustugun icin hizina yetisemiyorum.

Yav ne güzel namaz kılmışlar işte.nedir bu hazımsızlık anlamıyorum.

Pm attin. Ben de aciklamami yaptim bunun üzerine yanlis anlasilmalar olduğunu ve üzüldüğünü bizzat kendin söyledin. Şimdi bu neyin alintisi, neyin meselesi, neyin uzatmasi anlayamadim ben? Konunun akpyle alakası ne onu hiç anlayamadım. Sanırım bu saatten sonra da anlamak istemiyorum çünkü sen bi ordan bi burdan farklı konustugun icin hizina yetisemiyorum.

Bende pm yani personal message yani özel mesajların neden konulara aktarıldığını anlaöıyorum ama savunmamı yapayım..

Özel olması gereken bir mesajda sen bana bir başka konu da bu namaz kılan insanlara hakaret edildiğini bu konununda akabinde açıldığını söyledin.

Bende özel olması gereken bir cevapta bunu bilmediğimi ve üzüldüğümü söyledim..

Bu konuşmanın ardından konuya döndüğümde bana vermiş olduğun iki cevaba açıklama yaptım ve açıklamam da başlığın ilk mesajını yorumlayış biçimimin tutuculuk ve bağnazlıkla alakası olmadığını bir başka konuda yapılan yorumları göz önüne alsak bile namaz kılanı vurgulayarak namaz kılmayanı yermeyi kast ettiğini açıklamaya çalıştım..

Haklılık uğruna kullanmak istediğiniz başka bir şahsi argümanınız yoksa
İyi Akşamlar

Atatürk kılmadı bu yüzden ülkeyi kurtarmadı diyor arkadaş.
Bu mantık fışkıran yaklaşımı yürekten alkışlıyorum..

Simdi adam bir konu acmis, sen en alakasiz seyi yorum yapip, ters anlamaya merakli veya aliskan olup, bunu yazmissin.

E yazmayaydin daha iyidi.

Bende pm yani personal message yani özel mesajların neden konulara aktarıldığını anlaöıyorum ama savunmamı yapayım..

Özel olması gereken bir mesajda sen bana bir başka konu da bu namaz kılan insanlara hakaret edildiğini bu konununda akabinde açıldığını söyledin.

Bende özel olması gereken bir cevapta bunu bilmediğimi ve üzüldüğümü söyledim..

Bu konuşmanın ardından konuya döndüğümde bana vermiş olduğun iki cevaba açıklama yaptım ve açıklamam da başlığın ilk mesajını yorumlayış biçimimin tutuculuk ve bağnazlıkla alakası olmadığını bir başka konuda yapılan yorumları göz önüne alsak bile namaz kılanı vurgulayarak namaz kılmayanı yermeyi kast ettiğini açıklamaya çalıştım..

Haklılık uğruna kullanmak istediğiniz başka bir şahsi argümanınız yoksa
İyi Akşamlar

Mesajın adı özel mesajda, mesajın içeriğinin özellikle alakası olmadigi icin rahatca paylasabilirim diye dusundum. Ya burdan devam et ikili tartismamiza ya da ordan. biyerde konuyu baslatip diger yerde bitirip tekrar burda basa alarak cevap verince e haliyle ben de bi dur dedim yani. Hakliligimi bir kenara biraktim ben, ikili farkli diyaloglarin gozden gecirilmesi gerek verim acisindan. Sana da iyi aksamlar.

Geri