Son Namazını kılan 57. Alay

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Bu Ülkeyi kurtaranlar NAMAZ KILDILAR !!!

Resim_1332086794.jpg

Atatürk kılmadı bu yüzden ülkeyi kurtarmadı diyor arkadaş.
Bu mantık fışkıran yaklaşımı yürekten alkışlıyorum..

Atatürk'e sarhoş , dinsiz dediler.Atatürk'ün sarhoşken kurduğu ülkeyi , Ayıkken yönetemediler !

Türk milletinin iman ve vatan sevgisi ile kazandigi bir zafer canakkale zaferi. Atatürk, silah arkadaslari ve tum sehitlerimizin ruhu şad olsun. Paylasilan görsele bakarak yapilan yorumlar ne kadarda acı. Bu yorumlarin ustune İstiklal Marsimizin bikac kitasini ve anlamini paylasmak istiyorum.

Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne nâmahrem eli.
Bu ezanlar-ki şahâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

Müslümanların ibadethanelerine düşman elinin değmemesini Allah’tan dileyen Mehmet Akif, okunan ezanların dinin temelleri olduğunu belirterek, camilerde okunan ezanların sonsuza kadar susmamasını, vatanın her bir yerinde sonsuza dek duyulmasını istiyor.
O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım,
Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-ı mücerred gibi yerden na’şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım.

Ezan sesleri vatanın her yerinde inledikçe şehit ruhlarının coşku içerisinde secdeye kapanacağını, ezan sesinin mezar taşlarına bile tesir edecek güçte olduğunu, vatan topraklarının düşman elinden tamamen arınmış olduğunda, ruhunun en temiz haliyle yerden göğe yükselerek huzur bulacağını anlatıyor.
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl!

Bu kıtada şair, zafer gününün heyecanını yaşayarak, ay yıldızlı bayrağımızın artık gururla dalgalanması gerektiğini ifade ederek, Türk milletinin artık yok olmayacağını, tarih boyunca hür yaşamış olan milletimizin yine hür olarak yaşayacağını, bağımsızlığın, Allah’a inanan ve güvenen Türk milletinin hakkı olduğunu anlatmıştır.

Burasi arap ulkesi degil diye bas bas bagiranlar istiklal marsimizi bi okusunlar.

Nasıl da işimize geldiğinde gerçekleri işimize geldiği gibi şekillendiriyoruz.

Ağzım açık kalıyorum böyle.

Türk milletinin iman ve vatan sevgisi ile kazandigi bir zafer canakkale zaferi. Atatürk, silah arkadaslari ve tum sehitlerimizin ruhu şad olsun. Paylasilan görsele bakarak yapilan yorumlar ne kadarda acı. Bu yorumlarin ustune İstiklal Marsimizin bikac kitasini ve anlamini paylasmak istiyorum.

Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli:
Değmesin mabedimin göğsüne nâmahrem eli.
Bu ezanlar-ki şahâdetleri dinin temeli-
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

Müslümanların ibadethanelerine düşman elinin değmemesini Allah’tan dileyen Mehmet Akif, okunan ezanların dinin temelleri olduğunu belirterek, camilerde okunan ezanların sonsuza kadar susmamasını, vatanın her bir yerinde sonsuza dek duyulmasını istiyor.
O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım,
Her cerîhamdan, İlâhî, boşanıp kanlı yaşım,
Fışkırır ruh-ı mücerred gibi yerden na’şım;
O zaman yükselerek arşa değer belki başım.

Ezan sesleri vatanın her yerinde inledikçe şehit ruhlarının coşku içerisinde secdeye kapanacağını, ezan sesinin mezar taşlarına bile tesir edecek güçte olduğunu, vatan topraklarının düşman elinden tamamen arınmış olduğunda, ruhunun en temiz haliyle yerden göğe yükselerek huzur bulacağını anlatıyor.
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl!

Bu kıtada şair, zafer gününün heyecanını yaşayarak, ay yıldızlı bayrağımızın artık gururla dalgalanması gerektiğini ifade ederek, Türk milletinin artık yok olmayacağını, tarih boyunca hür yaşamış olan milletimizin yine hür olarak yaşayacağını, bağımsızlığın, Allah’a inanan ve güvenen Türk milletinin hakkı olduğunu anlatmıştır.

Burasi arap ulkesi degil diye bas bas bagiranlar istiklal marsimizi bi okusunlar.

Başlıkta verilen mesajla senin mesajın arasında ki bağlantıyı bi açıklayabilir misin Soğuk Kahve..
Yada burası arap ülkesi değil diyenlere istiklal marşıyla cevap vermenin mantığını??

Hiç kimse namazı inkar etmiyor..
Atatürk ün inkarı var başlıkta..
Lütfen Kör olmayalım hiçbirimiz..

Keşke şimdi de böyle olsa. Ne kadar uzak, ne kadar anlamsız.

Söylediğin fikri ben de savunuyorum da söylediğin eleştiri buraya uygun değil bence Soğuk Kahve. Arkadaşların dediğini yanlış anlamışsındır diye sanıyorum

Her namaz kilani iyi ya da doğru mu sanıyorsunuz ?
Niyet ettim allah rızası için diye başlar ibadet ...
Adı üstünde Allah rızası.
Başkalarına gösteriş yapmak için ya da bundan nemalanmak için değil.

Burası tabi ki arap ülkesi değil. Ama islamiyet bir Arap kültürudur. Bir şeye inanmak umut etmek kötü değildir ama bunlar seninle ilgilidir kardeşim beni ya da bir topluluğu ilgilendirmeyen şeyler. Bunları benim gözüme sokup yaparken kendinle celisirsen benim de sana laf söylemeye hakkım olur.

O yüzden din üstünden siyaset yapana saydirirm.

Trajedi yapmaya lüzum yok.

Başlıkta verilen mesajla senin mesajın arasında ki bağlantıyı bi açıklayabilir misin Soğuk Kahve..
Yada burası arap ülkesi değil diyenlere istiklal marşıyla cevap vermenin mantığını??

Hiç kimse namazı inkar etmiyor..
Atatürk ün inkarı var başlıkta..
Lütfen Kör olmayalım hiçbirimiz..

Atatürk 'ün namaz kilmadigini ne biliyosunuz siz ? Neden Atatürk dinsizmis gibi bi hava veriyosunuz ben de bunu anlamiyorum.

Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmaları ile asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gayipten değil doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.

şeklindeki TBMM’nde yaptığı konuşmasi

Dindar diyemeyiz. Din düşmanı hiç diyemeyiz...
Adam kimsenin dinine karışmiyor işte ne güzel ayırmış.

Bir dinin tabii olabilmesi için akla, fenne, ilme uyması gerekir. Ne de güzel demiş Atam. Siyasete uymaması gerekir din.

Yalnız şu da var ki 57. Alay'ın başında o zaman rütbesi Albay olan ve o coğrafyayı çok iyi bilen, birlikler arası haberleşme ve ihtiyatları sağlayan Mustafa Kemal vardı.
Sadece bu değil, yaklaşan çarpışmayı savurmak için (sanırım Conkbayırı'na çıkan hattı savunmak için) Mustafa Kemal'den bir tabur asker isteniyor, Mustafa Kemal ise öyle bir bölgenin tamamının bir tabur askerle durdurulamayacağını bildiği için alayın tamamını göndertiyor. Dolayısıyla burada da "sarhoş" dediğiniz adam askeri dehası ile önemli bir zafer olan Anafartalar zaferinin önünü açıyor.

iyi bir iş olsa namaz, kötü bir iş olsa ayyaşın basiretsizliği... Dinciler çok yaratıcı, her telden çalabiliyorlar...
(Kemalist değilim ama yiğidi öldür hakkını yeme)

57. Alayın hepsi de ölmüştür. Onlar olmasaydı olmazdık belki de! Ya da köle olarak yaşardık. Resimdeki zat-ı muhteremin yıldızı zaten çanakkale savaşında parlamış ve kendini başta anadolu olmak üzere ardından Dünyaya kanıtlamıştır. Bunları zaten biliyoruz. Çanakkalede savaşanların din çatısı altında ve Osmanlı'ya bağlı askerlerin hepsinin de farklı etnik unsurlardan oluştuğunu da biliyoruz. Daha sonra Dersimde katledilecek olan (dersimliler zaza ve alwevidir. Hadi kürt alevisi teknik olarak mümkün değilmiş, peki zaza alevisine ne dersiniz?) Dersimli aleviler de savaşmıştır. Din çatısı derken sadece sünni anlamayın! Mesela yeniçeriler bektaşidir ve buna halk dilinde alevi diyoruz. Neyse, bence ayrımcılığı bir kenara bırakın :T:

Atatürk kılmadı bu yüzden ülkeyi kurtarmadı diyor arkadaş.
Bu mantık fışkıran yaklaşımı yürekten alkışlıyorum..

Sen iftira atarak mı besleniyorsun hayattan?
Demediğim şeyleri demişim gibi göstererek neyi amaçlıyorsun ?
Ayrıca belki hoşuna gitmeyecek ama Atatürk namaz kılmıştır.
Bi zahmet sen beni alkışlama, bulaşma.
Git ötede oyna
Bitti .

Geri