Sokaktaki canları unutmayalım

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi
Lütfen Hayvanlar icin evinizin balkonunda cevresinde bir tas su bırakın hava cok sıcaK

19554090_1910704002509852_1143210901862297860_n.jpg

Yer Denizli ÇINAR MEYDANI...

Konu için teşekkürler, kesinlikle katılıyorum. Hayvanlar aşırı halde susuz, kapılarınıza bir kap su bırakmak hiç zor değil.

Öncelikle Bu Konuyu Acan Arkadaşa Teşekkürlerimi İletiyorum Ve Sıcaklıkların Artması İle Sokaktaki Canları Unutmayın Unutturmayın Arkadaşlar Bir KAP SU İyi Forumlar...

kardeşim evimiz kot3'de değil ki balkona bırakalım, terasa koysam şerefsiz martılar içer .pp

ama güzel konu

Camin önüne bulgur ve su koyuyordum kuşlar icin. Gelip bulamayınca cami gagaliyolardi [emoji16]

Duyarliligin ve hatirlatman icin tesekkurler Hocam
Birkapmama
Birkapsu

Her canlının varoluşunun bir sebebi vardır ve yaradan hiçbir şeyi sebepsiz yaratmamıştır.. bu yüzdendir ki sevmeye bilirsiniz ama her canlıya saygı duymak zorundayız.. bizi hayvanlardan ayıran özellik budur..
Not.. hayvan derken iki ayaklılardan bahsettim cünkü dört ayaklılar emin olun coğu insandan saygılı..

Kuşlar için balkon veya cam kenarına bulgur veya arpa şehriye ve dostlarımız için bir kap yem, bir kap ta su bırakalım lütfen. Bizler tokken onları aç bırakmayalım.

6Jk32E.jpg

Düşünceli bir hareketle süt koyanlar oluyor fakat bu hem maliyetli hem riskli.
Sütü sulandırıp anlık tüketim için verebiliriz onun yerine çok uygun fiyatlara kuru mamalar var.Hem sağlıklı hem de kolay bozulmuyor.
Köpeklere soğan,sarımsak,çikolata,kemik vb. içeren gıdalar vermeyelim.
Kedilere de bütün ya da parçalanmış hiç bir şekilde kemik vermeyelim elinizde un haline getirilmiş kemik varsa mamanın üzerine serpebilirsiniz.
Sokak hayvanları için en uygun mama kurur mamadır.Sofra artığı olarak pilavı et,tavuk vb. suyuyla bulayarak verebilirsiniz ya da makarnayı vereceğiniz ev artığında bir miktar hayvansal ürün (et,peynir vb.) olursa çok iyi olur.

hayvanları alıp alıp
sokağa salıyorlar
sonra naber kedicik
gel kuçu kuçu

bu günü onlar için güzelleştirin :)

Geri