Sokaktaki canları unutmayalım

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi
541613_906639609346862_9086575168724361755_n.jpg

Alışveriş merkezlerinde son derece uygun fiyatlara mamalar var. Olmadı tavuk,balık,etli/kıymalı yemek,salam,sosis, makarna vb. yemeklerimizden artanları bir kaba ya da bir gazete parçasının üzerine koyup sokakta belli köşelere koymak çok zor olmasa gerek.

İnsanların bile hayatlarını hiçe sayan insanların çoğunlukta olduğu bu zamanı düşünürsek , birilerinin hayvanları hatırlıyor olması ne güzel.

Bu arada yere attığımız sakızlar kuşlar için büyük tehlike, hatırlatmak istedim. Biraz daha duyarlı oluruz inşallah.

Soguklar geliyor...kucuk dostlarimizin bize simdi daha cok ihtiyaclari var
barinaklarda ormanlarda sokaklarda terkedilmis canlar icin istanbulun hemen hemen her bolgesinde, ulke genelinde de bircok sehirde beslemeler yapiliyor
sizde evinizde kullanmadiginoz battaniye gazete kagidi ne bileyim calistiginiz isyerindeki yemek artiklari olsun
barinaklara ve bolgedeki beslemecilere sosyal medyadan destek alarak ulastirabilirsiniz
kucuk dokunuslar can kurtarir :şirine:

Artik acil durumlarda ulasabileceginiz hayvan ambulanslari var
Alo 153 u arayarak yarali bi hayvan gormeniz durumunda bildirebilirsinz

sokaktaki hayvanlar için barınak yapmak zor değil.ben yaptığım kutuları çöp poşeti ve straforlar kaplayarak yuva yapıyorum.7-8 liraya yastıklar var her yerde onlardan da bir minder yapıyorumi.bitti gitti.bu hayvanlara bakmak bu kadar zor değil.

ben manavlardan aldığım kasalardan köpükle bir kaç ev yapıp sokaga bırakmıştım.acayip fayda sağlıyor ve bence acayipte motive edici birşey.bir kap yemek ya da su koymak ya da 10 liraya bu işi çözmek bu kadar zor olmasa gerek.

havalar çok ısındı bir kap su bir kap yemek hadi bakalım :)

Geri