Sokak köpeğine yağmurluk yapan kağıt toplayıcı

• Kullanıcı Lefty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Medya ve İçerik
🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Vicdan sahibi olmanın ne eğitimle ne kültürle ne de mevki ile alakası vardır ve insan olmanın ilk koşuludur.

Böyle hareketler nedense hiç ama hiç duygulandırmıyor beni.
Ooo helal olsun bravo diyemiyorum.
Belki vicdan sahibi olmadığımdandır :)
İmkansızlığın içinde başka bir canlının hayatını düşünmek şahsen beni çok duygulandırıyor.

İmkansızlığın içinde başka bir canlının hayatını düşünmek şahsen beni çok duygulandırıyor.
Beni hiç duygulandırmıyor baya sıradan basit gibi geliyor bana.Çünkü insanların merhamet duygusunu böyle şeylerle ölçmüyorum.
Aldığı maaşın yarısını sokak köpekleri için harcayıp ama kendi anne babasına karşı bir gram hayrı olmayan insanlar tanıyorum,anne babaları güzel insanlar olduğu halde onları bir selama muhabbete muhtaç bırakan...
Haliyle bu tür davranışların kamera ile çekilip paylaşılmasına da anlam veremiyorum.
Yok yağmurluk yapmış,yok ceketiyle üstünü örtmüş.Bu tür videoları hep görüyorum.
Okuyup okuyup kendi kendimize günah çıkarıyoruz gibime geliyor sadece.

Beni hiç duygulandırmıyor baya sıradan basit gibi geliyor bana.Çünkü insanların merhamet duygusunu böyle şeylerle ölçmüyorum.
Aldığı maaşın yarısını sokak köpekleri için harcayıp ama kendi anne babasına karşı bir gram hayrı olmayan insanlar tanıyorum,anne babaları güzel insanlar olduğu halde onları bir selama muhabbete muhtaç bırakan...
Haliyle bu tür davranışların kamera ile çekilip paylaşılmasına da anlam veremiyorum.
Yok yağmurluk yapmış,yok ceketiyle üstünü örtmüş.Bu tür videoları hep görüyorum.
Okuyup okuyup kendi kendimize günah çıkarıyoruz gibime geliyor sadece.
Kameraya çeken kişi ile kağıt toplayıcısının bağlantısı yok ki... Çocuğun telefonu bile yoktur. Yolda gören biri çekip paylaşmış.
Duygu sömürüsü olması için ortada başka bir menfaat ilişkisi olmalı yoksa yoldaki bir görüntüden kağıt toplayıcı ne kazanç elde edecek? Sosyal medyada paylaşıp para mı kazanacak?

Kameraya çeken kişi ile kağıt toplayıcısının bağlantısı yok ki... Çocuğun telefonu bile yoktur. Yolda gören biri çekip paylaşmış.
Duygu sömürüsü olması için ortada başka bir menfaat ilişkisi olmalı yoksa yoldaki bir görüntüden kağıt toplayıcı ne kazanç elde edecek? Sosyal medyada paylaşıp para mı kazanacak?
Kendi çekip paylaşıyor mu demişim yazıyı nerden nasıl okudun acaba leftycim.
Birileri paylaşıyor birileri de günah çıkarıyor diyorum izleyerek.

Kendi çekip paylaşıyor mu demişim yazıyı nerden nasıl okudun acaba leftycim.
Birileri paylaşıyor birileri de günah çıkarıyor diyorum izleyerek.
Şahsen ben çok mutlu oldum izlerken ve duygulandım. Seni anlıyorum ancak burada masumiyet ve vicdan dışında başka bir şey göremiyorum.

Helal olsun çok duygulandım ama her köpek bu kadar masum değil

Köpekler ıslanınca üşütüp grip oluyolar mı

Yağmurda pek dolaşmaz ve bir yere sığınırlar çünkü kürkleri ıslanınca ister istemez soğuğu daha fazla hissediyorlar. Köpeğin ırkına, iklime göre durum değişiyor ve hastalanabiliyorlar.

Yağmurda pek dolaşmaz ve bir yere sığınırlar çünkü kürkleri ıslanınca ister istemez soğuğu daha fazla hissediyorlar. Köpeğin ırkına, iklime göre durum değişiyor ve hastalanabiliyorlar.
maraşlı bi arkadaşım bizim orda üşümeyenlere it misin üşümüyorsun diyorlar derdi.
illa ki soğuğu hissediyorlardır ama grip ne yahu soruyu soran da @Kurt nicki.
Aga aynı familyadansınız senin bilmen lazım biz nerden bilelim canis lupus

Ah benim Köpeklerim. Öldükleri zaman günlerce ağladım.

H1de5jj.jpg

Ah benim Köpeklerim. Öldükleri zaman günlerce ağladım.

H1de5jj.jpg
Kedim de köpeğim de öldüğünde haftalarca kendime gelemedim hatta bir daha hiç iyi hissetmeyeceğim sanmıştım ancak bir süre sonra kabullendim.:(
Yaşadığımız güzel anlar için bile onlarla bir arada olmaya değer fakat acısı da insanı mahvediyor maalesef.

Bugün yürüyüşe çıktım mahallemizdeki kedinin biri peşime takıldı. İyi gel dedim sende baya bir gittik. Sonra peşimden gelmeyi bıraktı. Neyse dönüşte alırız dedik yürüdük. Yorulmuştu demek ki yatmış bir yerde bekliyor. Sonra dönerken hadi dedik. Biraz geldi peşimden sonra ormandaki kuşlara dadandı gelmeyi bıraktı peşimden. Elime aldım götüreyim kalmasın diye. Bir iki adımdan sonra elimi tırtıklayıp atladı. Aman gelmezsen gelme dedim eve geldim. Ne yaptı bilmiyorum. Sen artık bir bireysin kendi kararlarını kendin verebilirsin dedim bakmadım peşine artık. Gelebildi mi bilmiyorum

İlerde zengin olursam bütün herşeyim siz sokak hayvanlarının insandan fayda yok.

Yaranizi deşmek istemem fakat nasıl hepsi bir anda öldü? Hastalıktan mı? Sağlıkları iyi gözüküyor.
Anne ve baba Köpek 15,5 yıl yaşadı. Baba Köpek Prostat kanserinden, Anne Köpek çok öksürüyordu sonra kan geldi. ikisini de Veteriner uyuttu. Yavrulardan biri sokakta gezdirirken birşey mi yaladı. Bütün Boğazı iltihap yaptı. Hicbirşey yiyemedi. 9 yaşında öldü. Bir yavru da Böbrek iltihabından öldü 7 yaşındaydı. En son bir yavru da Gripten öldü.14 yaşındaydı. Bunlar Pug cinsi Köpek 15 yıl yaşarmış. Evimizin çocukları gibiydiler. Bu cinsler insana çok yakın oluyorlar ailece çok ağladık.

Geri