Şizotipal

• Kullanıcı climax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal - Yaşamdan Kesitler
🕒 Konu sahibi 22 saat önce aktifti
...Günün sonunda yine kendimi Dr. House gibi hissediyordum. İnsanların yaşamlarına dokunmak çok etkileyici. Bu haletiruhiye içindeyken birden kendimi Dudullu trafiğinde buldum. Oysa eve giden en kestirme yol bu değildi. Önümdeki kavşak biraz tıkalı diye sağa kırdım direksiyonu. Sırf daha boş diye. Ne önemi vardı biraz yolu uzatmanın. Radio Eksen dinliyorum zaten mood, yol modu.

.. sofrada mercimek yerken buldum kendimi sonra. Ne ara eve geldim ve ben bunu hakedecek ne yaptım hiç bilmiyorum. Yani daha iyisini hakettigime eminim. üstelik öğlen hanim arayıp ne yemek yapayım diye sormuştu. Sac kavurma istediğime yemin edebilirim. Meğer onu yarin için planlamış. Değersiz hissettim. aktörler değilse de sahne değismeliydi.

Dedim bari biraz caddede yürüyüş yapayım. Malum yaşlıyım ve daha sert sporlar bana çok uygun değil. Zaten amaç spor değil, meditasyon. Kutlu değil yürüyüşlerim ama dissosiyatif. Bir yanımda sekiz yaşım diğer yanımda seksen yaşım birlikte yürürüz. Plan yapmam, hayal kurmam yürürken. Paralel evrendeki yansımalarıma bakarım. Onlarla konuşurum. Kelebek etkileri, son dakika kararları, kırılma anları.. pişmanlıklar.. kendime öfkem.. insanın başına gelen herşeyin kendi davranışları sonucu olduğuna inanırım. Meğer buna karma diyorlarmış.

Kalabalık yalnızlığımla yürürken telefon çaldı ve terapist parmağını şıklatmışcasına uyandım şehir akşamının tam ortasına. "3-4 kırmızı biber al gelirken, evde kalmamış kavurmaya koyacam" dedi telefonun ucundaki sarışın. Cevap bile vermeden sonlandırdım hanımın bu münasebetsiz çağrısını. Ulan olacak iş miydi. Meditasyon biberle bölünür müydü! Hem de 3-4 tane!

Manav reyonunda, küçük şeffaf poşete konmuş dört kırmızı biberle duruyordum. Tüm spotlar üzerime çevrilmişti sanki. Tüm gözler bana dönmüştü. Yo, bu şekilde kasadan çıkamazdım. 2,75 lira tutan alışveriş için elli lira uzatamazdim kasiyere. Ne vardı sanki bozuk paraları evde bırakacak! Neymiş yürürken rahatsız ediyormuş. Al işte çok rahat ettin şimdi salak climax!

Coca cola ve vienetta kırmızı biberle iyi kombin olusturmadı ama kasadan geçme anksiyetemi gecirebilirdi. Öyle de yaptım. Milimetrik hesap yapmadım ama 20 liranın biraz altı olsa gerek diye düşündüm ve kasada yazan 20,80 ile tasikardim başladı!

Aman tanrım. Yine paramparça edilmeden verilebilecek bir para üstü değildi beni bekleyen. Keşke bi liram olsaydı. Ama yoktu işte lanet olsun.
Kasiyer kızım avucuma bıraktığı bozuk paraların sesi ile küstüm hayata.

bozulan elli lira değildi. Benliğimdi. Atomlarıma kadar dağılmış hissettim kendimi. Herşey bitmişti. Geçmiş, gelecek bir salisede birbirine girmiş, kulak memesi kıvamına gelmiş, yaşam tüm anlamını kaybetmiş ve evrenin tüm kaosu inşaa ettiğim muaazam mimariyi yerle bir etmisti.

Ve artık zihnimi demlendiren büyülü yürüyüş, yerini marketten alışveriş yapıp evine giden adam yürüyüşüne evrildi. "keşke aldıklarını dikkatli hesaplasaydim" dedim icimden. Mis gibi 30 lira olacaktı cebimde bu demir yığınının yerine. Keşke üç biber alaydım. Nasıl olsa 3-4 demişti hanım ne vardı üst limiti seçecek! Ama yaaaa, ne fark ederdi ki. Sonuçta market poşeti yine yoldaşım olacaktı.

omuzları çökmüş ve tüm özgüveni sıfırlanmış olarak döndüm eve. Midem bulanıyordu. Basım değil tüm dünya dönüyordu.

"nooldu" dedi hanım.

"bozukluklar" dedim. Bozukluklar moralimi bozuyor.

"Ver bana, bozuk para cüzdanima koyarım" dedi

ohhhh.. sanki bir abse patladı ve tüm cerahat boşaldı. Tüm irin aktı gitti. Ruhum bir A4 kağıt kadar beyaz ve lekesizdi.

Artık huzur içinde ölebilirim...

Arada doldur boşalt da yapsaydın bari :D Doldur boşalt yapmadan ölme de, sonra temizliği ile uğraşacak insanlara eziyet olmasın.

Yazar climax
Böyle daha güzelsin sanki

@foCus sen boş yere doldurdun kendini. Ben sana otuzbirci demek istemedim o konuda. Abaza oldugunu dusunmedigimi söylemek istedim. Ama yanlış anladın ve gereksiz yere hakaret ettin bana. Neyse dedim. Yanlış anlamış sonuçta uzatmaya değmez dedim. Ama sen benim beton gibi entry' min altına işemeye gelmişsin. Bunu kabul edemem. Kirletme burayı.
Lütfen alakasız entrini sil ve uzaklaş.

Bu yazıyı okurken climax ın bir günlüğü olmalı diye düşündüm bir an. :)
Yazıda bir de Dudullu detayı dikkatimi çekti. Dudullu trafiğinde kaç kez denk geldik kim bilir. :)

Paylaşım için teşekkürler doktor, hem güldürüyor hem de düşündürüyor yazdıkların.
Yakında umarım görüşürüz, analı kızlı çorbasını içeceğiz!

@foCus sen boş yere doldurdun kendini. Ben sana otuzbirci demek istemedim o konuda. Abaza oldugunu dusunmedigimi söylemek istedim. Ama yanlış anladın ve gereksiz yere hakaret ettin bana. Neyse dedim. Yanlış anlamış sonuçta uzatmaya değmez dedim. Ama sen benim beton gibi entry' min altına işemeye gelmişsin. Bunu kabul edemem. Kirletme burayı.
Lütfen alakasız entrini sil ve uzaklaş.

Roman gibi yazının altında kıvırmak pek yakışmamış ama sana. Neyse tamam ben de uzatma niyetinde değilim ama 'Şizotipal' başlığını 'Beyin İptal' yaparsan daha yerinde olabilir. Bu arada yazmış olduğum mesaj benim inisiyatifimde olduğu için karar bana ait. Silmeyi düşünmüyorum çavuş.

Mükemmel bir sistem eleştirisi...(climax: sittir lann)

Postmodern dünyanın getirileri ve götürülerinin yarattığı buhranlar (climax: ya bırak allasen)

Hahahahahahah (climax: haah şöyle yaaa)

Bütün terazi burçları Şizotipal olabilir.

bundan sonra bozuk para isteyen dilencilere ohh bütün irin aktı dicem, bakalım neler olacak...

"coca cola ve vienetta kırmızı biberle iyi kombin olusturmadı ama kasadan geçme anksiyetemi gecirebilirdi."

ve fakat tüm bu inceliğe rağmen alınanların yine de 20.80 tutması. dünya hassas kalpler için cehennemdir... (o durumda kalınca aynı şeyi ben de hep yapıyorum)

cli hocam daha çok uzun yazı yazar umarım.

Sevdiğim bir insandan dinlediğim hikaye ile özdeşleşti. Evlilikte mutluluğu şöyle özetlemişti: "3-4 havuç al" dediğinde 4 tane alıyorum.

Geri