Sizden çok farklı biriyle ilişkinizi nasıl yürütürsünüz ?

Konu sahibi son olarak 1072 gün önce görüldü
Başlarda farklılıklarınız heyecan verici gelse de zamanla çeşitli problemlere yol açabilir.

Önemli olan bu farklılıkları uyumsuzluğa dönüştürmemek aksine zıt kutuplar birbirini çeker denir ya hep. Zıtlıkları lehinize dönüştürebilirsiniz. Birbirinizden çok şey öğrenip çok şey katabilirsiniz birbirinize.

Hepsi sizin elinizde. Bazen çok sevmek yetmez uyum gerekir ancak bu ikinizin de aynı olması demek değildir. Aynı şeylerden zevk alabilmeyi de öğrenebilirsiniz bunun için de karşınızdakine karşı duyduğunuz saygıyı hiç bir zaman kaybetmemelisiniz.

Onun düşüncelerini, görüşlerini size benzemediği için eleştirmek yerine farklı bakış açılarını ona sunarak bir ortak nokta arayabilirsiniz.

Olduğu gibi kabul edin onu. Şu an olduğu noktayı tüm hayatı boyunca edindiği tecrübelerle kazandı bunun idrakında olun.

İlgi gösterin.Farklılıklarınızı görmezden gelmek yerine meraklı olup sorular yöneltin. Evet sırf o seviyor diye!

Suçlayıcı olmayın. Her şey birbirinizi anlamaktan geçer ve bunu suçlayıcı bir tavırla başaramazsınız. Zıt kutup insanlar için iletişimi sağlıklı kurabilmek çok önemli. Bunu başarabilirseniz her şey güzel olacak. :)

Dostlar, arkadaşlar ya da sevdiğim insanlar çoğunlukla benle farklı görüşten ya da hayat tarzından kişiler oluyor fakat bir şekilde müthiş bir uyum yakalayabiliyoruz. Bu hayatta zıt görüşlü insanlar bana daha çok şey katmıştır çünkü farklı bir sorgulama içine girmeme olanak sağlıyorlar. Farklılıkları seviyor ve olduğu gibi kabul ediyorum, hal böyle olunca her şey gerçekten de çok daha güzel ilerliyor.

Yürütemezsiniz bir yerde tıkanır kalır ama farklıklıkları fark olarak görmezse iki taraf,ozaman ilerleme sağlanır.

Kimsenin yaşam alanına müdahale etmem, kimsenin de yaşam alanıma müdahale etmesine izin vermem. Bu şekilde çok güzel anlaşır ve anlaşılır oluyorum. Israrcı değilim, ısrarcı insan sevmem, alternatifler çok fazla iken aynı şeylerde saplı kalmam. O yüzden farklı kişiler ile kolay anlaşılabilir olduğumu düşünüyorum. Salak ve geç anlayan insana hiç tahammül edemiyorum yalnız. İroni ve mizah dan anlamayan kişiler ile konuşmam zaten.

Yürür efendim bal gibide yürür hemde farklı yürür.

Alışmak zaman alabilir ama herkes birbirinden farklı değil mi zaten? Ruh eşi vs hikaye.

Benim aynım niye olsun ki, farklı olacak tabi.

Uzun vadede yurumeyecek bir iliskidir
Ama siz yine de heyecanini hissetmek icin baslayin :p

Aynı evde yaşamadan asla bilemezsiniz. Sevgiliyken sorun olmaz. Evlenince başlıyor.

Yürütmem
Ya kucağına alıp taşıyacaksın
Ya da yolda bırakıp devam edeceksin

Mesafeli olur. En az 6 ay. Sonrasında herkes diğerini tanıyor olur.

Eğer birbirinizde farkındalık oluşturabiliyorsanız ne ala...
Yok ikinizde birbirinizin farkındalıklarını birbirinizin gözüne sokarcasına, his ettirircesine aktarıyor iseniz ozaman ilişki yürümez..

Genel anlamda ben insanların düşüncelerine saygılıyım deriz, hayır efendim bu koca bir yalan... Sadece farklılıklarımıza, farklı düşüncelerimize tahammül ediyoruz....
Tahammül etmeyi öğrenirseniz, karşınızdakini değiştirme çabasına girmezsseniz ozaman saygıyı yakalar yola devam edebilirsiniz...

Ama söyleyeyim uzun vadede hüsran...

Ben farklıyım onu boşver.

Geri