Sizce Ülke Laik Olmalı mı Olmamalı mı ?

Konu sahibi son olarak 975 gün önce görüldü
Ya şu şeriat bir gelsin, pedofili, tacizci, sapık, kadını hor gören tiplemelerin bir takım uzuvları kesilsin, zaten haberlere bakınca aşağı yukarı bir profil oluşmuştur kafanızda bu tiplere ait :)

Birde şu şeriat aşığı kadınlar, gün yüzü görmeden kendi evlerinde seks işçisinden hallice bir hayat sürsünler, köle gibi ev işi yapıp, bacak aralamaktan başka bir sorumlulukları olmasın, o zaman laaaaaikkkklliiiiiikkkk diye inlemer duyarız mutlaka.

Bana şeriatı düzgün uygulayıp gelişmiş bir ülke söylermisiniz ? Lütfen söyleyin ?

Emevileri örnek vermeyin, emeviler yaptığı eserleri yunan - helenistik kültürden almışlardır ve ona göre yapmışlardır. Kaynak isteyen bıraktığı eserlere baksınlar. Size 10 sayfa emevi eserleri hakkında yazı yazabilirim ama üşeniyorum.
Ülke tabi laik olmak zorunda olmalı. Şeriat isteyen erkekleri anlıyorum tamam.

Ama kadınlar ? Şahitlikleri 2 kadın 1 erkeğe eşit, mirastan yarı pay alma hakkı, erkeğin boşama hakkı, 4 kadın hakkı ve daha türlü saçmalıkları nasıl kabul ediyorlar gerçekten aklım almıyor. Sanırım layık oldukları yer orası toplumda.

Ataerkil kültür hep böyledir, halbuki biz Türkler Anaerkil olarak yaşıyorduk, kadının önemi çok fazla Türk kadın komutanlar, yöneticiler tarihte örnekleri var. Türk kadınlar yeri geldiği zaman devleti idare etme hakları, ordulara komutanlık etme hakları vardı. Türklerde kadın kutsaldır, baş üstündedir. Kadının yeri erkeğin yanıdır. Araplarla tanışınca etkilerinde kaldık ve şimdi ataerkil bir toplumda yaşıyoruz.

Laiklik, şeriat denen kuduz köpeğin boğazında ki zincirin adıdır. Hayatında şeriat görmemiş insanlar laikliğin değerini anlayamaz.

Sen Allahın kanunlarına o kelimeleri kullanamazsın.
Kafir avrupanın düzenini övüp Allahın düzenine hakaret etme. Google botu gibi millete ve MÜSLÜMANLARA saldırıp duruyorsun.

Ya şu şeriat bir gelsin, pedofili, tacizci, sapık, kadını hor gören tiplemelerin bir takım uzuvları kesilsin, zaten haberlere bakınca aşağı yukarı bir profil oluşmuştur kafanızda bu tiplere ait :)

Birde şu şeriat aşığı kadınlar, gün yüzü görmeden kendi evlerinde seks işçisinden hallice bir hayat sürsünler, köle gibi ev işi yapıp, bacak aralamaktan başka bir sorumlulukları olmasın, o zaman laaaaaikkkklliiiiiikkkk diye inlemer duyarız mutlaka.

Tecavüze uğramış kadınların LAİKLİK düzeninin getirdiği kurallar ile mağdur olduğunu, şeriat olsa tecavüzcülerinin kellesinin alınacağını bilmeyecek kadar saf, bu kelimeleri kullanabilecek kadar saygısızmısın?

Sen Allahın kanunlarına o kelimeleri kullanamazsın
Kafir avrupanın düzenini övüp Allahın düzenine hakaret etme. Google botu gibi millete ve MÜSLÜMANLARA saldırıp duruyorsun.

Bakın size örnekle açıklayacağım;

Şeriat geldi ve toplum şeriatle yönetildiğinde yönetimde bir çatlak olurşursa suçlu o kişi değil kuran olur. Bu da sizin dine olan güveninizi sarsar. Güneyinizde şeriatle yönetilen devletler var, en azından onlara bakıp ne halde olduklarını görebilirsiniz.

Eğer başımızda peygamber efendimiz, ya da Ebu Bekir, ya da Osman, ya da Ömer ya da Ali olacaksa elbette şeriati isterim ama başımızdaki münafıklarla asla ve asla istemem .. Zaten Şeriat istenecek değil üretilecek bir düzendir. Düzenin ana hatları Kuran'da belirtilmiştir ama o hatlar yukarıda ki isimler dışında kimse tarafından korunamamıştır. Korunamadığı gibi yozlaştırılmıştır.
Velhasılı, münafıklar ve müşrikler tarafından uydurulan bir sözde şeriat ile güdülmektense dayanağını temel hak ve özgürlüklerden alan demokrasi ile iyi kötü yönetilmeyi tercih ederim ..

Tecavüze uğramış kadınların LAİKLİK düzeninin getirdiği kurallar ile mağdur olduğunu, şeriat olsa tecavüzcülerinin kellesinin alınacağını bilmeyecek kadar saf, bu kelimeleri kullanabilecek kadar saygısızmısın?

Kelimelere ve *lara dikkat et tatlı çocuk,

laiklik düzeninin getirdiği kurallarla mağdur olmuyor bahsettiğin kadınlar, devletin yetersizliğinden kaynaklanıyor, eğitimsizlikten kaynaklanıyor, vsvs.

Çok beğendiğin şeriat düzeninde şu linkte ( 13 yaşındaki kız çocuğu recm edildi - Son Dakika Dünya Haberleri) olduğu gibi vakalar yaşanıyor. çocuklar baban yaşında adamlarla zorla evlendiriliyor, tecavüze uğrayan kadınlar öldürülüyor, kırbaçlanıyor, bunlara mı saygı duyalım mesela ?

Şeriat aslında o degil de budur goygoyundan bıkmadınız. Tamam herkes biliyor terim olarak ne oldugunu. Ama örnek olarak uygulandıgı ülkeler ortada. İnsan insiyatifinde neye dönüştüğü de ortada. Eleştirilen yönetim şekli zaten. Bunları da biraz siz anlayın acıklamak zorunda kalmasın insanlar.

Yönetim şekilleri ve inanışların yaşandığı çağa,bölgeye,bölgenin iklimine,bölgenin insanlarına vb birçok etkene göre şekillendiğini anlamak cokta zor olmasa gerek. Yaşadığımız çağ, bölge,insan ve inanış çeşitliliklerini düşündüğünüzde laikliğin ne kadar önemli bir unsur oldugunu çıkarmak zor olmasa gerek.

Ayrıca söylemezsem olmaz insanlık uzaydan maden çıkarıyor biz inanışlarına göre insan kategorize ediyoruz. Dünya kaynakları eridi bitti daha bir astronotun yok. Nereye bakman gerektiği konusunda en ufak fikrin yok. Devlet olarak önündeki 6 yıllık planın bogaza kanal acmak bunun dısında geleceğe dair planın yol haritan yok. Ondan sonra niye 3. dünya ülkesiyiz :D

Siz hayatınızda mağduriyet görmemişsiniz.. İslam cumhuriyetlerinden herhangi birine gittiniz mi?.. Oralardaki yönetim şeklini, uygulayışları gördünüz mü?.. Şu zamanda bir tane örnek gösterebileceğiniz o şekilde yönetilen ülke var mı?.. Bu kadar bilgisizce sallayabildiğinize göre teorideki bilgilerin malum ülkelerde pratikte çok çok farklı uygulandığını bilmiyorsunuz ve belli ki birine bile gitmemişsiniz demektir.. Gitseniz mağduriyetin ne olduğunu gözlerinizle canlı canlı defalarca görürdünüz zaten.. Pedofili erkekler, çocuk gelinler, tipinize giyinişinize dik dik bakan sözüm ona görevliler, kadınların damızlık maldan köleden öte görülmeyişi, söz hakkı olmayışı vs vs.. İnterneti açıp biraz Afganistan, Pakistan vb ülkelerde kadın olmakla alakalı çeşitli dillerdeki haberleri okumanızı tavsiye ederim mesela.. Teoride hep tecavüzcülerin asıldığı söylenir, pratikte neler oluyor biraz araştırıp bakın isterseniz, neler oluyor oralarda.. Kalkıp canlı canlı oradaki yaşamı, kadınların ne halde olduğunu görmeye gideceğinizi, gidebileceğinizi hiç sanmıyorum.. Bu yüzden siz sadece internetten haberlere bakın lütfen.. Kalıp burada hayatımın en çöp 5 gününü anlatırdım ama görüyorum ki şeriat sevdanızın yanında bunlar sadece gereksiz bir zaman kaybı olacaktır..

Bu konudaki ilk ve son mesajımdır.. Sizlere iyi günler dilerim..

Düşünüyorum da Anayasa'da laiklik ilkesi olmasaymış vay halimize.Varlığını, yokluğuyla kıyasladığımıza göre gerisini düşünmek bile istemiyorum.Şuan -mış gibi olması kafaları fena karıştırıyor olması doğal.

Şeriatla yönetilen ülkelerin var olduğunu düşünen saflara verilecek cevabım yok.
Şeriatın Tecavüzcülere destek verdiğini düşünen densiz aptallarla zaten muhatab olmaya değmez. Öyle birileri yoktur umarım

İranlılar İranda farklı giyinirler, Türkiyeye geldiklerinde oldukça moderndirler. İranda uzun beyaz bir elbise ile gezerler. Ama buralara gelince senin benim gibi moderndir. İrana dönerken o şekilde dönmezler.

Evet hayır mı dememiz gerekiyor. Bu kadar. Yobaz nankör varken olmasın ..

Konuşun özgürce ya, şeriattan sonra grşrz.

"Allah'ın kuralları" ne demek olm?

Geri