Sizce Ülke Laik Olmalı mı Olmamalı mı ?

Konu sahibi son olarak 974 gün önce görüldü
Laiklik, şeriatın boğazında ki zincirin adıdır. Hayatında şeriat görmemiş insanlar laikliğin değerini anlayamaz.

Laiklik, şeriatin boğazında ki zincirin adıdır. Hayatında şeriat görmemiş insanlar laikliğin değerini anlayamaz.
Şeriata karsi olmani anlarim lakin kullandigin kelimeler bu olmamali. Sen ki her daim tartisma adabindan bahsediyorsun. İnsanların inancına bu şekilde hakaret etmek neden?

Şeriata karsi olmani anlarim lakin kullandigin kelimeler bu olmamali. Sen ki her daim tartisma adabindan bahsediyorsun. İnsanların inancına bu şekilde hakaret etmek neden?

Sadece bu forumda 3,000 mesaj atmışımdır. Bu mesajların hiç birisinde insanların inancını aşağılamadım ve aşağılamayacağım. Saygı sevgi çerçevesinde eleştirimi yapar ve köşeme çekilirim ancak şeriat konusu dini inançla alakası yoktur.

Ayrıca şeriat sisteminde benim söylediğimin aksini iddia edebilmeniz için bir kadın daha bulmanız gerekiyor. Çünkü şeriat sisteminde iki kadının tanıklığı, bir erkeğinkine denk olur.

Gelelim diğer etkiye;
Şeriatle bir ülkeyi yönetmeye kalkar ve hata yaparsanız. Suçlu siz değil, Kuran yani din olur.
Buda Kuran'a yönelik şüpheyi oluşturur ki, bu dinden çıkmakla yani mürted olmakla aynı anlamı taşır.

Laiklik bu ülkede yaşayan tüm insanların hayat sigortasıdır. İslam'ın da koruyucusudur.

Sadece bu forumda 3,000 mesaj atmışımdır. Bu mesajların hiç birisinde insanların inancını aşağılamadım ve aşağılamayacağım. Saygı sevgi çerçevesinde eleştirimi yapar ve köşeme çekilirim ancak şeriat konusu dini inançla alakası yoktur.

Ayrıca şeriat sisteminde benim söylediğimin aksini iddia edebilmeniz için bir kadın daha bulmanız gerekiyor. Çünkü şeriat sisteminde iki kadının tanıklığı, bir erkeğinkine denk olur.

Gelelim diğer etkiye;
Şeriatle bir ülkeyi yönetmeye kalkar ve hata yaparsanız. Suçlu siz değil, Kuran yani din olur.
Buda Kuran'a yönelik şüpheyi oluşturur ki, bu dinden çıkmakla yani mürted olmakla aynı anlamı taşır.
Her neyse, sadece kelimelerin yanlis benim inancima göre yanlis sana gore din ile alakasi olmayabilir ama bana göre var. Rahatsiz oldum ve dile getirdim umarim anlayisli olursun. Ya da olmazsin, tercih senin.

Ülke laik olmalı. Şeriat insanlarla alakalı bir şeydir. 1400 yıl öncesine göre ülke yönetilmez. Yönetenlere bak hakkıyla mı yönetiyorlar? Ülkelerinde zina yasak ama gidip yabancı ülkelerde yatlarda zina yapıyorlar. İçki yasak ama kral gidip yatta içkiyle 2-3 bikinili kadın ile alem yapıyor.

Ülke bir tüzel kişiliktir bunun yönetim şekli bellidir. Bunu da zaten insanlar bizler yönetiyoruz, laik olması kötü bir şey değil sonuçta. Laik devletiz ama dinimizi yaşıyoruz değil mi? Devlet camii de yapıyor, diyanet işlerimiz var gerekli dini eğitimi alabiliyoruz. Daha ne gibi şeyler olabilir ki?

.
Maalesef içerisine sokulmak istendiğimiz son durum bu merkezdedir.

Her neyse, sadece kelimelerin yanlis benim inancima göre yanlis sana gore din ile alakasi olmayabilir ama bana göre var. Rahatsiz oldum ve dile getirdim umarim anlayisli olursun. Ya da olmazsin, tercih senin.

http://www.forumsal.net/tartisma/64...da-mi-okumalidir-yoksa-ayni-okullarda-mi.html

İşte şeriatin ilk adımı budur. Kadınlar bir kusur ve ayıp gibi saklanır.
Özetle şeriatte hiç bir hakkınız yoktur. Bir ortama girip fikir beyan edebiliyorsanız bu laiklik sayesindedir.

Bunlarin tartışma adabı budur :)

Bir şey bildiğini zannedip sallıyor işte torba değil büzesin :)

Ülke laik bir ülke ancak şeriatı yanlış bilen ve şeriat adı altında ülkeyi karalayanlar ile şeriat adı altında İslama hakaret eden zihniyetler aynıdır. İkisi de at gözlüğü takıp, zihniyeti kapalı olan, başka bir fikre saygısı olmayanlardır. :)

http://www.forumsal.net/tartisma/64...da-mi-okumalidir-yoksa-ayni-okullarda-mi.html

İşte şeriatin ilk adımı budur. Kadınlar bir kusur ve ayıp gibi saklanır.
Özetle şeriatte hiç bir hakkınız yoktur. Bir ortama girip fikir beyan edebiliyorsanız bu laiklik sayesindedir.
Bu ne simdi?
Bak konu benim seriati savunup laikliği kötülemem değil o yuzden bana örneklerle gelmemen yerinde olacaktır. İcimden geldigi gibi yaziyorum ama yazdiklarimi siliyorum zira derdim bir şeyleri kanitlamak ya da konuyu uzatmak değil esasen.
Lütfen alintilama.

Maalesef içerisine sokulmak istendiğimiz son durum bu merkezdedir.

Aynen azizim, insanlar şeriat gelince insanlar mutlu olacağını sanıyor.
Buna en başta kadınların karşı çıkması gerekiyor. Çünkü şeriat gelirse oy kullanma hakları bile şaibeye düşecek ve kullandırılmayacak.

Şeriatten küçük bir sahne göstereyim;

h%C4%B1rs%C4%B1zl%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%2Bcezas%C4%B1%2Bislam.jpg

Graham Fuller: 'Kemalizm ölmüştür.'' Türkiye artık, İslaım'ın günlük yaşamdaki rolünü yeniden düşünmelidir''

Senin gibi komplocuları kastediyorum. Allah'tan birkaç yabancı isim öğrenmişsin yoksa forumda yazacak bir şeyin kalmayacak :)
Sizde biliyor olmalısınız ki ABD'nin karanlıklar prensi lakaplı CİA şefi Richard Perle, bir söyleşisinde,'' ABD'nin ülkelerin laiklikleriyle değil, güvenirlikleriyle ilgilendiği''ni belitmişti.
CİA Türkiye masası şefi ve Fthullah Gülen'e Amerikada ikamet etmesi için kefil olan Graham Fuller'de aynı şekilde Laikliğin türkiye için gerekli olmadığını Ilımlı islamın gerektiğini sık sık belirtiyordu.

Nasılda kan kanı çekiyor değil mi aziz dostum. Ha siz ha Graham Fuler birbirlerinizin kopyasısınız sanki.

Geri