Sizce Türkiye gelişiyor mu ?

Konu sahibi son olarak 978 gün önce görüldü
Birdi iki oldular

Gelişiyor tabi. Erdoğandan önce Ericsson 388 kullaniyordunuz. Sms bile 2 konturdü. Şimdi 49 liraya 6gb internet paketi hem de 4.5G. En düşük dizel motor kaç CC idi? Yaaa. 2000. Ulan allahsizlar şimdi 1.0 150 beygir araba var. Hem de dsg şanzıman. İnönü zamanında bir tane çamaşır makinesi var mıydı? Yoktu..ulan şimdi 9 kiloyu bir kerede yıkıyor simems hem de kurutuyor. Nankorsunuz.

İthalat konusuna da kısaca bir şey yazayım. Avrupa ülkeleri birbirlerinden her şeyi ithal ediyorlar. Kendileri aynı üründen fazlasıyla üretiyor olsalarda. Tarım ürünleri için de geçerli bir durum. Ticari serbestlik diye buna denir. Siz ithal etmeyecekseniz, sizden de kimse satın almaz. Plan ekonomisi (Sosyalizm ve Komunizm) uzun bir zaman önce tüm dünyada çöktü. Artık her yerde (Küba hariç) serbest ekonomi geçerlidir.

Avrupa ülkeleri arasında gümrük birliği var. Herhangi bir Avrupa ülkesine giren bir eşya tüm Avrupa birliğinde serbest dolaşımda sayılır. Böyle destekli atıyorsun da bir bilen gelip yalanlar seni. İthal etmezseniz kimse sizden satın almaz ha! Çok komik. :)

Avrupa ülkeleri arasında gümrük birliği var. Herhangi bir Avrupa ülkesine giren bir eşya tüm Avrupa birliğinde serbest dolaşımda sayılır. Böyle destekli atıyorsun da bir bilen gelip yalanlar seni. İthal etmezseniz kimse sizden satın almaz ha! Çok komik. :)

Türkiye 1995 yılından beri Avrupa Gümrük birliği üyesi.
Türkiye-AB Gümrük Birliği / T.C. Dışişleri Bakanlığı
Gümrük Birliği Amacı ve Türkiye'ye Avantajları ve Zararları - Hayatın İçinden Haberler...Hayatın İçinden Haberler…
Gümrük Birliği Anlaşmasının Ülkemize Faydaları Nelerdir - Vikipedim
Gümrük Birliği - TUİÇ Akademi

İthalat, ihracat vs işte.

Gelisiyor. Agzimiza bir parmak "parlementer sistem caldilar" ama yeter artik "totaliter rejim"in
aci recetesinden ister deli gonlumuz.

Fatih'de trafik lambasında beklerken, otomobillere kırmızı yandı, yayalara yeşil. Tam ayağımı iler atacaktım, içimde bir garip duygu oluştu. Gelen araçlara baktım, hiç biri yavaşlamıyor. Tam aksi aralarında yarışıyorlar. Ve önümden hepsi tam gaz geçti. Kuralları ciddiye almak beni hayatımdan edecekti. Artık kurallara uyanlar var. Tabii herkes değil. Bundan benim çıkardığım, 20 yılda birazcık gelişmişiz ülke insanları olarak. İnsan gelişmeden ülke gelişmez.

Geri